El foro de la montaña. Alpinismo, escalada, esquí de travesía, fotografía, lesiones, libros, meteorología, opinión, técnica, reseñas...
Bienvenido! » Entrar » Crear un nuevo perfil

Prohibició de circulació a la pista Collbató - Vinya Nova

Enviado por petrus 
Prohibició de circulació a la pista Collbató - Vinya Nova
12-December-2012 23:19
Des de fa algunes setmanes, si intenteu accedir a la Vinya Nova des del poble de Collbató us trobareu amb una tanca i un cartell que indica la prohibició de circular per la pista*. El cartell és signat pel Patronat de la Muntanya de Montserrat i especifica les multes a què ens exposem.
Em pregunto si és que hi ha alguna raó (ja dic "alguna raó" i no "alguna raó racional") per aquesta nova prohibició perquè jo no la hi sé veure. També em pregunto si aquesta decisió ha estat consensuada amb el col·lectiu d'excursionistes i escaladors que habitualment emprem aquest camí per accedir, per exemple, al Clot de la Mònica. I també em pregunto què vindrà a continuació: Prohibició total de circular per la zona de Montserrat sud? (Amb excepció del negociet de la Vinya Nova, és clar). O potser es crearà un servei de taxis?
A veure si algú és capaç d'aportar un xic de llum a tot això perquè d'entrada això em sembla demencial.

*) Per cert, que fins fa poc no hi havia prohibició de circular en sentit contrari... Tot un exemple de coherència!
Re: Prohibició de circulació a la pista Collbató - Vinya Nova
13-December-2012 09:23
...els propietaris dels terrenys estàn fins els collons que el cap de setmana la gent aparqui on li dona la gana,es el resultat de la masificació que comporta implícita l`escalada esportiva...pero tranquil,que si ets muntanyec,camines un xic més i no pasa res!
Re: Prohibició de circulació a la pista Collbató - Vinya Nova
13-December-2012 23:37
Puc estar d'acord amb el problema que suposa la gent aparcant on no toca. Però la solució a això és delimitar zones clares d'aparcament i, si convé, multar els que no aparquin bé. Però no pas tallar una pista i multar els qui hi circulen! Jo mateix faig servir molt sovint aquesta pista per arribar a la Vinya Nova i aparcar-hi civilitzadament (i no necessàriament per anar a fer esportiva). Això causa algun problema? D'altra banda, la majoria de vegades que he aparcat a la zona del Clot de la Mònica (tant per escalar com per caminar) hi he trobat ben pocs cotxes... Serà que hi vaig en dies i hores no massa populars. Causa algun problema això?
Diria que, com passa sovint, s'estan matant mosques a canonades. És com si, en resposta a l'elevat nombre d'accidents de trànsit, el ministre o conseller de torn decidís prohibir la circulació de vehicles: mort el gos, morta la ràbia. Exactament el mateix que quan es va començar a parlar de la preservació de les aus a Montserrat. La primera proposta de solució per una de les parts va ser la més senzilla: que no s'escali enlloc. Demencial, no?
Re: Prohibició de circulació a la pista Collbató - Vinya Nova
14-December-2012 09:29
demencial si, i anarinant.. sense ordre ni concert, una més, ja fa temps que els excessos del parc temàtic en que les marques i algunes entitats excursionistes (o directament esportives) han convertit la muntanya, ens afecta a tots. Sembla que l'accés des de la vinya nova, és a dir, en sentit contrari, no està tancat. Què ridícul! llàstima que hi hagi pocs advocats activistes entre els escaldors perquè fins i tot és dubtosa la base legal d'una decisió així.. límitar l'accés als camins si hi ha drets públics de pas no és tan senzill. Un cop feta la denúncia, si no hi ha cap base legal més enllà d'un cartell que han penjat no hi ha multa. Això si, els mals rollos no te'ls estalvia ningú. On és la feec amb tot això? enlloc per variar? Doncs això, anairnant...
Lo siento, sólo pueden enviar mensajes si está registrado.

Pulsa aquí para entrar