El foro de la montaña. Alpinismo, escalada, esquí de travesía, fotografía, lesiones, libros, meteorología, opinión, técnica, reseñas...
Welcome! » Log In » Create A New Profile

VIA GESAM o DIABLOS AL SERRAT DEL PATRIARCA

Posted by Roca Negra 
VIA GESAM o DIABLOS AL SERRAT DEL PATRIARCA
July 16, 2011 04:18PM
El diumenge passat vam fer l'oblidada Via GESAM o Diablos (225 m. V+/A2) al Serrat del Patriarca de Montserrat. Sembla ser que ja no s'escala, i la darrera notícia que teníem era d'una ascensió que va fer el Paca (no sé quan de temps fa). Si llegeixes això Paca, quan la vas fer?. I algú més l'ha fet darrerament?.
En sí la via té dues parts ben diferenciades: una primera més salvatge i amb poc material posat, i una segona d'Ae amb sortides en lliure obligades. El material que vam uilitzar va ser el següent: joc d'aliens, camalots del 0,75 al 5 (aquest repetit), dues plaquetes recuperables, bagues savineres, algún cordinillo i 7 pitons (1V ample, 2U, 1 universal, 1 lost arrow i 2P). Els llarga van anar més o menys així:
1r llarg: començament amb Ae per la via Tabor, per al cap d'uns metres desviar-se cap a l'esquerra per una espècie de fissura-feixa horitzontal, fins arribar a dos burins, i d'aquí flanqueig cap a l'esquerra a buscar la reunió (d'un arbre i un burí). Llarg d'Ae/Ao/V.
2n llarg: força delicat, que puja al principi per una fissura amb vegetació, roca dubtosa i terra, sobretot al principi. Només hi ha un burí a la dreta de la fissura i molt a dalt (a uns 15 metres). Llarg d'A1/V+.
3r llarg: puja en diagonal esquerra fins a un pedestal, després recte a buscar una fissura. Poc abans de la reunió trobarem dos burins. Al mig del llarg algú ha posat un plom. Llarg de A1/V.
4rt llarg: en lliure delicat a buscar una fissura desequipada al principi. Més a dalt hi ha dos pitons. Reunió força cutre. Llarg de V/A1.
5è llarg: sostre fissurat. Espectacular. Hi ha alguns tacs de fusta. Un o dos millor ni tocar-los i utilitzar firends grans, que donen molta més seguretat. També hi ha algún burí. Reunió a muntar en una gran savina. Llarg d'A2/Ae.
6è llarg: flanqueig en lliure cap a l'esquerra a equipar a buscar un esperó equipat amb burins. A continuació Ae amb dos passos obligats a equipar entremig. Entrada a la reunió en lliure a sobre d'una repissa amb una gran savina. Llarg d'A1/V.
7è llarg: llarg d'Ae amb dues sortides en lliure obligades, la primera de V i la segona de V+ (delicat i uns 4 metres a pèl sense possibilitats d'equipar). A continuació desplom equipat i finalment entrada a la reunió en lliure. Llarg de A2e/V+.
8ê llarg: llarg d'Ae per un fort desplom amb una sortida final en lliure delicada. Al cim no hi ha reunió i tampoc hi ha possibilitats de muntar alguna cosa. Llarg d'A2e/V.
Bé, si algú va a fer-la, doncs sort i bona escalada.
PAU TOMÉ
Re: VIA GESAM o DIABLOS AL SERRAT DEL PATRIARCA
July 17, 2011 08:49PM
Hola! La vaig fer al 2004, amb en Xavi menes.vaig posar en el meu llibre de piades això: "viote guapíssim menys el 2 º llarg".
varem fer servir 15 pitons i friends normals(no portavem grans i al sostre vaig flipar amb els tacos. ela tres ultims llargs els varem fer plovent i no recordo cap sortida en lliure moplt bestia (potser vaig falcar).

MOLA FER EL QUE NO ES FA!!!! (OI?)

ENHORABONA!!!!!
Re: VIA GESAM o DIABLOS AL SERRAT DEL PATRIARCA
June 23, 2012 02:30PM
Hola,

Sóc en Josep Antoni Díaz, aperturista de la via Damaso-Troya, així es com m'agradaria que se l'anomenés ara, -antiga via Gesam- de la paret de l'Aeri de Montserrat.

El proppassat 9 de juny vàrem donar per acabada la restauració de l'esmentada via. S'han reforçat les reunions amb parabols i a les tirades s'han intercalat parabols i pitons nous.

Vul agraïr la col·laboració de tots els que han contribuït a la seva restauració.

Respecteu l'equipament i a disfrutar-la!

Salut!
Re: VIA GESAM o DIABLOS AL SERRAT DEL PATRIARCA
June 25, 2012 01:03PM
Pero és la de Patriarques o la de l'Aeri?
Re: VIA GESAM o DIABLOS AL SERRAT DEL PATRIARCA
June 25, 2012 06:43PM
Si és la de Patriarques, la vam fer l'estiu del 2011 i es notava que feia temps que no hi passava ningú. Per cert, s'han substituït burins per parabolts o s'han afegit parabolts de més?. I una altra pregunta, (pura curiositat), per què ja no vols que es digui GESAM?
Sorry, only registered users may post in this forum.

Click here to login