El foro de la montaña. Alpinismo, escalada, esquí de travesía, fotografía, lesiones, libros, meteorología, opinión, técnica, reseñas...
Welcome! » Log In » Create A New Profile

VILANOVINS O GEAM DE DIABLES

Posted by quieroynopuedo 
quieroynopuedo
VILANOVINS O GEAM DE DIABLES
June 08, 2004 11:05AM
Hem podeu informar de la Vilanovins o GEAM de Diables ( a l'esq. de la Còsmica)?
Quin grau té obligat sense pitonar?
Quins friends fan falta?
Val la pena fer-la amb un grau mig (6c) o amb aquest grau els llargs de 7é (n'hi han quatre!)són una pedalada?

Gràcies!
albert. ganxets
Re: VILANOVINS O GEAM DE DIABLES
June 08, 2004 01:31PM
Si és un antic Ae reequipat (parcament) que en lliure cota 6b, 6b+, 7a+, 7a, 7b, 7b, 6c i IV, recordo que ens vam arrastrar tant que l'escalada dels dos sèptims del mig (4ª i 5ª) la vam fer en pur Ae.
En canvi, el primer i el darrer setèns donen més joc, ja que concentren la dificultat en trams més curts.
Cal dur 16 cintes (que entrin als burins entre parabolt i parabolt, llunyans...), un joc de tascons, aliens verd, groc i vermell, i camalots 0.75 i 1. Un estrep i guíndola indispensable, la meva esquena encara se'm queixa d'haver-la oblidat.
Bona via. Cotació (dura) per i d'especialistes de la zona. salut i sort
gerber
Re: VILANOVINS O GEAM DE DIABLES
June 08, 2004 06:53PM
jo l'he vist cotada de 7b+
Roca Negra
Re: VILANOVINS O GEAM DE DIABLES
June 08, 2004 07:33PM
Jo l'he feta fa dues/tres setmanes, però en pla clàssic. El grau obligat sense pitonar deu ser V+/6a. Nosaltres vem pitonar un parell de cops, però més que res per que no ens vem fiar d'algun clau ronyós existent, així que ni molt menys és imprescindible. El que si et recomano que duguis algunes plaquetes recuperables per caps de burí. Si no les portes el grau obligat pot pujar bastant. En els llargs d'Ae hi ha força burins han molt mal estat, però de tant en tant hi ha algun parabolt o spit, encara que en algun tram menys dels que podríem desitjar.
Material que vem utilitzar: plaquetes recuperables, alien groc i verd, camelots fins el nº2 i joc de tascons. De pitons, una U i una V, encara que són prescindibles.
Roca Negra
Via VILANOVINS (Paret dels Diables)
May 19, 2004 12:13PM
Via interessant, amb dos primers llargs de roca no molt bona. En ells dos, més en l'inici del tercer, haurem d'equipar més d'un pas. A partir de la meitat del tercer llarg la via cambia completament de tònica: és un Ae amb alguns burins força deteriorats, però de tant en tant hi ha parabolts o espits per donar seguretat al tema. Això sí, encara que a la ressenya marqui Ae, en els dos darrers hi ha alguna sortideta en lliure obligada (de V+).
Material: per la primera part de la via vem utilitzar un joc de tascons, friends fins el 2 de camalots, algun microalien i 3 pitons (2V i una U). Aquests no són imprescindibles però van força bé. Per a la resta de la via, moltes bagues, plaquetes recuperables, i cordinillos per escanyar algun burí sortit. Dificultat màxima obligada de la via: V+/A1 en 280 m.
Vista superba sobre la part central de la Paret dels Diables i sobre el Cavall Bernat.
Pirineista
Paret de Diables. Vilanovins
May 09, 2005 11:55AM
Dissabte vàrem fer aquesta via del Plàtan de Diables. Portar els tascons, joc de friends i algun universal i v. Possiblement aquests pitons no calguin, però naltros ens vam oblidar els tascons. Baguetilles recomanables. Via reequipada amb parabolts i espits, però per fer en lliure. Hi han de tant en tant. Aquests a vegades estan separats de la ristra de burils. Aquests últims estan bastant precaris, molts d'ells doblegats cap avall. Si peta algú obligarà pasets en lliure finets.
Ambient i pedaleo.
Fotos Vilanovins en lliure
May 12, 2009 10:37AM
Ahir des del Cavall vaig fer algunes fotos a una cordada que es "passejaven" en lliure pel Platan. Si la parella en qüestió o algú que sàpiga qui són els hi vol comentar envieu-me un correu a trepalari@gmail.com i enviaré les fotos.

Salut i tàpia!
Re: Fotos Vilanovins en lliure
May 12, 2009 03:58PM
Jo també en tinc un parell de fotos d'una cordada a la Punsola, però amb la càmara que porto només ha sortirt una i desenfocada. Tinc la pantalla trencada. Els de la Vilanovins no serien un "pintor" i un "ciclista"? Je, je... Aquest pintor em sona.
T'he enviat un mail al teu correu però potser t'arriba com a correu brossa.

Pel que fa a la via els primers llargs del tot recomanables (als nostres pitjors enemics). Precaris, roca dolenta, equipament dubtós, matojos, terra... En definitiva, un parell de llargs cutres. Si voleu fer-la en lliure, al tanto! A l'estil clàssic sense pitonar pot ser bastant xungo. Hi ha una corda fixa però molt cutre. Jo ni la vaig agafar encara que mi vaig assegurar. Mai es sap. El company la va testar una mica (de segon). Després lliure hiperexigent o pedalada sense masses problemes sobre burils curiosos. A la via hi ha algun parabolt i algun spit però parcament.
Últim llarg antològic tenint en compte el que explica la llegenda [www.caranorte.com].Edited 1 time(s). Last edit at 05/15/2009 01:54PM by ferran.
Sorry, only registered users may post in this forum.

Click here to login