El foro de la montaña. Alpinismo, escalada, esquí de travesía, fotografía, lesiones, libros, meteorología, opinión, técnica, reseñas...
Bienvenido! » Entrar » Crear un nuevo perfil

trincho vias en el ferrús y seguiré haciéndolo

Enviado por gautxu 
trincho vias en el ferrús y seguiré haciéndolo
23-June-2012 10:12
Hola gente,
Como los agentes forestales no hacen su trabajo (por motivos que ahora no toca explicar con detalle) a mí me da por hacer de elfo o de guardabosques.
Fuimos a escalar al Ferrús la ‘Conill amb Tapioca’ el otro día. De vuelta nos encontramos, ojo al dato, tres vías de escalada deportiva.
Escribo esta nota para decir que trinché todo lo que pude. Saqué casi todas las chapas y la reunión y no hice más porque no tenía tiempo. Preguntando preguntando me enteré que han puesto una línea de chapas paralela a la Isabelle. Esta nota es para comunicar a los equipadores –que probablemente no hayan hecho la vía que pisan- que por favor vayan a retirar los hierros. Los doy un tiempo generoso. Si no los quitaré yo y los usaré para decorar mi próximo árbol de navidad, para alegría de mis hijos. Me dará además, la oportunidad de pegarme el gusto de volver a la Isabelle.
Algunos se ofenderán con esta nota prepotente. Pero gente… me da igual ocho que ochenta. Yo hace tiempo que entiendo que la defensa de la tierra es una guerra. Unos no tiene piedad con ella, yo no la tengo con ellos.
A unas personas que tienen tan poca sensibilidad no necesito aportarle argumentos. ¿Qué pasó con Montserrat, con Malanyeu? ¿Qué no ha pasado en Ordesa y en Mont-Rebei? No... si es que al final me alegraré de que prohíban la escalada, porque yo amo la montaña… y cada vez quiero menos los escaladores. Quizás no tengo respeto por sus vías, pero es que ellos no la tuvieron por la montaña previamente. Ella estaba allí miles de años antes que estos tristes hombrecitos, y sus taladros y sus chapas y sus brocas.
Lamento chafar el trabajo de esta gente que ha tomado la molestia de pasear su taladro por la sierra d’Ensija (que por cierto es un PEIN y con lo cual taladrar una de sus paredes es ilegal), de agujerear más de 40 veces la roca Gran d’en Ferrús para hacer tres vía misérrimas y taladrar dos largos a dos metros de una vía que, a pesar de su humildad, es una delicia. Lo lamento, deben ser buena gente en el fondo, pero es que se ha de defender el Ferrús de estos depredadores, a toda costa. Estos depredadores hay que perdonarlos (una tribu de indios del amazona los llama los hombres-termita, porque donde pasan lo arrasan todo), no saben lo que hacen, pero sus obras hay de desmontarlas antes de que otros amigos del taladro pierdan el respeto por esa roca y acabe colmada de lentejuelas. Invito a todos los amantes de la montaña vertical a que trinchen sin piedad cada chapa colocada en el Ferrús con mentalidad deportiva. E invito a un debate para los AE que es están equipando en la zona más desplomada.
¿Si tienen tanta pasión por escalar, porque no se lo curran de verdad y se abren una vía de verdad, por debajo y vibrando, como hicieron hace años, todos los escaladores hijos de la escuela de la pasión y el coraje? Y si tienen demasiado respeto por este tipo de trabajo, que empiecen por escalar vías como la Isabelle. Si después de pasar por allí no se avergüenzan de su línea de parabolts, tienen un problema.
Es que por más que lo piense y apele a mi más profundo sentido de la tolerancia, no lo entiendo ¿Qué no hay ya suficientes sectores de esportiva que se tiene que ir hasta el Ferrús a agujerearlo todo? ¿Qué sentido tiene escalar si se siente tan poco cariño por la tierra?
Y repito: Invito a todos los amantes de la montaña vertical que trinchen sin piedad cada chapa colocada en el Ferrús con mentalidad deportiva.
Joder.
Re: trincho vias en el ferrús y seguiré haciéndolo
23-June-2012 12:31
GAUTXU:

Començo a estar una mica tip d'aquests debats... crec que encertes el fons però la cagues amb les formes i convides, un cop més, a l'enfrontament i no a la reflexió.
poder els teus arguments haguesin estat suficients per fer recapacitar als equipadors i que ells mateixos desfesin les seves vies. Cada vegada hi ha més gent que equipa i poder no porten ni un any escalant, aquest problema el trobarem cada vegada més sovint...

