El foro de la montaña. Alpinismo, escalada, esquí de travesía, fotografía, lesiones, libros, meteorología, opinión, técnica, reseñas...
Bienvenido! » Entrar » Crear un nuevo perfil

Nova vía a Granada, Beatrix 230m 6c-A1e

Enviado por ferrans 
Nova vía a Granada, Beatrix 230m 6c-A1e
09-August-2011 21:16
1a vía al tajo Espantaperros, Alhama de Granada. BEATRIX 230m 6c-A1e (6a obligat). Vía desequipada (3 claus i un pont de roca en tirades. L´A1 està equipat; 10m amb 4 bolts i 2 claus. A muntar o reforçar la meitat de les R).
Vía predominantment per fisures desequipades en roca bona excepte trams puntuals, oberta des d´abaix per en Marce Martin i Ferrans durant el 2011.
Material per repetir-la, dos jocs de camalots fins el 3 i dos semàfors d´aliens. El 4 i els tascons no necessaris però els duus es poden posar. Horari: 5-6h.
Escalable tot l´any, excepte a l´estiu (massa calor!!!).
Aproximació: en el km 19.5 de la carretera de Loja a Alhama de Granada, prendre una pista que surt a mà dreta i seguir-la fins creuar un rierol sec (pontet). Després de creuar-lo, prendre el primer trencant a mà dreta (cartells de fusta il.legibles) fins el final de la pista. Aparcar abans d´entrar al cortijo, i creuar-lo pel bell mig. Després de remuntar unes pedres per sortir del cortijo, seguir un caminet cap a la dreta que voreja un camp d´ametllers, i en uns 200m, deixaar-lo per pujar cap a l´esquerra (caminet) fins un prat (haurem deixat una antena petita al darrera). Baixar la pendent amb tendència a la dreta fins a una canal. Baixar-la fins a peu de paret i vorejar la paret fins a una altra canal que ens deixa al llit del riu. Remuntar el llit del riu (grans blocs) fins a peu de vía, evident (uns 10-15m a l´esquerra de la fissura del L3, visible des de terra).
Descens: la última R es munta en una sabina. Remuntar la pendent amb lleu tendència a la dreta fins al prat del principi de l´aproximació.
Ja sé que queda lluny del nord peninsular, però si algú s´anima a baixar, aquí hi ha alcandores, el Chorro i los Vados per fer tàpia. I ara també Beatrix!
[attachment 991 Beatrix.jpg]


Re: Nova vía a Granada, Beatrix 230m 6c-A1e
09-August-2011 21:19
Per cert, dedicada a Bea...
Re: Nova vía a Granada, Beatrix 230m 6c-A1e
19-November-2011 18:29
Indicar que recentment s'han vist àligues reials als voltants de la paret, o sigui: EVITAR ÈPOCA DE NIDIFICACIÓ (GENER A JULIOL!!) per evitar problemes amb les críes i amb medi ambient (és a dir, evitar la prohibició).
Lo siento, sólo pueden enviar mensajes si está registrado.

Pulsa aquí para entrar