El foro de la montaña. Alpinismo, escalada, esquí de travesía, fotografía, lesiones, libros, meteorología, opinión, técnica, reseñas...
Welcome! » Log In » Create A New Profile

Rat Penat

Posted by ferran 
Rat Penat
July 12, 2008 06:37PM
La Rat Penat de Sant Jeroni és una via que presenta uns primers llargs amb un panorama bastant decebedor (roca i assegurances bastant cutres). Afortunadament el tema va millorant amb l'alçada fins que s'agafa el diedre fissurat del 4rt llarg on podrem disfrutar d'una escalada bastant guapa.
Només vam posar un pitó al segon llarg però segurament és aconsellable portar-ne uns quants. La via té un equipament molt curiós. Comença amb peces cutres i trams d'autèntica escalada montserratina obligada fins a llargs amb algun parabolt perdut o molts (llarg 4rt) i espits (darrer llarg). Si els primers llargs estiguessin restauarats i la gent la repetís amb més freqüència la via guanyaria molt.
Ara tal com està només val la pena per la part de dalt.

Deia la ressenya que s'ha fet en lliure excepte un pas d'A0 al tercer llarg amb un grau màxim de 7a. No sé fins quin punt serà veritat això. El primer llarg ha sortit en lliure, 6b+ delicat. El segon marcava 6a però era bastant difícil. A partir d'aquí la presa, la roca, l'equipament i el coco han fet sorgir el recurs de l'escalada combinada.

Compte amb els graus de les ressenyes.

Material: pitons al gust, friends, tascons i estreps.
Re: Rat Penat
July 22, 2008 08:46PM
Ja tu pots creure, i fent els 3 primers llargas amb un.
Re: Rat Penat
July 26, 2008 01:36PM
Felicitats! Així com queden els graus llarg a llarg? La ressenya que portàvem no quadrava gaire.
Sorry, only registered users may post in this forum.

Click here to login