El foro de la montaña. Alpinismo, escalada, esquí de travesía, fotografía, lesiones, libros, meteorología, opinión, técnica, reseñas...
Welcome! » Log In » Create A New Profile

perles

Posted by montgros 
perles
December 26, 2006 02:54PM
Perles segueix sucumbint a l'equipament insensat i a la pintura.
Sort que no és Montrebei!
Gràcies a tots i bon any.
Miquel.
mig
Re: perles
December 30, 2006 12:24PM
Hola Miquel, Perles es i serà una escola per tothom no nomès per inpresentables com tu, que per fer el que nomès et creus tu que es el millor???? et carregues mitja escola. Quant ens cansem anirem a desfer tot el ha tu has malfet a les diverses zones de l'Alt Urgell perque evidentment no ets el mesias de la zona, per molt que t'ho creguis.

Ets un impresentable i sort que la majoria no es com tu.

Un altre Miquel
Re: perles
January 03, 2007 10:16AM
Hola miquel. I tant que és una escola per a tots. Justament per aixó has de saber que les vies de l'Agulla de l'Alba, LES ÚNIQUES que vaig netejar, ja estaven obertes d'antic i era necessari dur empotradors per APRENDRE a escalar amb altres tècniques i materials que no fóssin parabolts. Ara tornen a estar plenes de xapes. Bé, no ens posarem a discutir les tendències i preferències de cadascú perque no acabaríem mai. A tú t'agraden les pintades...a mi no. Tot i així no les penso esborrar. Però com a mínim, amb la quantitat de vies amb parabolts que ja n'hi ha, no li trobo la gràcia a matxacar amb parabolts vies de concepció "clean" o digue-li com vulguis.(encara que "només" tinguin 20 metres d'alçada). Hi ha països que escalen aquest tipus de vies i els hi va força bé, fins i tot els admirem. No veig per que aquí ens ho hem de prohibir, tot això. Crec que hi ha un gran error dipositant la nostra seguretat als seguros d'una via quan, en realitat, la seguretat està a dins del nostre cap. En quant a la resta de desequipaments a saber qui ho haurà tret. Una bona part em sembla que ho va treure el mateix equipador. Que em corregeixi si m'equivoco.

Crec que hi ha cabuda per a tots els estils. Així que respectant el que ja està obert no hi hauria d'haver problema. Evidentment no em crec el mesías de res i evidentment que sóc un impresentable, com la majoria dels que vivim a l'hemisferi Nord que vivim massa bé a costa dels de baix.

En quant a les acusacions que s'em van fer en altres foros. Vale al Bonatti li vaig treure (amb la mà) uns quants "pitons" d'una via seva. Molts hem tingut èpoques "pirates". Però que ara falta un ferro aquí...el Miquel. Ara falta un altre ferro allà...el Miquel! Au và! Ja sabeu el que passa als foros. Ara, després d'aquest escrit, ja s'em tornaran a tirar alguns a sobre. (Els de sempre i algun altre). Que cadascú pensi el que vulgui. Però estaria bé enterar-se de les coses i no fer cas de la xerrameca abans d'opinar i d'acusar.

Au salut i força al canut!
Gat
Re: perles
January 03, 2007 11:39AM
Miquel (Montgros). En gran part del teu escrit tens tota la raó, no cal dir una cosa per una altre. Però el merder que s'ha liat (Perles), crec que no calia...
I tens tota la raó hi ha cabuda per tots els estils d'escalada i de forma d'entendre-la. El millor, crec, és respectar i respectar-nos.
Salut
Isidre
mig
Re: perles
January 03, 2007 12:09PM
Hola Montgros, si actuesis com escrius, no tindria cap pega, el problema que no s'asembla gaire.

Salut i a trepar, la muntanya es de tots i las parets també.

Per cert a mi no m'agraden les pintades, tot el contrari. Però el tema no era aquest.


Salut.
Re: perles
January 04, 2007 05:01PM
Les pintades excesives i el retroequipament amb parabolts de vies netes crec que a la majoria no li agrada, peró per criticar i opinar molts s´apunten,sense saber res, en canvi per equipar, restaurar i netejar tothom mira a un altre costat. Si s´hagues equipat les reunions i posat algun parabolt en algun tram exposat tot hagues quedat perfecte, si no es pintes la montanya sense miraments, com si fosim curts i necesitessim una autopista, tot estaria be, peró sempre n´hi ha qui ho trepitja tot per imposar la seva manera urbana de veure la natura, una fuixarda, cómoda i sencilla.Mireu al vostre voltant i penseu una mica en lo que es la montanya, pot-ser us donareu comte de que la volem humanitzar, i tot per la nostre comoditat. Guardeu el petit punt de descoberta que n´hi ha en l´escalada i que es una de les seves esencies, si no tot serien numeros i lletres, entrenos i dominades, cantos i regletes, una cosa més de la vida.
Salut i a tibar-li.
Re: perles
January 04, 2007 08:23PM
Respectem i ens respectaràn. Escoltem i ens escoltaràn. Opinen i ens opinaràn. Eduquem i ens educaràn. Ensenyem i ens ensenyaràn. Informem i ens informaràn.

Sorry, only registered users may post in this forum.

Click here to login