El foro de la montaña. Alpinismo, escalada, esquí de travesía, fotografía, lesiones, libros, meteorología, opinión, técnica, reseñas...
Welcome! » Log In » Create A New Profile

Pito Serrano, 140 m. MD+ 6a A4

Posted by foroman 
Pito Serrano, 140 m. MD+ 6a A4
October 16, 2007 08:52PM
Plat fort en emocions però lent en digestió.

Dificultat: MD+ 6a A4.

Longitut: 140 m.

1a asc. els freds dies d’hivern del Desembre del 2002 Per Arnau Garreta & Quim Aymerich.

Material: Moltes Falquetes de totes les mides, Tacos, 20 pitos variats, 2 pitons tipus Bong Pitonets variats (sobretot tipo Picopatos), 3 Gantxos, algún plom per si de cas ( esperem tant nosaltres com els pròxims repetidors, que només es quedi “per si de cas”), pels trams en lliure , joc d'aliens, tascons, i friends fins el número 3 de la "Camalot Family", i 5 pitons Standard.

(NOTA dels APERTURISTES: Perdoneu la ambigüitat en el material però les característiques de la via fan que la llista d'ingredients d'aquesta recepta variï en funció de la perícia de l'escalador.)

Horari

Accès: Montserrat.

Aproximació:
Paret Est de la Salamandra, a la dreta de la via Frecòpata. Comença a peu del camí del Montgrós venint des de el coll del migdia just a l’esquerra de la font de la cadireta. .

Caràcter, roca: Via de dos trams ben diferenciats. La primera part és on es concentren les majors dificultats, que arriben fins A4. A partir del tercer llarg la via transcorre en lliure, fins a un màxim de 6a en l'últim llarg. Per enllaçar el diedre final hi ha una petita tirolina d'uns 5 metres de recorregut. La via no te "Spits" de progressió però això sí, les reunions estan equipades. Roca excel.lent

Orientació: -

Descripció: El Primer llarg és el més difícil, A4, però l'excel·lent qualitat de la roca dona moltes possibilitat de gantxes. És per aquest motiu que només vàrem utilitzar 5 ploms ( els quals vàrem deixar per orientar una mica). Cal destacar que a partir del segon plom es recomanable flanquejar cap a la dreta que trobareu un bon punt d’assegurança. El segon llarg es realitza en artificial i en lliure combinat. La primera panxa és A2/A2+ amb peces falcades. Quan s'axona una mica es pot sortir en lliure amb un màxim de dificultat de 5+ fins arribar a un merlet que marca l'inici del segon tram d'artificial A3. Uns pocs passos i es surt un altre cop en lliure (5º) flanquejant cap a l'esquerra uns 15 metres fins arribar a la segona reunió batejada amb el nom de la "Bauma de les falgueres".
El tercer llarg és el més senzill, de 5º grau i tot en lliure fins arribar a la reunió de la tirolina, al llom de l’espero.Fem la curta tirolina i ens situem a sota d'un diedre de 40 metres.Al principi comencem per una fissura a la vertical de la "R" enllaçant amb el diedre per una placa de 5+. El principi del diedre és el més difícil (6a), però es pot protegir bé. La continuació és 5+ i es va tombant fins arribar a la reunió, que es troba a uns 5 metres del final de la via. Aquesta reunió és opcional, nosaltres la vam muntar perquè se'ns va posar a ploure.
Aigua: -

Descens: A partir d’aquí es pot es pot fer l’últim llarg de la via "Frecòpata" i arribar al cim de la salamandra o bé baixar per la banda de l'aresta brucs fins arribar a un "Spit" des d'on es pot realitzar un rappel d'uns 20 metres

Font de la info: Quim Aymerich


paca
pito serrano a la salamandra
April 11, 2004 08:23PM
Aquesta via va esser repetida en tres atacs durant aquest mes d`abril.Via molt maca,molt dura i molt difícil,on només a les reunions tenen expansió.Felicitats als aperturistes,ja que no es facil aconseguir pujar 200 mts en placa practicament a Montserrat sense expansió.Els dos primers llargs son bastant semblants,i els dos ultims en lliure molt compromés(tope montserrat!)sobretot el penùltim(diedre de 40 mts)Quina enbeja a les noves generacions que li tiben tant fort!!!
Via molt recomenable malgrat la seva alta dificultat (A4-VI)
Sorry, only registered users may post in this forum.

Click here to login