El foro de la montaña. Alpinismo, escalada, esquí de travesía, fotografía, lesiones, libros, meteorología, opinión, técnica, reseñas...
Bienvenido! » Entrar » Crear un nuevo perfil

Pojecte Peguera

Enviado por adriach 
Pojecte Peguera
10-January-2012 20:44
Ja fa molt de temps que s'en parla. De fet,es veu que fa molts anys ja en tenien ganes, com amb tot, en aquesta comarca... però han hagut de venir els "duros de fora", en aquest cas d'algún desert, perquè ho vegin més clar. I és que al poble de Peguera, un dels espais més salvatges que queden pel Berguedà, han donat uns permissos per construïr un hotelet,un spà, unes pistes de tenis, un piscineta i un bon parquing sotarrat, total, un seguit de coses que de ben segur aniràn d'allò més bé pels pastors de la zona i per la comarca. Tot això tenint un nyap creat per esquiar, i menjar bé, abandonat des de ja fa molts anys...
Que el poble de Peguera es podria arreglar no ho nega ningú, però d'aquí a fotre un espai per els 4 rics de sempre, que vés a saber si no els molestarà la merda de vaca, i quatre estrangers que vindran amb helicòpter, no em sembla d'allò més normal.
Altre cop, mossegada al canto!!! Esperem que fracassi i no comencin!

Fa poc vam acabar una vieta a la dreta de la "Cunill amb tapioca", es diu "Cap i pota" i la dedicaria aquets mismissims desgraciats!
Els que es venen el pati dels seus avis, i els que ho compren creien-se qui sap qui...

Amb la crisi, els hi diuen amén. Permís per tot, i a sobre, re-obrirem tots els camins pels quads dels pixapins... (això a tot arreu eh!!!) amb tot el respecte.
un enllaç,
www.salvempeguera.blogspot.com

i un altre
www.berguedallibertari.org

Salut i atenció!
Re: Pojecte Peguera
11-January-2012 23:59
es un fastic,montrebei està igual....lluitarem per Peguera!
Re: Pojecte Peguera
12-January-2012 16:38
al poble de Navès a les faldilles de Busa també recuperen un d'aquests projectes megalòmans sortits de fàbrica: spa-àrea esportiva-residències de luxe-etc... els veïns de la Vall d'Ora ja fa temps que s'ho veuen a venir, i es pregunten d'on treuran l'aigua, ara que sembla que el progrés està garantit. Em sembla que el cruif dels xupa-xups n'és un dels inversors, xo això no n'estic segur i de fet només és una curiositat. Al Pla de Busa tot just fa dos dies hi han portat la llum, ara que els de cal Riart ja són grans i a punt de saltar de món. I no crec que la llum la portin per il•luminar a les vaques com juguen a futbol. Des de Canalda ja fa dies que la gàbia de la cria de falcons trenca l'horitzó, tot i que alguns de ben documentats diuen que només de la venta d'ocellots no poden viure, que hi ha marro dels de les pel•lícules. I si us endinseu una mica per les valls de Riu Lacó o Font Ferrera veureu com els mateixes estan comprant, arranjant masies centenàries per fer-ne residències de luxe, tallant obagues a l'estil destraler per arrambar tants quartos com es pugui, i el que faci falta. De tant en tant algun xeic i el seu seguit desembarca al mateix hotel de 4 stars on hi tenen negocis, i tot plegat es surrealista.
però bé, avui a la radio sentia que volen engegar un complex de pista de neu a Barcelona amb el lema - restauració ecològica de no se què. Ja fa dies que l'enteniment el van liquar i se'l veuen a cops de xupito. Ara, amb la crisi quan sembla que tot s’hi val encara piquen més fort sobre el taulell
resistència sempre!
la gràcia de l’inofensius escalador és que passa molta estona mirant l'horitzó des de les atalaies verticals, i des de tan amunt res passa desapercebut.
Re: Pojecte Peguera
12-January-2012 19:43
Edunz, evidentment que els ocellots no era l'objectiu.
Espero que "l'arranjament" als grans camps de sota Busa no tingui res a veure amb el que comentes, vull creure-ho.
El senyor aquest (de nom impronunciable per cert) és el que especula amb Peguera, ell i alguns interessats. Gent que no ho ha vist clar fins que aquets rics han aparegut. Però, quin interès té un centre, que es fa dir excursionista, incapaç de fer anar un refugi en condicions des de fot moooolts anys i evitant, que ho fagi ningú més, per altre banda? M'agraderia conèixer les intencios del C.E Montserrat, sense cap ganes de malpensar. .
El que està clar, és que ni aquí ni enlloc. Ocellots a Canalda,mira. Però complexes de pijos amb tennis, golfs, aigüetes, heliport i demés al peu de Busa,o del Ferrús nanai de nanai...
La guerra entre còdols i pilotes de golf podria sortir molt cara...

un millor enllaç, directe, ras i curt.
dintre d'agressions al territori, pagina 14.

[www.berguedallibertari.org]

salut i atenció!
Re: Pojecte Peguera
16-January-2012 15:28
adrià, el moviment de terres que esmentes no té a veure amb el complex que és preveu al sud del nucli de Navès, xo segur que les sensaciosn fortes les passen a buscar sota, sobre i pel mig dels cingles, .. una cosa porta a l'altre.
endavant!
Re: Pojecte Peguera
29-May-2012 17:20
Segurament el problema és nostre que no hem sabut entendre el progrés.
Gent, això tirarà endavant!!!
[www.ara.cat]
Lo siento, sólo pueden enviar mensajes si está registrado.

Pulsa aquí para entrar