El foro de la montaña. Alpinismo, escalada, esquí de travesía, fotografía, lesiones, libros, meteorología, opinión, técnica, reseñas...
Bienvenido! » Entrar » Crear un nuevo perfil

Vies noves a Solius

Enviado por PGB 
PGB
Vies noves a Solius
18-April-2006 03:35
Aquest cap de setmana vaig estar a l'Agulla Central i vaig veure 3 vies noves a la dreta de "President" i bé, alguna via més per la zona dels cinquens. Algú sap nom de les vies i/o graduacions?
TR
Re: Vies noves a Solius
18-April-2006 14:00
Hola,

Hi ha bastantes vies noves a Solius, respecte a les vies publicades a la ressenya dels "fillsdesolius.com". Escriu-los un email i segurament te les descriuen.

Les agulles amb vies noves ( que jo sàpiga ) són:

*Agulla Central: les que tu dius, a la dreta de President, jo en tenia controlada només una. Són quarts o poc més.

*En la primera agulla de Dalt( o contrafort, anterior a aquesta, hi ha també unes vies noves, a banda i banda del collet. No passen del 6b. En la cara Est ( que mira al mar), també hi ha alguna cosa nova o que no apareix a croquis.

Superada l'escala d'accés al collet, a la esquerra de la Xemeneia, hi ha una nova via "Entranyable Roser" de 4º, equipada pel Joan i el Lluís. Fàcil però amb molt d'ambient doncs s'aboca al pati. A la dreta hi ha un 5/5+ de una tirada, molt guapo, que tampoc surt a les ressenyes. A baix hi ha també vies noves de dificultat baixa ( no arriben al 6a).

*A l'Agullola hi ha dues vies que recorren el desplom que mira a l'agulla de dalt. LA Vaca Cega és un 7b/b+ amb el darrer seguro un xic lluny de la R no és expo però ojo si t'hi poses per baix..., i una sortida de liquen. La Banyalokes s'està fent molt, és un 7a+ molt guapo i desplomat ( el pas dur de baix té truc).
A baix, sota els graons, hi ha tres vies, d'esquerra a dreta que em van semblar 6a,7a i 6b+. Més avall les que hi ha ressenyades són un desplom amb un 7b i un 7a, compta que són menys ( 7a/a+ i 6c+), però guapes...

*A la ROCA PONÇA, a la cara Oest, a l'inici hi ha diverses vies noves abans de les ressenyades. No sé què són. A la Esquerra del DRAC hi ha una segona tirada, de 6c+ o 7a, BONISSIMA!!! i d'apretar amb els dits Sembla que estiguis a Cavallers. La via 6 de la ressneya és 6c+ o 7a, enlloc del 7a+ que marca.La Patsy Stone ja s'ha fet, és un 7c molt a bloc, burro, de tirar d'un monodit i un lance a rom, sortir del desplomet i un final menys dur i molt guapo per una vira despomada de quarcita.

A la Cara est la ressenya hi és força correcta. Aquest finde hi vaig veure una línia de ploms que arribava a la R2 de la dels CASALS...no sé quina via era perquè just a la dreta ja hi va el ll2 de la Flames de pedra...Ah, respecte a les ressenyes, la CASALS té el darrer larg marcat com a 6a, compta que pot ser ben bé 6b...preciosa ( el segon llarg és un 7b per curiós, no per txungo, i bo...).
Respecte als artifos, ves amb compte, mentre que tècnicament no són extrems, en cas de caiguda crec que no aguantaria res perquè la roca és tova. Els A2 (familia trapp), ja són txungos, els A3 hipocrisis i l'Endemà...són per fer-se mal, i la Wellcome to Solius és per matar-se si et peta res ( em vaig acabar escaquejant cap a la familia trapp després del primer tram de A4...) ojo.

Salut i bones escalades

Tranki

PGB
Re: Vies noves a Solius
18-April-2006 14:30
Carai TR, estàs fet un gran mestre de Solius!
Jo també hi he estat aquest finde! Hagues molat coincidir i veure a un bon crack tibarli fort ;)

Gràcies!

