El foro de la montaña. Alpinismo, escalada, esquí de travesía, fotografía, lesiones, libros, meteorología, opinión, técnica, reseñas...
Bienvenido! » Entrar » Crear un nuevo perfil

Escalada a Solius

Enviado por Riu 
Riu
Escalada a Solius
25-March-2009 18:43
Com a adoptats de solius ens vam embolicar amb l'accés. Era la primera vegada. Vam fer servir el número 192 de la revista Vértex i la veritat és que no ens vam aclarar gaire encara que al final ho vam poguer trobar Vam entrar per la carretera que porta a l'abocador i ens vam desviar, bastant abans d'arribar a l'abocador, per una pista a l'esquerra marcada amb un rétol que diu "Serra de les cadiretes". Als pocs metres vam deixar el cotxe perque hi han reguerons dels que trenquen cotxes, potser amb un cotxe alt es pot passar. Des d'allà en 10 minuts s'arriba després de baixar la pista fins trobar un camí que hi puja directament a les agulles.
On és el camí que marca a la Vértex?

Un cop a la zona, vam estar escalant a l'esperó central [www.filmut.com] les vies "Agafa't com puguis", 5c guapo, "L'estel solitari", 6a de seguir la roca, no les txapes, "La super esportiva", 5b, amb entrada a la erre coratjosa, la "Toulomne meadous" 6a plaquero i la de la seva dreta, un 6b amb un pas molt fí.
Per acabar vam escalar un 6c+ a la cara oest de la Roca Ponça [www.filmut.com] una via que hi ha a la dreta de la "IItaca" molt guapa i motivadora (deu ser 6b/+).



E2U07/11/2009 20:28 x five
Re: Escalada a Solius
26-March-2009 11:35
Hola.

Si Veniu per la carretera LLAGOSTERA-STA CRISTINA, després de la costa de l'Alou, a mà dreta hi ha una GASOLINERA REPSOL ( crec) Agafar el lateral de servei i JUST ABANS DE LA GASOLINERA hi ha una carretera ( asfaltada) que mena a l'ABOCADOR...Cal anar pujant, a mà esquerra es veu una bona vista de la Val d'Aro en direcció al mar. Quan hagueu passat uns ptimers abocadors a mà esquerra, i la pista asfaltada PLANEJI i fins i tor comença a fer una mica de pendent, veureu el pàrquing. MIllor deixar aquí els cotxes. Just a mà esquerra hi surt un camí que en dos minuts mena al capdamunt de sector. Si aneu a ma esquerra aneu a les Agulles, a mà dreta baixeu cap a Roca Ponça, l'Esperó etc...

Que curiós, vau fer el mateix accés que vam fer nosaltres fa uns 27 anys...vam arribar sota els burils de la INTEGRAL dels CASALS per sota i enmig de torrenteres, després d'accedir a la vall per la pista que dius...

Salut i a gaudir, i ojo amb el foc de cara a la primavera estiu...controleu-vos el sector i possibles vies de sortida...



E1U07/11/2009 20:29 x five
PGB
Re: Escalada a Solius
26-March-2009 13:28
Com ha dit el TRanki heu d'agafar la carretera asfaltada al costat de la benzinera repsol. Veureu un cartellet que hi posa "Mas Patxot".
Passareu per davant d'una terrera, més endavant deixareu a l'esquerra una pista forestal i heu de seguir recte fins que passat un canvi de rasant, trobareu un espai a dreta i esquerra de la carretera on heu d'aparcar. Allà veureu un cartellet penjat d'un arbre que hi diu "Roca Ponça". Seguiu aquell camí/pista a peu i en menys de 5 minuts estareu a la part de dalt de les agulles. Des d'allà, en 2 minuts sou a peu de via de l'Esperó o de l'agulla Central.

Bones vies de continuïtat pels bessons a l'Esperó, al igual que les de Roca Ponça!



E1U07/11/2009 20:32 x five
Riu
Re: Escalada a Solius
26-March-2009 15:04
Hey! gràcies per la info. Ara ja em queda una mica més clar. Potser el rétol que comenteu, el de "Roca Ponça" l'han tret perque no el vam veure.



E1U07/11/2009 20:31 x five
Lo siento, sólo pueden enviar mensajes si está registrado.

Pulsa aquí para entrar