Tampoc no acabo d'entendre que tens en contra de l'obertura de vies amb mentalitat esportiva, a mi m'agraden sempre que hi hagi aire amb les vies veines i que no suposi un trencament amb la filosofia de la resta de vies que hi ha al mateix sector (si totes van ser obertes per baix, com ara Montrebei) doncs seguir així en aquell sector...

pel tema ambiental i per la teva estima a la muntanya.... espero que escalis amb espardenyes, cordes de cànem (totes dues coses biodegradables), tb imagino que deus sortir caminant des de casa teva per no cremar benzina, ah, i per suposat deus estar al dia del macro-projecte que volen tirar endavant al poblet abandonat de Peguera i deus ser un fervorós militant de la plataforma en contra d'aquest projecte (del queal, per cert, se n'ha fet molt poca difusió)...
Ah, aquí et deixo l'enllaç, per si no estàs al dia...
[salvempeguera.blogspot.com.es]

Crec, com tu, que el Ferrús no dona peu a un sector esportiu, però tb penso que has de donar la cara i tornar les xapes als seus amos. Si no fem aquest acte pedagògic aquesta gent continuarà a la seva, al ferrús o poder a un altre lloc, però seguirem amb el problema. Ja ens encapuxarem quan no s'entri en raó!

i no siguem tant papistes, q tots fem o hem fet esportiva algun dia, home!

salutacions

riki
Re: trincho vias en el ferrús y seguiré haciéndolo
23-June-2012 18:30
lo de trinchar es molt matuser, espero que també trenquis els esparrecs ?
Com diu Kalamontse, totes les vies tenen que tindre el seu aire, de no ser així, solament sobren les que ofeguen a les ja existents.
Hi han formes d'expresar-se i no crear incendis, recorda que no es mes net qui mes netega, si no qui menys embruta
cas
Re: trincho vias en el ferrús y seguiré haciéndolo
24-June-2012 17:16
Hola, som el Capis i el César, els que hem equipat la via que va a la dreta de la Izzabelle. Uns aclariments per l'anònim "gautxu".

La nova via no va en cap moment “a dos metres” de la Izzabelle, via que per cert, hem fet 3 i 2 vegades respectivament.
Un i altre, hem oberts altres vies a Ferrús (entre elles la que vas anar a repetir) i hem escalat força a la zona. Vam decidir equipar aquesta via amb total coneixement i respecte pel lloc. Està en un pany de paret relativament curt tallat per una gran feixa, on no hi ha res i on no interfereix amb cap via ni de lluny.

És una via equipada que no esportiva, i et convidem a que la facis i donis la teva opinió raonada i sense fonamentalismes. Si passes algun dia per Berga estarem encantats de quedar per fer una cafè i parlar-ne personalment del tema.

No tenim res a veure amb les 3 vies esportives ni ens agraden, però no som qui per xafar la feina d’algú pel fet de no estar d’acord, mentre aquestes vies no toquin a cap altre. Igualment sobre els Ae, un dels quals es d’un tal Arcarons, que em sembla que alguna cosa a escalat i obert.

Com diu el “riki” hi ha un projecte molt més perillós per Ferrús que la nostra via, et convido a tu i als altres companys a que us sumeu a la plataforma, si més no via internet o al facebook: [www.facebook.com]
En quant puguem enviarem la ressenya a [toposberga.blogspot.com.es] a on per cert, podeu trobar una nova via oberta a Ferrús amb molt bona pinta.

