El foro de la montaña. Alpinismo, escalada, esquí de travesía, fotografía, lesiones, libros, meteorología, opinión, técnica, reseñas...
Welcome! » Log In » Create A New Profile

Via FALCON CREST a Canalda

Posted by sam 
sam
Via FALCON CREST a Canalda
December 21, 2007 07:25PM
Ahir dimecres vam anar a Canalda amb l'intenció d'escalar la via "La Feria de las vanidades" però un cop allà fotia un fred de cal ampla i amenaçava pluja.
El fet és que vam decidir d'escalar algo més ràpid i potser no tan compromès.
La via: FALCON CREST,150 m ED(6b+) via equipada(només portar un tascó per l'últim llarg) i Molt Recomenable segons la ressenya.
1er llarg de 6b trencat i algo expo (la ressenya ja posava que la roca estava una mica trencada)
2on llarg 6b+: Aquí va tenir un susto que per poc no acaba malament, la qüestió és que el company després de xapar el segon espit va anar a xapar UN PONT DE ROCA QUE LA RESSENYA MARCA COM A SEGURO DE VIA. Aleshores el company no va veure clar de continuar ja que tenia les mans glaçades,la roca era cutrilla i hi havia un aleje fins al següent espit,així que va desgrimpar una mica per reposar i refer-se al pont de roca.
El pont de roca el formaven dos cordinos de 5 mm doblats i estava passat per uns bolos sospitosos.
-Sam que hem penjo!
-Ok.
-Uaaaaaaaah.....
El pont de roca és va desmuntar amb el propi pes de l'escalador que va caure girat picant contra la paret i quedan-se a 1 metre de la repisa de la reunió.
-Vicenç com estàs!
-No respon.
-Vicenç com estàs!
S'incorpora lentament i amb veu tremolosa creu que es troba bé.
Tot seguit ens comencem a descollonar de riure veient que no fet s'ha fet rès greu, fem rapel i cap al bareto.
Re: Via FALCON CREST a Canalda
December 22, 2007 09:18AM
vaja susto!!! no recordo cap pont de roca al segon llarg,lo que si se es que es molt guaspa,sobretot l`ultim llarg.un consell:tots els seguros(inclos sellemens!!) s`han de revisar sempre!!!! salut i torneui amb sol!!
Re: Via FALCON CREST a Canalda
December 22, 2007 04:45PM
Bones, vau tenir sort...me n'alegro.
De totes maneres s'han de mirar amb una mica de vista les ressenyes...(no voldria semblar el típic que fot discursos...), a la guia posa recorregut dur, i a la ressenya diu equipada i hi apareixen les assegurances de via. Llargs al voltant del 6b i 40 m amb 4 o 5 "seguros" ja indiquen que no serà un friki...
En resum, la via és molt guapa però expo, aneu-hi sobrats de grau o patireu com jo. La feria és més llarga però bastant menys expo i quasi igual de maca.

PD: Aquell llarg el tinc pendent, ara ja no hi ha ni la misèria psicològica que representava aquella porqueria de pont de roca...ja els hi deia que allò no aguantava ni el pes...jeje
Re: Via FALCON CREST a Canalda
December 22, 2007 05:46PM
Ai ai!!! M'alegra saber que tot va acabar bé. De fet vau anar a escollir una de les vies xungues de la paret, de les que et fan dir: t'odio amor meu.

Apa! Bon Nadal a tots.

Per cert! Ja estaveu per sobre el pont de roca?
Re: Via FALCON CREST a Canalda
March 22, 2009 11:52PM
la repetim dissabte
impressionant.
escalada exigent i obligada de punta a punta, exposada en general
A més de l'excèntric del 7 que diu la topo hem usat l'alien groc (per eviar pèndol del de segon a l'L2) i vermell, tascó mitjà (ambdós pel final del díedre del final de l'L3 on ha saltat el tercer clau). Pel díedre de 6b+ de l'L2 on ha petat el pont de roca, hem clavat (pla llarg i v mitjana, no queden massa bé) i útil camalot del 3. Però si anem sobrats amb el 6b passarem bé.

Ull! hem trobat un niu de voltor amb polls a la bauma que hi ha immediatament sobre la tercera reunió. L'adult només ha aixecat el vol quan havíem iniciat l'escalda del quart llarg, i no ha tornat fins que hem sortit. El llarg flanqueja a l'esquerra i el niu ens queda a 5m a la dreta. Els polls poden sobreviure una estona sense l'escalfor de l'adult, però si s'hi cria un altre any caldrà esperar a que hagin sortit de l'ou (febrer/març).

Hem recuperat un mallon del segon espit de l'L2, potser de quan la caiguda

Adjunto topo actualitzada

canaldaenamora!
[attachment 548 topoFC.gif]


Sorry, only registered users may post in this forum.

Click here to login