El foro de la montaña. Alpinismo, escalada, esquí de travesía, fotografía, lesiones, libros, meteorología, opinión, técnica, reseñas...
Welcome! » Log In » Create A New Profile

Encantats, via Estasen

Posted by Gerber 
Gerber
Encantats, via Estasen
January 18, 2004 09:21PM
El dimarts passat vaig escalar en solitari la Estasen de la cara nord del petit encantat (700m 85/5). La via és genial i es troba en molt bones condicions en general.
Els primers metres comença per una casacada de 15 metres de 60º, continua per una canal més fàcil (de 40 a 60 màx) amb neu dura, segueix per una pala gran i s'entra al corredor de 300 metres (compte a no perdre's). Un cop al corredor destacar un tram de 85º poc format i finillo (claus a les reunions i un a la tirada), una cascada de 65º amb un gel de p mare, i un tramillo de mixte al final una mica delicat. Al final del corredor se surt per la dreta per un llarg de 4+/5, es continua per un altre corredor (55º) i al cim. El descens està equipat amb ràpels amb merlets fins a l'enforcadura.
En quant al material vaig utilitzar tascons, un clau, bagues, i vaig trobar a faltar algún cargol curt.
Rollo alpí total del tot recomenable. Pels que us mola el rollo aprofiteu les condicions i que hi ha traça oberta fins a peu de via abans no torni a nevar.
Re: Encantats, via Estasen
January 18, 2004 09:25PM
Ep! sóc el Jordi. Ahir vaig palar amb tú per anar aquest finde a liar-la pel piri.

Només volia que tin guessis el meu mail i felicitar-te i animar-te a que continuis realitzant l'alpinisme amb aquesta mentalitat tant AUTÈNTICA, i per que t'ho segueixis passant tant bé.
Demà et truco.
Re: Encantats, via Estasen
January 24, 2004 12:28AM
Collonut, tio; això mola que t'hi cagues. I vas baixar-ne que ni tocaves de peus a terra!
Re: Encantats, via Estasen
February 09, 2004 04:01PM
Ahir diumenge, vam fer aquesta via tan maca. En bones condicions, tot i que el tram de 85º finillo que diu el Gerber és bastant delicat (xapa de gel per templar els nervis), però hi ha un pitó. Després és més senzill, peró preciós. Nosaltres al final de la via crec que ens vam equivocar ja que vam sortir per dos llargs de roca de, mínim, Vè mantingut. Suposo que ens havíem de desviar cap a la dreta.

Gerber, per on vas sortir tu?

En general una via genial i mooolt alpina (200 metres de corredor i 10 tirades a 60 metres), amb una neu molt transformada i un gel una mica trencadís però bó. Hi han uns quants claus dispersos per la via, i alguna reunió muntada.

Baixada en tres ràpels des del Petit Encantat fins a l'enforcadura, desgrimpada de la canal central i 4 ràpels al final d'aquesta mateixa canal).

Material que vam emprar: 2 cargols, 5 pitons (2 plans, v, u, universal),joc de tascons i aliens.
Gerber
Re: Encantats, via Estasen
February 09, 2004 08:53PM
Al final de tot de la canal de 300 metres s'acava en un diedre verticalot que és per on us devieu posar vosaltres, primer ho vaig provar per allà però com que anava sense corda em vaig rallar i vaig flanquejar per la dreta per la pala fins a parar a una aresta de neu que continua amb un pany de roca de 20m (4+/5), i després per una canal i al cim
Sorry, only registered users may post in this forum.

Click here to login