El foro de la montaña. Alpinismo, escalada, esquí de travesía, fotografía, lesiones, libros, meteorología, opinión, técnica, reseñas...
Welcome! » Log In » Create A New Profile

GESAM (Aeri) en lliure i sense pitonar.

Posted by Piju 
GESAM (Aeri) en lliure i sense pitonar.
August 18, 2008 11:43AM
En lliure (6c de la C.N.) i sense pitons, es una excepcional via, dura i mantinguda, de les bones si ets un fanàtic de la cara nord, però exposadeta: burins molt vells a les plaques i les fisures estan desequipades (sobretot al Ll1 i Ll2), tenen herba i costen de protegir.
Material: joc de micros complert (aliens groc i vermell repetits o be despenjar-se de la R intermitja del Ll2 per recuperar-los), friends fins el nº 2 (nº 3 opcional, només serveix per reforçar un tac al Ll6), tascons, 5 plaquetes recuperables.
Re: GESAM (Aeri) en lliure i sense pitonar.
August 20, 2008 07:52PM
...kollons com va la peña....FELICITATS!!!!!!!!!
Dels 3 aperturistes nomes en queda un de viu,i m`ha demanat que l`ajudi a reequiparla... s`accepten tots els consells menys els que sasemblin al estil tarrago,sobretot del que la feu en lliure.
Re: GESAM (Aeri) en lliure i sense pitonar.
August 21, 2008 10:38AM
Fa temps que comentava l'estat de la GESAM amb certes persones que reequipen però no era l'ull de mira de ningú. FELICITATS a tu també per haver-ho plantejat, i crec que en aquest cas el reequipament és del tot necessari. Estic segur que serà una de les millors de l'aèri. OLÉ !!!!
Re: GESAM (Aeri) en lliure i sense pitonar.
August 21, 2008 11:26AM
A veure, passo de polèmiques, el que explico a continuació es com a mi m’agradaria, però no ho faré (perquè no tinc temps i perquè l’he gaudit tal i com està), però entenc que cal rescatar-la de l’oblit a la que està condemnada.

- El es mes important es netejar d'herba les fissures, que es el que trenca la qualitat de la via (jo ja li he fet una repassadeta). Estan molt desequipades i amb els matolls no es veuen ni les preses ni les ubicacions per l’autoprotecció. Així també es facilitarà l’ús de fisurers.
Als pocs pitons que hi ha, cal treure’ls els cordinos podrits que tapen els ulls, però no els eliminaria ni els substituiria, encara que estiguin rovellats, a no ser que tinguin l’ull trencat.

- Pel que fa a expansions: només en canviaria de forma molt selectiva, amb xapa petita, M10, tot inox, una per reunió i sense anella (ens hem de currar les triangulacions!!!). Als llargs, només substituir-les als punts crítics (primera xapa per evitar factor 2) i les que estan a punt de petar (3 o 4 màxim, no n’hi ha més). Els caps de burí deixar-los per posar plaqueta (aguantaran be encara molt anys).

No hem d’oblidar que es una via d’artifo, amb una restauració així evites que ningú amb coneixements es faci mal. Per anar en lliure o fer-la en “clean” ens ho hem de currar nosaltres, no cal que ens ho facilitin.
Re: GESAM (Aeri) en lliure i sense pitonar.
August 28, 2008 08:04PM
...o sigui,una Restauracio, lo que jho pensaba....Mola
Re: GESAM (Aeri) en lliure i sense pitonar.
August 30, 2008 09:27PM
D'entrada dir que no l'he feta, per tant, potser no sóc el més indicat per dir el que s'ha de fer.

De totes maneres, ja que ens posem a restaurar-la ho podem fer tot d'una sola tacada i no cal tornar-hi d'aquí 10, 15 o 20 anys. Les fissures, evidentment netejar-les però deixar-ho amb els claus i fissures, fins aquí d'acord. Però les expansions, jo les canviaria totes posats a fer, que hi ha un tram d'Ae, doncs posar parabolts més petits (M8) i xapa el màxim de petita però gruixuda i de tant en tant un parabolt de M10 pels que puguin i vulguin pujar en lliure (amb els xapatges comodos), els que vagin en plan clàssic pujaran xapan-ho tot i els que pugin en free pujaran xapant el de M10, tots contents i feliços, que podem separar una mica més les expansions doncs les separem, que ens haguem de pujar a primers d'estreps, així té més gràcia i no posem tant ferro. Així és com ho veig.

Salut.
Sorry, only registered users may post in this forum.

Click here to login