El foro de la montaña. Alpinismo, escalada, esquí de travesía, fotografía, lesiones, libros, meteorología, opinión, técnica, reseñas...
Welcome! » Log In » Create A New Profile

ROCA del DIABLE: Dabutemlavia

Posted by albert 
ROCA del DIABLE: Dabutemlavia
September 15, 2010 06:46PM
Dissabte vam escalar amb el Santi Llop una via nova de la Montse i l'Emili, a la cara nord de la Roca del Diable, un xic més amunt dels ràpels equipats que indica la nova guia de Collegats.

DABUTEM LA VIA té 3 tirades realment boniques.
El conjunt val molt la pena i en tots els llargs cal posar material per complentar les assegurances fixes. El material que marca la topo és més que suficient, i si aneu bé amb un joc de micros i un de friends (fins camalot blau nº3) i un de tascons complert en tindreu prou.

L1: V transició, roca delicada. Podeu encordar-vos a la base del zòcal i en 35 mts arribareu a R1
L2: 6c+ placa oblíqua al.lucinant, mantingut en 6b amb uns passets tècnics de peus als dos últims parabolts. Ben assegurat. Posar Cam nº3 entre els dos primers claus o bé un tascó petit.
L3: 6c, un xic més fàcil que l'anterior però també més exposat i vertical
L4: 6b diedre inicial i placa al final.

El ràpel directe des de R4 a R2 (57 mts) i des de R2 al terra (53 mts)
Es fa relativament ràpid i mola combinar amb les altres de la paret (ombra assegurada) o amb els totxos de la zona que surten a la guia.

Per cert, sembla que posen multes per estacionar a la carretera de servei. Ja té collons perquè amb el paperet de "vehicle realitzant activitats d'aventura amb l'empresa del pallars XXX" no te'n posen. Deu ser que els cotxes que tenen relació amb les empreses
esmenades no molesten la circulació i els altres sí, encara que aparquis ben arrambladet. Multa de 80 euros reduida a 40 con descuento por pronto pago.
Multes legals però injustes. Al meu poble alguns grafiteros comencen a pintar les senyals de trànsit que indiquen prohibicions tan arbitràries i incoherents. A veure si passen pel Pallars...

Enhorabona per la via Emili i Montse, i no ploris tant que està oberta amb gust i ben obligada en 6b !
[attachment 837 COLLEGATSdiableDabutemlavia.jpg]


Sorry, only registered users may post in this forum.

Click here to login