El foro de la montaña. Alpinismo, escalada, esquí de travesía, fotografía, lesiones, libros, meteorología, opinión, técnica, reseñas...
Welcome! » Log In » Create A New Profile

Diedre de la Seu

Posted by Lluís Parcerisa 
Diedre de la Seu
December 21, 2008 03:56PM
Hem repetit el Diedre de la Seu al Roc de Collars.

Via bonica (que podria ser-ho molt més amb uns petits retocs i neteja), molt variada de passatges i roca bona encara que una mica herbosa.
Demanen portar tascons, friends fins el C4 + aliens i algun clau. Nosaltres vam passar sense clavar (no portavem claus de fet), però repetir el C3 no haguera anat malament, el C4 opcional però recomanable.
Tinc entès que la via estava més clavada, nosaltres no vam trobar cap clau (pirates?) i la veritat que en un parell de llocs molaria molt deixar-hi els claus, els tascons costa molt de que hi quedin bé.
L1, entrada una mica expo, molaria deixar-hi un clau, després per placa on ja podem posar cosetes guais i anar fent. Només trobarem una baga d'una alzina i reunió amb dos bolts. V,6a,V (el 6a és fàcil).
L2, sortida per un petit diedre herbós, després dels dos bolts costa d'assegurar, molaria deixar-hi un clau també. Entrada a la reunió força atlètic. Tres bolts al llarg i reunió de dos bolts. 6a, V+ (V++).
L3, de diedre genial, mooooolt bonic, es pot equipar al gust i pas clau assegurat amb bolt però obligat. Dos bolts al llarg i reunió de dos bolts. 6a, V, 6b (6a fàcil).
L4, inici amb un pas d'Ae (espit) apurable en lliure (entre 6b i 6c), la resta fàcil i herbós. Només un espit a l'Ae i reunió a montar en una mena de collet, amb tascons i friends costa una mica, un últim clau no aniria gens malament però és el més prescindible dels tres. A1/V, IV, III (Ae, V, IV).
L5, evident per l'esquerra seguint la fissura-diedre, roca coralina punxenta. Després indefinit i herbós, més o menys recte per trobar una alzina amb bagues que ens marcarà el primer rappel. No trobarem res.

Preveure bagues pels dos primers rappels i després per la Retirada Comanche.

Apa! Salut. Bon Nadal i ull amb els torrons.
Re: Diedre de la Seu
April 20, 2012 03:43PM
epa, la vam repetir l'altre dia amb el Fleki, la via segueix sense claus i opinem el mateix sobre que amb uns pocs retocs, amb 3 clauets afegits a llocs concrets i la cosa quedaria molt bé i es faria molt més.. un tercer llarg de pel.lícula!!

sobre els graus i tal i qual, plus amunt plus avall.. tan fa, xo en general la via costa més del que aparenta amb la topo (al blog de l'alt urgell es troba, amb alguna correcció sobre l'ubicació dels bolts xo no és massa important)

algú sap com va anar l'obertura, que si primer es va arribar fins l'R4 i després es va continuar amunt.. i llevant els claus?
Sorry, only registered users may post in this forum.

Click here to login