El foro de la montaña. Alpinismo, escalada, esquí de travesía, fotografía, lesiones, libros, meteorología, opinión, técnica, reseñas...
Bienvenido! » Entrar » Crear un nuevo perfil

Moià

Enviado por ernest 
Moià
10-November-2006 10:59
Hola,
Aquesta setmana he estat per Moià (Mumbrú) i he trobat algunes vies sense les primeres xapes, i el que és pitjor, sense algunes xapes intermitjes.
Això vol dir que us heu de fixar que la via estigui completament equipada abans de provar-la.
En un lloc tant sobat i patinós és un contrasentit deixar les vies amb aquest estat lamentable. No és gens motivador assumir aquest riscos per anar a disfrutar una estona escalant.
Si algú sap el perquè de tot plegat seria d'agrair que ho digués.

Salut i bona roca
Re: Moià
10-November-2006 14:02

Lo de les primeres xapes a Montbrú ja fa anys que està així, però la raó jo no la sé pas.

I les xapes intermitjes que dius que falten (que a mi no em sona amb cap via que hagi fet) és possible que s'hagin arrancat, ja que moltes vies estan en espits, i a part la roca de montbru es un pel peculiar...

Re: Moià
13-November-2006 23:38
Ei bones!
pos com diu el company això de les primeres xapes ja fa molts anys que pasa, jo vaig començar a escalar aqui moià ara ja fa uns quants anys i sempre ha pasat. la resposta no la se, jo crecque es gent que be escalarperò que realment no fan res i com no saben que fer es dediquen a treure xapes això es molt tris i indignant.
ara faerà un any vam equipar un parell de vies " la d'acces/ alegria" tenen la reunio comunes, dons just al cap de un temps d'equipar un dia tot apssejant mi vaig arrivar i vaig veure que havien tret la ultima xapa de les dos vies. es penos!
pd: si la gent que fa això llegeix el mis li diria que sisplau es quedin a casa que d'escaladors d'aquests no en volem!

Salut i força!!!!
Re: Moià
14-November-2006 11:39

Ei Eloi, ke passa bou!

Les vies aquestes teves molen, sobretot la Alegria! Que proposes de graus? la d'Accés 6a/6a+? Alegria 6b+/6c? jo la vaig trobar més dura que l'Heura..

En fi, bona feina i llàstima d'això de les xapes...no entenc com hi pot haver gent així...

Re: Moià
14-November-2006 18:16
Ei! estic tope d'acord amb L'eloi.
po jo soc l'autèntic Eloi jo no vaig escriure po guai.
pd: no feu servir el meu nom amb va!
sort que no dius res dolent de mi jejej.
merci masfi, amb això dels graus estic d'acord.
Apa Salut!!!!!
pol
Re: Moià
30-April-2010 11:55
Hola!
A l'atenció de l'ernest:

Us he de dir que només m'he registrat per poder-vos criticar. Em sap greu. Per començar dir que sóc un escalador nat de moià. Primerament montbrú s'escriu amb "o" MONTRBRÚ!! I NO MUMBRU!! començem respectant el nom de la zona si uns plau. En segon lloc, no teniu raó. No falten txapes, les vies estat molt ben equipades, a veure si per unes vies de 8 m. haurem de posar 10 xapes... pèssim!! aneu a fer via clàssica i em dieu el que, collons!!! quan tingueu la seguen txapa a 10 m. i estigueu a 300 m. d'alçada que cony fareu? plorar? trucar a l'elicòpter? poseu seny quan escriviu les coses.
Segon: si saps que hi ha alguna via amb alguna txapa oxidada, o malmesa, collons compra un paravolt que val 3 putos euros i canvial!!
Et pots imaginar el que costa tenir montbrú ben arreglat? estem parlant d'unes 150 vies!!! joder, cagu'm la puta ja seria hora de que ens encarreguessim entre tots de cuidar la roca i el material. Sempre han de canviar el material els de sempre!! això m'indigna! aqui els de sempre equipant i canviant material perque un senyoret pugui escalar...
Cagu'm la puta d'oros, estic de molta mala llet. L'únic que cardem parlant en aquests fòrums és que la gent encara s'emprenyi més!!! I jo ho faig perque em trobo commentaris com aquest de dalt de tot que em toca els ous.
Hóstia, poseu-vos a lloc. Si creus que montbrú està mal equipat, no hi vagis a escalar collons, no és tan difícil!! Si vols, equipa't la façana de casa teu i posat-hi 30 xapes per 5 metros, així aniràs segur!!! ah, i que estiguin en bon estat, i no te'n deixis cap entre 30 cm!! les txapes de montbrú, moltes i quan dic moltes dic la gran majoria, estan posades just on tens el pas de la via, si hi han dos passos el mateix. La caiguda és neta. I si et fa por caure, escala de segons!!
Montrbrú està fet una merda per culpa de tot això!! molta gent escalant i poca respectant el medi i el material.
Bueno, si tens alguna cosa a dir, contesta, però repeteixo: pensa el que diràs, argumenta-ho bé!

