El foro de la montaña. Alpinismo, escalada, esquí de travesía, fotografía, lesiones, libros, meteorología, opinión, técnica, reseñas...
Welcome! » Log In » Create A New Profile

Montserrat:Trobada, denúncia per l'ús de la sika i+

Posted by willow 
Re: Montserrat:Trobada/denúncia per l'ús de la sik
February 07, 2008 04:53PM
que vol dir cumbes?
Re: Montserrat:Trobada/denúncia per l'ús de la sik
February 07, 2008 07:48PM
Algú s'ha fixat que desde fa mes de deu anys les alzines de Montserrat estan torrades ( es moren), que hi ha moltes mes romagueres, que no si veuen salamandres i tritons.
Tenim que cuestionar que algú talli una alzina, que segurament seran dels pocs que netejen una part infima del bosc d'una rodalia.
I s'ens enfoti que es trepigi la historia de les pedres per ecriuren un altre al d'amunt.
Llençar els plom d'una via cap avall, cagar com porcs a les vores dels camins.

Un cumba, kumba, kumbayà, pisaprados, pisamierdas, pisacuellos, as del fifi,etc... son el mateix.

Apa nois, qui dia pasa any empeny.
Re: Montserrat:Trobada/denúncia per l'ús de la sika i+
February 07, 2008 09:59PM
Ben dit pureta.
Ah ampututu. Mira't al mirall, potser veus el que és un cumba...
Re: Montserrat:Trobada/denúncia per l'ús de la sika i+
February 07, 2008 10:01PM
o potser no... Si és que no ho sento. Et demano mil disculpes. No volia...
Gil
Re: Montserrat:Trobada/denúncia per l'ús de la sika i+
February 08, 2008 12:39PM
esteu a la parra ! liarla i criticar és gratis i a més sense nom , crec que aquests forums haurien de servir per ´intercanviar experiències , ressenyes , fotos , etc i també parla de temes d´equipaments però no amb aquest plan !!!!
Re: Montserrat:Trobada/denúncia per l'ús de la sika i+
February 08, 2008 12:54PM
Hola,

Aquest dissabte NO PUC pujar a Agulles. Bullarolas ens veiem algun dia entre les pedres. He signat a St Benet i passo per mail 1 manifest a un col.lega per veure si el llegeix

Consti un suport més a la iniciativa ( amb matisos i respecte a tothom). NO A L'ABÚS!!!!!
DEW BOWS!
Re: Montserrat:Trobada/denúncia per l'ús de la sika i+
February 08, 2008 05:55PM
Jo tampoc puc anar-hi, serveixi almenys aquest missatge de suport.

Que no es xafin vies existents i que es tracti amb respecte la roca verge, son patrimoni de tots.

Obertures i equipaments si, però amb seny!
Re: Montserrat:Trobada/denúncia per l'ús de la sik
February 08, 2008 07:18PM
Hola, volia dir que recolzo els motius de la concentració a Agulles però volia comentar algunes coses:

Jo també estic fins els ous de coses que veig i no m’agraden,dels camins marcats amb pintura, dels equipaments industrials, del no respectar vies clàssiques..... també de les colilles a les reunions, de les colilles i esparadraps a peu de via, de la gent meleducada que va pel monte cridant, de veure sikadur a les parets, dels gossos que els amos no saben fer comportar-se, de lo que està fent el llasera, el tarragó a la nord, .... de moltes coses.
A mi el que m’importa és com es comporta la gent, si respecta una història i una manera d’entendre l’escalada o no, si embruta o no, si deixa merda al monte o no, si equipa xafant vies clàssiques no, això és l’important. Jo també prefereixo escalar amb els meus amics a les zones que frecuento amb tranquilitat, i no m’agrada veure molta gent, a la que no puc deixar de veure com a intrusos que amenacen el “meu territori”. Ara bé, si es comporten com es degut, ells tenen el mateix dret que jo a estar allà, ja que la muntanya no em pertany, ni a mi ni a ningú. A mi tampoc em mola que en els últims anys l’escalada sigui cada cop més i més popular, però és el que hi ha. Amb això hem de conviure, el que s’ha de fer educar a la gent. No em mola la comercialització que ho envaeix tot, però es un reflexe de la societat a on estem, que en molts aspectes és una merda però és així.

Penso que també hem de fer una mica d’autocrítica i no jutjar tant a la gent per motius socials, estétics o d’estils de vida sinó per allò que fa. A vegades, alguns escaladors ens creiem el centre del mon, una especie d’escollits, a vegades ens falta humiltat i massa sovint mirem amb arrogància a la gent amb la coincidim a la muntanya caminants, boletaires, gent que no es del mundillo, o que escalen d’una manera diferent a nosaltres, o seguint motivacions diferents. Assenyalem així aquesta diferència entre pringats i gent guay, entre la massa de pardillos i “la penya...”, els col.legues, els autèntics.

Ja sé que el que s’està discutint aquí és una altre tema, però també penso que si ara és el moment de donar un pas endavant, i acabar amb segons quines coses, també és el moment de reflexionar una mica sobre això . Exigim respecte a unes pedres i una història, però aquest respecte també l’hem de tenir nosaltres amb les persones sempre que aquestes es comportin correctament (seguint les pràctiques i costums de cada lloc)

Com se me’n va la pilota!! ja paro.

Salut, respecte i tolerància. A les persones i a les pedres.
Sorry, only registered users may post in this forum.

Click here to login