El foro de la montaña. Alpinismo, escalada, esquí de travesía, fotografía, lesiones, libros, meteorología, opinión, técnica, reseñas...
Welcome! » Log In » Create A New Profile

velasco-¿? a paret nord-oest d'agulles.

Posted by ramon 
ramon
velasco-¿? a paret nord-oest d'agulles.
June 26, 2006 12:10PM
ahir vaig nar a fer amb la montse el q ma pensava seria una escalada fàcil i disfrutona, però em vaig endur una sorpresa.
la via queda a la dreta de la cerdà-riera, resseguint una fisura diedre, bastant obert, fins 1ª R, que es tenca i es desploma durant 2ª tirada, per acabar en travesia a dretes per sortir al cim (V sup, ¿IV sup? i V sup.)
el 1º llarg, Vsup., el contrari del q diu a la guia del Hita, es pot protegir amb friends mitjans i algun bicoin. la roca no es tant dolenta com diuen i es pot passar bé sense clavar. la R en un roure molt agrait, i a la sombra.
la 2ª tirada é on van venir els problemes. al nar sense claus, possible factor 2 sortint de la R. nar tirant fins 6m d la R, on colocar un friend mitja en un forat, 5m més i un pitó xungo amb cordino petat (no portava recanvi), una mica més amunt, una estelectita/mita q es pot llaçar força bé i a uns 3-4m un buril precari (xò amb xapa!!!). la qualita de laroca era mediocre,vaig pasar molta por, xq suposadament marcava IV sup, i el llarg era més de V sup segur. Insisteixo en la roca, perque dubto de si no s'ha esllavissat algo. no se si era jo que no nava bé de coco o no el vaig encarar bé, però va semblar-me diedre de VI-/+ en roca precària i sense gaires posibilitats de protegir (sense claus). Sense casc, ni ganes, ni aigua, ni porros, fins aqui vem arrivar. despenjant-me d'aquest cap a la R i cap a manresa.

Si algu t + info de la via l'agrairia molt, ja que hi vui tornar per sortir per dalt.

Gracie per endevant, salut i a tibar
ramon
Re: velasco-¿? a paret nord-oest d'agulles.
June 26, 2006 12:17PM
esta al costat dret de la torres-nubiola de la figuereta
Sorry, only registered users may post in this forum.

Click here to login