El foro de la montaña. Alpinismo, escalada, esquí de travesía, fotografía, lesiones, libros, meteorología, opinión, técnica, reseñas...
Welcome! » Log In » Create A New Profile

Centellenca

Posted by Riu 
Riu
Centellenca
November 23, 2007 06:07PM
Si la vols fer a vista no llegeixis això.

Ens hem ficat per veure què tal però com que no hi ha croquis ni info sobre les vies noves de la Trona doncs no sabíem ni graus ni material necessari. A l'aventura.
La via en qüestió és per resumir INHUMANA. La roca necessita que les cordades l'acondicionin. Surt tota en lliure però no ha sortit al primer pegue per vuelaken al sostre al relliscar un peu. Afortunadament un parabolt esperava la caiguda. Hem tret corda i l'hem totnat a probarrollo friki d'aquest, i ha funcionat: el pas ha sortit però el que hi havia per dalt era pitjor. Per sort després del tercer o quart parabolt hi ha una bona repisa per descansar. Tant bona és que després et juges una caiguda sobre ella. Hem probat al límit però el pas quedava massa expo i abans de trencar-nos els peus hem decidit solventar el pas amb un pas d'artifo de friend. Després la via torna a fer-se humana fins arribar a la "R". I l'últim llarg molt més fàcil és el breu tràmit per arribar a dalt.
El primer llarg deu sortir 7a/7b però la repisa fa por. El segon llarg, molt curtet, surt 5.
En principi no cal material d'autoprotecció però el pas aquell és obligat així que si no pasem en lliure necessitarem o un tascó o un friend per solventar el pas.

Malgrat la roca una via bona que si es repeteix i es fan saltar cantos i els aperturistes protegeixen millor aquell pas, pot quedar boníssima.
Re: Centellenca
January 03, 2008 09:00PM
Enhorabona per les escalades a la Trona i per la Centellenca, bona via i tota fisurada. Dits, punys i talons. En quant a la graduació ja està confirmada com a 7a+/b. Sobre la via "Kavafis" jo no despreciaria el darrer llarg amb una bavaresa molt elegant i bona.
Sorry, only registered users may post in this forum.

Click here to login