El foro de la montaña. Alpinismo, escalada, esquí de travesía, fotografía, lesiones, libros, meteorología, opinión, técnica, reseñas...
Welcome! » Log In » Create A New Profile

Serra de Sant Joan

Posted by Evita 
Evita
Serra de Sant Joan
January 20, 2004 03:31PM
En l´últim Vèrtex surten ressenyades unes tapies de Serra de Sant Joan i en concret del sector Montanissell,no sé quin es el camí per arribar-hi i com es fa el descens,algú hi ha estat?
Piju
Re: Serra de Sant Joan
January 20, 2004 03:32PM
bones,...no sé que diu l'últim Vértex, encara no l'he rebut. Fa temps que hi vaig estar: era un trencall (indicat)al centre d'Organyà, venint del sud a l'esquerra, es converteix en pista ascendent, passes un petit nucli de cases i la pista ja segueix paralela a la serralada. Quan estiguis sota l'itinerari escollit es pot pujar pel dret (30').
Evita
Re: Serra de Sant Joan
January 20, 2004 03:32PM
Rebones!No sabràs pas si hi ha algún tipus d´indicació a peus de via,si no ja probarem sort,es que quan estàn tan desequipades costa trobar la via només pel dibuix i després passa el que passa...
Piju
Re: Serra de Sant Joan
January 20, 2004 03:32PM
No ho crec, almenys a les a les vies que vam fer nosaltres: 'A mi las mujeres ni fu ni fa' (ep!, en el meu cas no es pas veritat això!)y la 'Sansón y la Lila'. Es un lloc bastant solitari, de totes maneres és una paret molt irregular amb molts trams característics fàcils de reconèixer i les vies són llògiques,...no crec que tingueu problemes. Bona sort i millor meteo!
KALAMONTSE
Re: Serra de Sant Joan
January 20, 2004 03:32PM
amb les ressenyes del vertex (publicades sense el permís d'algun dels aperturistes) ja tindràs suficient però pensa q a aquests llocs cal intuició. fa uns anys vaig fer l'itinerari pioner, la J.Mª. Monfort. recordo que el lloc era preciós tranquil i la via era una bona opció per prendre un primer contacte amb la zona.
una cosa més: NO FEU GAIRE XIBARRI, DONCS AQUÍ HI IUEN UNES POQUES PARELLES DE TRENCALÓS I CAL CONSERVAR-LOS.

piju: hi ha algun lloc en tot catalunya on no hagis escalat??? salut!!!
Levi
Re: Serra de Sant Joan
January 20, 2004 03:33PM
Aneu amb compte, que hi ha trencalossos. De desembre a febrer tenen les cries, sume-li 120 dies i tindreuu l'època en la qual no s'hauria d'escalar a la zona.
Però crec jo que el més interessant seria que els encarregats d'estudiar i vigilar aquestes aus ens comuniquesin exactament on no es pot escalar en l'època de nidificació i on sí es pot.

Per cert:

"Son muchas las causas que limitan el crecimiento y la supervivencia de esta especie. La transformación del hábitat debido a la construcción de grandes obras públicas e infraestructuras turísticas, la persecución directa (caza furtiva y uso ilegal de venenos), las molestias indirectas en las áreas de nidificación (batidas de caza, determinadas actividades deportivas, etc.), que provocan la perdida de la puesta o la muerte del pollo y el choque y electrocución en tendidos eléctricos, son algunas de ellas."
Lluís Parcerisa
Re: Serra de Sant Joan
January 20, 2004 03:33PM
Referent a com arribar a la serra de St. Joan: s'ha d'anar fins a Montanisell, és a dir, a Organyà direcció a La Seu trencar per un carreró a l'esquerra just abans de fer la curva característica de dretes que hi ha al poble, hi ha cartells molt amagats que indiquen Montanisell i Cabó. Seguir el carrer i continuar per la carretera durant un quilòmetre i tornar a trencar a l'esquerra segons indicació, 12 km més tard arribes a Montanisell, carretera asfaltada, estreta i amb curves molt perilloses però amb poc trànsit. Al vèrtex ressenya unes ressenyes que si va des de dos llocs diferents: per anar a les vies com l'Aerolito Sevillano, l'Esperó Montanisell s'ha de trencar a la dreta just entrar al poble direcció Sta. Fe, carretera estreteta de terra amb bones condicions per un turisme. Pàrking reduït al costat d'un pal de la llum, no té pèrdua igual que l'aproximació. Descens per darrera fins a trobar el camí que puja, és tot molt evident, de la feixa que hi ha és pot abandonar caminat amb forta pendent cap al final.
Per anar a la resta de vies com la Montfort, seguir el camí que surt del poble direcció Boixols (sense cartell), bona pista de terra, i parar segons la via. Ara ni ha moltes de desperdigades per tota la serra. Per anar a la Montfort, la més recomenable, s'ha d'anar fins un collet clar que fa la pista. Aproximacions sense camí de més de mitja hora i descens per alguna canal segons la via.
Per anar al sector Tal com raja i per allí, tu mateix, jo faria la primera opció.
Tema ocells: de moment diria (condicional) que cap via afecta a cap niu, però si estar per allí ja els molesta ens haurem de quedar a casa.
Salut i perdoneu el rotllo però plou i això és una mè...
Re: Serra de Sant Joan
January 20, 2004 03:34PM
Hola Kalamontse! i tant que queden llocs i moltes vies per fer...de fet volia proposar-te'n alguna que segur que t'interessa. Suposo que ja no anirás pel bulder. Deixa'm el teu teléfon al meu mail, a veure si quedem!
Evita
Re: Serra de Sant Joan
January 20, 2004 03:34PM
Ep gracies!ostres amb tanta info segur trobaré les vies pero entre que si es epoca de nidificadió y la historia dels pollitos del Levi m´ho estic repensant tu! i no em mofo eh?només intento buscar llocs on no sentir la gent escridassant-se mentres escalo.
Lluís Parcerisa
Re: Serra de Sant Joan
January 20, 2004 03:34PM
Caram, Evita!!! Tu ets com jo, vejam si encara em prendras la via algun cap de setmana d'aquets. Segurament ja en coneixes de llocs tranquils, però t'en diré alguns deixant apart de les vies que hi puguin haver: St. Joan (com ja has vist), Alòs de Balaguer, Paret dels sostres al Montroig (aquí encara tardaràs dies en trobar-mi), Aragó i Catalunya (tot i que ara a l'hivern has de volar més que escalar), el Doll, Àger (segons el sector), Fontfreda i casa meva: Canalda, tot i que segur que m'en descuido.
Sorry, only registered users may post in this forum.

Click here to login