El foro de la montaña. Alpinismo, escalada, esquí de travesía, fotografía, lesiones, libros, meteorología, opinión, técnica, reseñas...
Bienvenido! » Entrar » Crear un nuevo perfil

Peramola news!

Enviado por jma 
jma
Peramola news!
25-October-2010 12:18
Bones gent,
nova ruta a Peramola , concretament en una paret molt propera al poble i ben visible del mateix, tot i que no sabem de cap via d'escalada fins ara. S'hi va per la pista que surt en direccio a Cortiuda i al poc ja tenim la paret a sobre a la nostra esquerra. Pel que m'han dit d'allo se'n diu la valleta del bosc, aixi que l'hem batejada com a paret del bosc si es que no te nom. No es una paret massa llarga (de 80 a 100m) pero si que es molt ampla i amb bones possibilitats per obrir noves rutes...Nosaltres varem escollir pel pany de paret mes aprop de la pista, ja que estava emboscat i ens varem haver de currar un senderonet per arrivar-hi, amb fites que amb 15 o 20 minuts de la pista et deixa a peu de via. El vehicle es pot deixar al costat mateix de la pista, just devant del lloc on surt un ramalet de pista (poc visible) que s'acaba deseguida i continuem a la paret seguint les fites.
En quan a la via, la varem obrir de sota amb claus i tascons pero l'hem arreglada bastant, i nomes caldra un discret joc de bicoins i friends per repetirla, ja que els trams mes dificils estan equipats. De fet el L3 ja el varem obrir amb el taladro veient el percal, perque la cosa pogues sortir en lliure. Pel L2 pot anar be un friend gran (3.5 o 4), pero es pot pasar amb un friend petit tambe i es el llarg mes facil. L'altre dia ja la varem repetir amb el pana Romulo i li va posar el punt vermell al L3. De fet li varem treure un plus al L1 i el L3, inicialment graduats com 6a+ i 6c respectivament pero que ara hem deixat en 6a i 6b+, en fi els repetidors ja diran el que els hi sembla.
El descens es fa per la mateixa via aprofitant les reunions (macrosavines on hem deixat corda amb maillon) i es pot fer en dos o tres rapels al gust i les cordes que portem. Potser lo millor es fer primer un rapel de 30 i despres un de 45 de la R2.
Ah! la paret te sol al mati i ombra a la tarda, amb lo qual es pot escalar gairebe tot l'any.
La via l'hem dedicada al Kurt Albert, pare del rotpunk, mes que res per que semblava un bon paio...
Apa doncs, els locals, miquel blanco, xavi grane, and co, ja direu que us sembla la cosa, salut
[attachment 874 KurtAlbert2.jpg]


Lo siento, sólo pueden enviar mensajes si está registrado.

Pulsa aquí para entrar