Salut
Capis i César
Re: trincho vias en el ferrús y seguiré haciéndolo
27-June-2012 10:56
Doncs mira Riki, t'agreeixo molt els teus comentaris, tan assenyats, però ja que ets tan comprensiu amb tothom, hauries d'entendre que un es cansi d'algunes coses. No sóc un militant de la tolerància. Encara que si de moltes altres coses, malgrat no concretament del tema de Paguera. però n'estic al cas.

Si que he fet esportiva. Però si no haguessin expansions, tampoc hagués deixat de fer muntanyisme. Jo vaig a escalar perquè m'agrada la muntanya des que sóc un xaval, no al revés. No sé si m'entens.

per cert el teu argument de la benzina, l'he trobat molt cutre, és el que feien servir els meus pares quan jo tenia 17 anys tan plens de passions radicals. Estic cansat de sentir-lo i de respondre'l. En tot cas em limitaré a dir-´te que faig muntanyisme ben abans de tenir cotxe, cordes i peus de gat.

Tens tota la raó amb les vies que s'equipen per baix. El principal fet d'aquestes vies és que no pots foradar la tàpia cada dos metres.

Per la resta, com eti dic estic fart de la tolerància i la paciència. El rollo Gandi-yoko ono mai m'ha estimulat gaire. Motuis per les caputxes saps que ens sobren, a no ser que siguis funcionari. però no toca parlar d'això aquí i ara ni treure currículims. Però ja que t'agraden els retrets, em demano quantes vegades n'has fet servir fora de les invernals...

Apa, una abraçada i merci pel comentari.
Re: trincho vias en el ferrús y seguiré haciéndolo
27-June-2012 10:58
Pureta, els espàrrecs els enfoso. Faig el que puc.

Fixeu-vos que només he trinxat les vies esportives. De moment, els llargs, els he deixat.

G
Re: trincho vias en el ferrús y seguiré haciéndolo
27-June-2012 11:13
Capis i Cèsar.

Ok, si els vies d'esportives no son vostres... doncs guai... Però llavors hauria d'aparèixer el mandril que equipa 4 vies d'esportives al ferrús. Sobre el tema dels ferros, que voleu que us digui. Vosaltres en posareu una que us mola perquè va per la placa (ja sé que és una via llarga amb mentalitat esportiva) però conseqüència és que es perd el respecte per la zona, ara aquest fa una mcia més, ara l'altre posa una reunió a 15 m del terra, ara un equipa 4 vies d'esportiva i... ja hi som. Em parleu de Mont-Rebei i jo us parlo de Montserrat, Malanyeu. Per cert, a Ordesa van prohibir el Taladro? I perquè?

Ja sé que el debat cansa. però més cansen les xapes. Entenc que la vostra via us sembla ideal i no penseu fer res. Segur que un dia n'acabam parlant. Quina pena.

I per la resta, vull dir el tema Paguera, no som nens i ja sabem com van els coses. Cadascú sap el que ha de fer, imagino. Aviam que acaba sortint, però, com a mínim, que els hi costi.

Apa, salut i canya.
Re: trincho vias en el ferrús y seguiré haciéndolo
27-June-2012 13:22
gautxu no n'hi ha prou en fer el que puc, deixar els esparrecs una mica sortits, repicats amb el martell, etc.......... , es una solemne porqueria.
per volguer "netejar" el que consideres una marranada, tu mateix ho estas deixant encara mes marrano.

La info i les practiques serveixen per quelcom
Re: trincho vias en el ferrús y seguiré haciéndolo
27-June-2012 18:51
amb una clau fixe llarga es pot anar apretant la famella fins que l'esparrec peta, arran de paret, si es vol es pot repicar amb un punxó el tros de ferro k keda...
Re: trincho vias en el ferrús y seguiré haciéndolo
29-June-2012 22:24
Joder, Ramón... gracias tio.

Por lo demás gracias a los que callan otorgando.

nos vemos por ahí. Salud y caña a los tiempos modernos.
Lo siento, sólo pueden enviar mensajes si está registrado.

Pulsa aquí para entrar