Pere
viking
Re: Vies noves a Solius
28-April-2006 19:21
A l'agulla central em sembla recordar k hi ha més a la dreta dos vies curtes (10m) amb sembla que amb parabolts del 8 que són 6b i 6a/+.
Hola, les vies no resenyades de l'agulla central,( despres de la president son: EL PETIT PRINCEP( 4+), LA TALADRO( 6A+/6B) i EL REI DE LA MARXA ENRRERA (5+/6A) aquesta es la graduació que sels i va donar quan es van obrir,com en la majoria de vies en aquesta zona,(I com tambe passa en molts d'altres llocs)el grau pot variar lleuguerament degut a les condicions, principalment de la roca. respecte a la linea de ploms a la dreta de la FLAMES, es tracta d'una via nova, o mes ven dit d'un progecte que creua l'esperó que hiha entre aquesta i la KING OF BONGO, continuant mes amunt del sostre (molt descompost), segeix per una placa molt dreta.La via de l'esquerra del drac,securament es tractaria de la: ZENIT, es pot comencar des d'abaix fent una una tirada ven maca (nom escrit amb ratulador).Les vies noves de la agulla del pi(la agulla de mes amunt) son: d'esquerra a dreta (sempre mirant de cara a la paret) EL CARRIL VICI(4+) i LOS AMANTES DEL CROCANTI(6B) les vies de la zona dels ( socol de la agulla de dalt) son: d'esquerra a dreta: DOORAEMON PORN'S CLUB(6A+), L'HANBOL NO ES PELS FRIKIS:6C+/7a, i LA MISTERIOSA ESCALADORA NOCTURNA (6B).A La cara de mar de l'agulla de dalt hi ha: SIT (6B+), SAT(6A), ANADA(6A+/6B), DE L'OLLA(6B+), PURQUOI PAS(6C/C+)I PLUJA D'ESTRELLES O QUE LA FORÇA T'ACOMPANYI(7A+). pel que fa a les vies situades al contrafort de l'agullola son: LA MATANÇA DEL PORC (7B) I EL FILL D'UTAH (7A). permeteu-me felicitar els que van sobrats de grau. i als que no i van tant tambe.
Re: Vies noves a Solius
03-May-2006 00:06
Trankiiiiii Ets un crac nano !!!

Hens veurem a tivalaaaaaaaaaaaaa..........
TR
Re: Vies noves a Solius
08-May-2006 11:46
Joer Carles,

Quina por l'artifo que dius...

gracies pels aclariments, ja tenim més vies que escalar!

Salut a Tothom,

Ei peudegat a veure si pujo el Dijous i ens fem una passada per solius eh???

Re: Vies noves a Solius
08-May-2006 12:53
bones.....m'agraderia nar a solius algun finde d'aquests....sap algu si es pot fer vivac o nomes podem sobar al camping k hi ha mes avall?
merci i a tibar!
TR
Re: Vies noves a Solius
08-May-2006 15:40
Hola,

En principi es pot fer vivac, donat que no té consideració de Parc Natural ni espai protegit ( que jo sàpiga)...

Tantmateix heu de tenir en compte que esteu en una zona altament boscosa i més aviat altament SECA, pel qual hi ha un altíssim perill d'incendis. En qualsevol cas és IMPRESCINDIBLE que extremeu totes les mesures de prevenció contra INCENDIS ( ojo en fumar, no deixeu burilles o llumins, ni vides, enlloc, si podeu deixeu el cotxe a la pista, enlloc de internar-vos fins a l'aparcament damunt de les agulles-només són 150 mts a peu...- i endueu.vos residus i escombraries).

Aquestes indicacions semblen absurdes existint un abocador controlat a pocs quilòmetres, però heu de tenir molt clar que la zona és molt densa en vegetació seca i que els incendis a les Gavarres i l'Ardenya són DEVASTADORS

A nivell logístic, igualment, no es disposa de aigua aprop ( no hi ha cap font), ni de baumes importants on resguardar-se en cas de pluja.

Personalment us recomano el càmping, especialment si veniu en cotxe, donat que l'accés a la zona d'escalada és molt ràpid des de qualsevol lloc de la Vall d'Aro.
carles c.
Re: Vies noves a Solius
08-May-2006 22:56
Hola, realnemt és una linea molt riscosa. Us dono a coneixer dues vies acabades d'estrenar i situades al sòcol del rocaponsa. just a la dreta de OUT OF TIME MAN, LA PROLONGACIÓ DE L'HOME ÉS LA PIPA(6B)i VIBRIA (6A+).val a dir que son vies molt noves i segurament desgranaran.
Lo siento, sólo pueden enviar mensajes si está registrado.

Pulsa aquí para entrar