El foro de la montaña. Alpinismo, escalada, esquí de travesía, fotografía, lesiones, libros, meteorología, opinión, técnica, reseñas...
Welcome! » Log In » Create A New Profile

Gede a l'Escorpí

Posted by marsi 
Gede a l'Escorpí
September 12, 2007 01:56AM
Avui hem repetit la via i la veritat és que l'Hita no s'equivoca amb l'adjectiu molt recomanable. Tope clàssica!! Els dos primers llargs de diedre guapo fàcilment empalmables i equipats (tacs, burils i algun pitó). Abans de la R alguna plaqueta recuperable anirà bé. El llarg d'A1 està tot equipat! I a partir d'aquí a fer de Pare Noel fins dalt! Tres llargs de xemeneia guapisims. Poc equipats però es que és casi impossible caure! Algun camalot mitjà i amunt com el Santacana i cia! L'últim llarg empotrament agònic (oju amb les dimensions de la motxilla, el casco i passa just!) però sense estressar-se es va fent! Només hem trobat un cordino en un pont de roca a uns 4 metres de la R. A partir d'aqui reptar com un pusesu fins l'arbre del fondo a fer la reunió. Les reunions totes a canyon amb dos expansions, excepte la R3 amb una, però tens un bonic arbre també als peus.
Camalots mitjans, algun alien i recuperables.
Re: Gede a l'Escorpí
September 12, 2007 11:34AM
Ei marsi, com ho portes? natros hi vam anar amb el Joan fara unes setmanes, crec k li havies recomanat tu, hi a mi, almenys, em va decepcionar una mica. El diedre dels dos primers llargs, ppsss, (em va recordar el de la Ribas Velasco tbe de la paret d'agulles), i la tirada d'a1, pfffff. Suposo que la gràcia son les tirades de xemeneia de dalt, xo no les vam arrivar a fer xq algu va apedregar-lo considerablement i ens vam baixar. L'equipació a les tirades es bastant ruin, tot i que hi ha algun bolt a la R's. sense haverr-la acabat, crec que no hi tornaré.
Pd: l'Ae del segon llarg sut en lliure de 6c o així, una mica rar de trave. L'a1 de la 3º tirada surt en lliure sobre roca delicada, 6b/+

Pa salut i tapia bou.
Re: Gede a l'Escorpí
September 12, 2007 03:25PM
La GEDE és una gran via!!, tota en lliure, tascons i friends. Ultim llarg 5 estrelles.
Salut
Re: Gede a l'Escorpí
September 12, 2007 06:34PM
Ei bones Ramon!

Quin Joan? Jo li vaig recomanar? NO fa ni un mes que desconeixia la via, la vaig veure a la web de ressenya i mira em va molar i res! Ahir la vam fer. Pues si lu millor us ho vau perdre! I les dos primeres tirades tp estant tant malament! L'A1 potser es lu mes pal! Pq us vau baixar? HI havia una cordada per dalt?

Salut i recuperat bou, que ja man explicat!
Re: Gede a l'Escorpí
September 13, 2007 12:25AM
La puta, doncs a mi em va agradar molt!
I la xemeneia lo millor, em vai treure el casc perquè això de no poder girar la cara m'agovia una mica i la puta, no hi passava!
Si fas la primera reunió i després tires fins l'arbre queda un llarg bastant guapo i mantingut, però hi molen cintes llargues.
total, que per mi és una de les joies que hi ha amagades a la nord d'agulles.

Salut!!
Re: Gede a l'Escorpí
September 13, 2007 11:28AM
doncs a nosaltres també ens va agradar molt, i alguns la parlen com de les millors xemeneies de montse... sigui com sigui molt guapa. Vam enllaçar els dos primer llargs de xemenia (L4 iL L5) sortint una tirada ben guapa. I l'últim recordo un clau que 't'invitava' a sortir cap a l'esperó... cosa que no s'ha de fer
ausalut
Re: Gede a l'Escorpí
September 13, 2007 11:48AM
collons, ja veig que la via li va agradar a tothom menys a mi,je,je. que hi farem? sobre gustos no hi ha res escrit, ¿no?
potser es el fet del mal record en concret queem fa oblidar lo bonic de la ruta, o simplement el fet d'haver-nos baixat sense escalar la xemeneia. Pos veig q li hauré de donar una altre oportunitat, avore si hi pujo a la 1º q pugui.
Marsi, la via me la va recomanar el joan arbera, i ma va dir que tu li havies dit, xo potser em comfonc i li va dirr el Masfi, em tant de nom extrany un ja no se que pensar. Vam haver de baixar-nos xq teniem una cordada hipar classica de cecb a devant (el francesc i el ramon) i van fer baixar bastant rocs, anaven clavant sovint i amb la calma, inclus amb vuelo (crec q van arrancar un tac de l'a1), pos la retirada va ser lo mes sensat.
Bé, saluut i tapiia per tothom!!!!
Re: Gede a l'Escorpí
September 13, 2007 04:53PM
La via es guapa. Els llargs de xemeneia molt macos. Atenció al últim llarg, els primers metros son una agonia, cal distribuir molt bé el material del boudrier, si no, no pases. No calen pitons.

Anim Ramon
Salut,
Víctor
Re: Gede a l'Escorpí
September 14, 2007 01:02AM
Ei Ramon! Ara precisament m'acabo de trobar el Joan i m'ho ha dit! No hi queia tiu! Si si li vaig dir jo els dies de l'Alternativa! Potser és l'amnesia etilica que passa factura.

Recuperat i a fotreli de nou!
Re: Gede a l'Escorpí
June 21, 2012 01:24PM
Si la roca fos més bona, la via seria un 10. Tal com està, li posem un 5. Hem fet la via en 3 llargs. 1+2, 3+4, 5+6 amb 60 doncs hem començat molt tard, a les 18 de la tarda. D'aquesta manera la via es fa bastant ràpid.
Al segon llarg he tirat un bloc de mig metre de segon, perque no sel tiri nungú al cap. l'artifo d'aquest segon llarg ha sortit en lliure però... buf!, molt però que molt raro. Monodit, pujada bèstia d'una cama... i tot això navegant per sota dels burils, una mica lluny de la línia d'artifo i apropant-te per txapar i allunyant-te per continuar.
La tercera tirada també en artifo ha costat lo seu. Jo diria que falten pitons. Ha sortit també en lliure posant abundants peces per reforçar i protegir els pasos. Cal mirar-s'ho bé.
La 4a tirada no té cap secret.
La 5a i 6a millor fer-les sense res. Vull dir no portar res, ni bambes, ni material que sobri... Jo he posat nomès un camalot verd. Podria haver posat potser un camalot groc o blau abans l'estretament però al ser xemeneia no hi ha gaires possibilitats de possar res més que el teu cos com a assegurança i txapar algun pitó ja posat. Com diuen por ahí cal possar-se bé. Al principi m'he posat d'esquenes a la cadireta fins que arribes al primer pitó. Allà m'he girat i amunt. És bastant estreta així que no és apta per gent amb claustrofobia.
Sorry, only registered users may post in this forum.

Click here to login