El foro de la montaña. Alpinismo, escalada, esquí de travesía, fotografía, lesiones, libros, meteorología, opinión, técnica, reseñas...
Welcome! » Log In » Create A New Profile

Fent l'índio, nova via a Montsant. (125m, 8a, ABO)

Posted by nil 
nil
Fent l'índio, nova via a Montsant. (125m, 8a, ABO)
October 22, 2016 11:31PM
L'octubre de 2016 hem enllestit una nova vía d'escalada tradicional molt bonica a la paret de la Cara de l'Indi, una paret situada immediatament a la dreta del Dau. (a la dreta del grau de Carrasclet).
La via ha estat oberta sense xapes ni martell per en Bernat Vilarrasa i un servidor, en quatre atacs i sempre en lliure, cosa que ha implicat un gran nombre de caigudes.
L'orientació de la paret és SE, aproximadament. I totes les reunions són comodíssimes en repises absolutament planes.
L'accés a la paret comença a La Morera de Montsant, on deixem el cotxe i ens posem a caminar pel grau de Carbassal (situat ben bé a l'entrada del poble segons venim des de Cornudella). Caminem uns 20' pel Carbassal fins uns 100m abans d'arribar a uns grans blocs de pedra. Aquesta blocs estan tot just a la vertical de la paret que volem escalar, per tant només hem de caminar recte amunt (abandonant el Carbassal) buscant el millor camí. Comptar entre 50' i una hora. Pantalons llargs interessants per la segona meitat de l'aprox.

L1 fàcil, comença exactament on hi ha un cordino en un pont de roca. S'assegura molt bé. La ultima part del llarg es fa a quatre potes fins a arribar al diedre.
L2 començaper una xemeneia-diedre fàcil d'escalar. Deapres deixa de ser xemeneia i, a l'alçada d'un cordino que està uns 7m a l'esquerra del diedre, abandonem el mateix i anem a caçar el cordino en forta travessa. Llavors recte amunt. Llarg *****
L3 molt desplomat, la roca ja es bona despres del grapat de pegues. Hem deixat tricams en els passos i també per veure l'itinerari. Llarg increïble. Compte en sortir de la repisa de la part final del llarg; hi ha un tram exposat.

El descens és fàcil, tal qual fem cim sortim casi bé al grau de Carrasclet, que agafem en direcció oest i aviat trobem una ferrata fàcil, la baixem i, ja en camí senyalitzat, arribem al poble.

Ens agradaria recordar a tothom la importància de la NO-utilització d'expansius, ja que la roca foradada ja mai serà la mateixa. Nosaltres, per exemple, hauríem baixat abans de taladrar, ja vindria algú més fort, més valent o més guapo a passar per on nosaltres no ens haguérem atrevit a passar. La satisfacció en escalar una via així és majúscula.

Salut, i sort!
Sorry, only registered users may post in this forum.

Click here to login