El foro de la montaña. Alpinismo, escalada, esquí de travesía, fotografía, lesiones, libros, meteorología, opinión, técnica, reseñas...
Welcome! » Log In » Create A New Profile

Cloenda "Dona y esports de muntanya" ; projecció Josune Bereciartu

Posted by Anull 
Cloenda "Dona y esports de muntanya" ; projecció Josune Bereciartu
January 05, 2007 01:50AM
Hola!

El proper dissabte 20 de gener com a acte final de les Jornades d’Iniciació i Tecnificació 2006 “Dona i esports de muntanya” que des de la FEEC s’ha impulsat, es comptarà amb la presencia de dones representatives de les diferents especialitats en muntanya en una taula rodona on ens explicaran les seves vivències. En ella, també hi serà la Josune Bereciartu, que a més, ens portarà la seva darrera projecció “ Del màxim grau d’escalada femení 9a a l’alpinisme, la Walker de les Jorasses”
Es un acte gratuït i obert a tothom!!!
A partir de les 18h de la tarda us hi esperem!! Animeu-vos!!


------------------
[www.feec.org]

Cloenda de les Jornades “Dona i Esports de Muntanya”

L’acte de cloenda de les Jornades d’Iniciació i Tecnificació 2006 “Dona i esports de muntanya”, tindrà lloc el dia 20 de gener a la Salle Bonanova de Barcelona i comptarà amb la presència de l’escaladora basca Josune Bereziartu. L'acte estarà obert a tothom i l'entrada serà gratuïta.


Les Jornades d’Iniciació i tecnificació 2006 “Dona i esports de muntanya” han estat organitzades per la FEEC gràcies a la subvenció concedida pel Consell Català de l’Esport dins del programa específic “Iniciatives i accions de gènere en l’esport”.

L’acte, que començarà les 6 de la tarda i està obert a tothom, comptarà amb la presència de l’escaladora basca Josune Bereziartu, que aprofitarà per realitzar la projecció: “Del màxim grau d’escalada femení 9a, a l’alpinisme (la Walker-Grands Jorasses)”.

Prèviament es farà una taula rodona, en la qual intervindran algunes de les dones mes rellevants de l’alpinisme català de diferents generacions i especialistes en diferents modalitats d’esports de muntanya.

Les instal·lacions de la Salle Bonanova acolliran l’acte en una mostra més de l’acord de col·laboració que la FEEC ha signat enguany amb aquest centre. Precisament gràcies a aquest acord, les Jornades d’Iniciació i Tecnificació d’Escalada Esportiva, celebrades al rocòdrom de La Salle, van resultar tot un èxit de participació i organització.

Amb l’acte de cloenda es donarà, doncs, per finalitzat el conjunt d’activitats incloses dins el programa de les Jornades d’Iniciació i Tecnificació “Dones i esports de muntanya” que, tot i ser la primera vegada que s’han portat a terme, han comptat amb una gran participació. Aquestes Jornades s’han celebrat durant els mesos d’octubre, novembre i desembre de 2006 i es conclouran el gener del 2007 amb aquest acte i amb les Jornades d’Alpinisme i Esquí de muntanya, que es celebraran uns dies abans, el cap de setmana del 13 i 14 de gener.

Jornades d’Iniciació i Tecnificació:

Quan aquestes dues darreres jornades s’hagin celebrat, s’hauran dut a terme un total de 5 jornades d’iniciació i tecnificació, dedicades al Descens de Barrancs (27 i 29 d’octubre a Tremp), l’Escalada esportiva (21 i 22 d’octubre a Barcelona), les Curses de muntanya (11 i 12 de novembre a Sant Joan de les Abadesses) i les ja esmentades d’Alpinisme (13 i 14 de gener en lloc per determinar) i Esquí de muntanya (13 i 14 de gener a La Molina).

Durant cadascuna d’aquestes jornades s’han impartit classes teòriques i pràctiques amb instructores i instal·lacions de primer nivell. La valoració per part de les participants ha estat molt positiva en totes les Jornades celebrades fins al moment, i el suggeriment més comú ha estat que s’haurien de dur a terme més iniciatives d’aquest tipus.

Projeccions a Vegueries:

De manera paral·lela a les Jornades s’han dut a terme 4 projeccions en diferents punts de Catalunya, presentades i comentades per les dones que les protagonitzen i que també han tingut bona acollida entre el públic assistent.

Durant el mes d’octubre es van projectar "Dones Trangoworld al Nanda Devi", a càrrec de l’alpinista Esther Vives i sota l’organització del CF Reddis Secció Excursionista de Reus, "Acqua", de Laura Samsó, que va organitzar el Grup de Muntanya Sarrià de Sarrià de Ter, i “Raids d’esports de muntanya”, a càrrec de les corredores Mònica Aguilera i Emma Roca i organitzada pel Centre Excta. de la Segarra de Cervera. Aquesta darrera projecció es va tornar a passar el 3 de novembre a Sant Boi, sota l’organització del CE de Sant Boi.

Seminaris de docència:

Pel que fa a la formació s’han realitzat dos seminaris de docència orientats a donar a conèixer les diferents formacions de muntanya existents, amb la realització d’activitats teòriques i pràctiques de muntanya des de la perspectiva docent. S’han estructurat en dos caps de setmana, el 4 i 5 de novembre sobre excursionisme, escalada i descens de barrancs, i el 16 i 17 de desembre sobre muntanya hivernal.

Una altra de les iniciatives incloses dins de les Jornades “Dona i esports de muntanya” ha estat la subvenció (total o parcialment) dels cursos de “Tècniques d’esports de muntanya i escalada” impartits per l’ECAM en què les federades s’hagin inscrit o hagin realitzat durant l’any 2006.

Com arribar-hi:

Les instal·lacions de la Salle Bonanova estan situades al carrer Lluçanès número 41 (Cantonada Quatre Camins) de Barcelona.

L’edifici compta amb pàrking propi. Per arribar-hi en cotxe cal tenir en compte el sentit de circulació dels carrers dels voltants.

Amb autobús es poden agafar els números 22, 58, 75 i 123, que ens deixaran a la Plaça Bonanova o al Passeig Sant Gervasi. Amb els Ferrocarrils Catalans cal baixar a la parada d’Av. Tibidabo i agafar el Passeig Sant Gervasi fins a la Plaça Bonanova.
Sorry, only registered users may post in this forum.

Click here to login