El foro de la montaña. Alpinismo, escalada, esquí de travesía, fotografía, lesiones, libros, meteorología, opinión, técnica, reseñas...
Welcome! » Log In » Create A New Profile

Esperó Puiggrós

Posted by ferran 
Esperó Puiggrós
July 20, 2009 03:53PM
Aquesta curta variant de sortida de la Casas-Chani ataca l'impressionant sostre situat a dalt de tot del Serrat del Moro. És una via rústica del 77 oberta per José Rodríguez i Antonio Garcia Picazo en record al jove escalador Bartomeu Puiggrós mort en un accident al primer llarg de la Mas Brullet. Les assegurançes són de l'època, burils rovellats i escàrpies del segle passat que durant la nostre ascensió ens van aguantar.

Vam estar a punt de fer una combinada de les vies Casas-Chani +Directa Papalopó + Esperó Puiggrós + Imaginació Deforme, però no portàvem pitons i al final no ens vam arriscar i vam fer la clàssica Casas-Chani + Esperó Puiggrós.

Descripció

L1: Casas-Chani reloaded, 6a de fissura, dos parabolts, cal posar friends.
L2. Casas-Chani reloaded, 7a/+ de diedre i fissura (V+/Ae obligat). En lliure està pràcticament equipat, però cal visualitzar bé els moviments i els peus per no cremar-se abans d'hora. La part dura està a dalt. Molt guapo i estètic. Bastant net.
L3 + L4 +L5: amb corda de 60 dona però s'ha de "controlar" el fregament de la roca. Vº/V+ en fissures molt guapes i a dalt un pas de placa patinós.
L6: curt llarg fins una sabina que es podria haver empalmat amb el següent.
L7: 6b de fissura molt guapo amb entrada fina i obligada a la reunió.
L8: Ae/Vº jocs d'equilibri, sostre impressionant. Llarg equipat encara que falta algun pitó es soventa en lliure. Pot ser útil un cordino per merlet.
L9: placa equipada amb dobles burils molt vertical però amb bona presa.

Descens

Des d'aquí vam rapelar per la Mas-Brullet.

Material

Joc de friends fins el camalot #3.
Alguna plaqueta recuperable.
Estreps.

[attachment 624 CasasChani.jpg] [attachment 623 EsperoPuiggros.jpg]


Sorry, only registered users may post in this forum.

Click here to login