El foro de la montaña. Alpinismo, escalada, esquí de travesía, fotografía, lesiones, libros, meteorología, opinión, técnica, reseñas...
Welcome! » Log In » Create A New Profile

Cuerdas finas

Posted by Riu 
Riu
Cuerdas finas
November 22, 2011 12:04AM
¿Alguien tiene o ha probado estas cuerdas?

Tendon Master 9.2 mm
Metolius Monster 9.2 mm
Sterling Nano 9.2 mm
Beal Joker 9.1 mm
53 g/m

Edelrid Swift 8.9 mm
Mammut Serenity 8.9 mm
52 g/m.

¿Qué tal van?
Re: Cuerdas finas
November 22, 2011 10:24AM
Hola

Sense ser un anàlisi TECNIC et diria que les cordes "fines" són un gran invent per a l'esportiva, molt utils per alpinisme "lleuger" i amb "certa aplicació" en vies de paret.

EN ESPORTIVA jo uso la JOKER 9,1mm, és molt MANEJABLE ( la que més???), i acabes escalantq ue ni la sents. A l'hora d'assegurar tot iq ue he usat el GRIGRI, acostumoi a usar el EDDY ( el cinch va presentar algun problema a l'inici-ja corregit-respecte al desgast de la leva de bloqueig). En tirades llargues la diferència és BRUTAL respecte a cordes de 10-10,5 que es dilaten i acaben sent un llast....t'has d'acostumar al diàmetre, nivell psicològic, i quan ho fas NO HI HA COLOR. Un dels punts febles és el preu i el desgast. CORDES COM LA STERLING ( la tenen companys) són MOLT MÉS DURADORES, encara que la JOKER actualment m'esta durant bastant.
En quant a COST, hi ha gent que la compra a metres, estalviant-se un 15% dcel preu i comprant una cord "curta"(40 mts) per a treball de vies més curtes i una de llarga (85) per anar fent vies més llargues i anar retallant els extrems gastats.
Les cordes per sota de 9mm si bé són molt útils per a vies on "els grams" et poden tirar, demanen de una atenció de l'assegurador MOLT ALTA, alhora en cas de caigud en desplom, fer el "cuc" és un suplici, i si l'assegurador t'ha d'ajudar també és molt txungo. Per contra si estas provant vies de lt nivell i de llarg recorregut, és un aventatge brutal a l'hora de xapar. DUren MOlt menys i són molt més cares...

EN ALPINISME lleuger també he usat la JOKER per la relació PES-ÚS ( triple homologació simple-doble-bessones), i en una llargada de 80, que et permet rapels a 40...interessant, però el fet de dur UNA sola corda hi ha moments que no és practic ( has de usar-la sencera tota o dur-la lligada i disponbible al voltant del cos...mmmh! Molt util en ascencions molt concretes en que hi ha tirades a allargar, arribar a llocs on pols assegurar-te millor, etc...i desatcaca la baixa força de xoc de les cordes BEAL que tot i no ser les ICE LINE, et donen certa ttranquilitat si has de fer gel ( poc delicat) amb bones assegurances. En goulottes, corredors i alguna cascada la he usat i em va semblar prou interessant.

En via llarga...l'he usat poqiues vegades. En friki de paret psicològicament prefereixo una corda més gruixuda ( uso una TENDON de 9,5 o 9,8). En vies molt concretes amb tirades facils a empalmar, i alguna tirada curta a usar corda doble ( EX.INDIRECTÍSSIMA de DIABLES) va resultar molt util donatq ue vam fer en doble tirades de artofo a alliberar i en titrades més facils ( o per encadenar) es va prou molt bé amb 9,1...ojo si hi ha llastres.
En una SOLITARIA en paret ( i a l'hivern) em va anar molt bé al carregar poc pes ( MARGALIDA), però un cop a la paret em vaig adonar que era suicida escalar només amb 9,1...ojo. tAmpòc hi ha la combinació òptima...si has de jumar has de protegir arestes i anar amb compte amb quin aprell uses per autoassegurar-te ( usava l EDDY que pesa molt ia lhora no és un aarell d'autoseguro...).

Són experiències concrete, espero que et siguin utils per fer-te una idea practica del que hi ha

Salut!
Riu
Re: Cuerdas finas
November 29, 2011 02:25PM
¡Muchas gracias TRanki! A ver si alguien ha probado las otras.
Sorry, only registered users may post in this forum.

Click here to login