Alegria, una via molt maca. Fa molts anys que la vaig fer per primer cop. Al seu costat hi han dos grans vies mítiques de la zona. Jo de tots els cops que la he fet, mai he trobat a faltar la última txapa... no sé, potser ens ho hauriem de fer mirar.
En cap moment estic defensant a la gent que s'enporta txapes, sé que passa, però crec que s'exagera molt i es dónen culpes que no són. Jo que sé. Com que aneu publicant coses per internet, la gent ho veu i diu anem a escalar a montbrú? i així és fa més popular del que és! Fa 7 anys que escalo,i mai he publicat cap ressenya, foto... si vols inforamció currat-ho, però després no facilitis la recerca i menys per internet! Coneix gent, fes contactes, hi ha mil coses per trobar informació. Llavors passa això.

Vah, jo que sé, perdoneu per si he fet mal alguna persona, però és que em toca una mica als nassos, tot això.
En definitiva, m'esta molt bé que vingueu a escalar a moià, però posem cap entre tots.
I si us plau, MONTBRÚ!! escriu-ho així, em fa molt mal. Trobo trist que una zona d'escalada que té força nom a la catalunya central a la qual força gent ve a escalar, s'escrigui de qualsevol manera. I el mateix passa amb la resta de sectors de catalunya. El respecte és el primer valor a tenir en compte.

Això és tot.
Bon dia.

Salut i escalada
Re: Moià
30-April-2010 15:03
Hola Pol,

En aquest fil quan deiem que faltaven xapes no ens referiem a que n'hi haguessin massa poques o a massa distància, sino que faltava la primera assegurança de la via. Hi havia un forat, però algú havia tret el parabolt o espit, pel motiu que sigui.

Si l'equipador posa la primera assegurança a 6 metres del terra és del tot respectable, però si l'equipador havia posat una assegurança a 3 metres i pel que sigui ara enlloc d'això hi ha un forat sense res, dons alguna cosa ha passat. S'ha de deixar així? no seré pas jo el que ho digui.

Apa siau! (i no t'hi facis mala sang, Pol)
pol
Re: Moià
01-May-2010 09:04
Bon dia!
Estic en acord que no sería el primer cop ni últim que roben parabolts, ja ho vaig dir, però penso que d'aquests fet sempre se'n fa un gra massa. En això dono la raó.
Però el que no entenc és que es discuteixi en la falta de txapes (segones, terceres, quartes...), és que no ho entenc, he fet la majoria de vies de montbrú, fa molts anys que hi escalo, i sempre he pensat que les ies estan ben equipades. És la meva opinió.
Però segueixo dient que no costa res portar un parell de parabolts a la maleta per si de cas... si tots fessim això, quan ens trobessim amb un seguro de via malmes, o una txapa en mal estat doncs podriem canviar-ho i millorar les condicions d'aquella via, no?
Masfi, en realitat és aquest fet el que no entenc, tothom epecula i nungú actua. No ho creus?

Demano disculpes per si he dolgut algú en el meu text anterior, estava amb la ràbia al cor, no sóc així.

Pol.
Bona escalada
Re: Moià
28-May-2010 16:30
hola a tots, jo fa dos setmanas que he comensat aquest esport. i tinc 16anys
i soc de moià de tota la vida. i sempre vaig a escalar a MONTBRÚ i penso que es cert que alhunes vies estan en males condicions, pero clar també penso que es molt façil ceixarse i no fer res...
Una altre cosse que volia dir es que segur que els que sou de Moià seveu que hi ha una zona que te vies i parets molt guapes, aquesta zona esta en el cami de el cementiri, hi han unes parets pero poques vies per les que podria haberi..
la meva pregunte es que si saveu per que hi han poques vies o com es diu aquella zona? es per que no es poden obrir? o pot ser es per que no es coneix?
gracies.
Re: Moià
04-October-2010 16:33
Hola Pol,

Preferiria no haver vist el teu missatge. Saber que t'he ocasionat tants problemes ja serà un càrrec a la meva conciència difícil de soportar.
Per favor;
Llegeix bé els comentaris d'un foro abans de contestar i opinar. Sobre tot, per a poder entendre'ls.
No critiquis lleugerament sense conèixer a la persona que ha participat amb el màxim respecte i ànim constructiu.
Fixa't bé com has escrit tu mateix el nom de Montbrú al teu primer comentari i potser així no t'emprenyaràs tant amb mi.
Segurament és veritat que sempre són els mateixos els que obren i restauren vies, jo sóc un d'aquests i ho faig per gust i convicció.
Tu fa 7 anys que escales i jo 25 que vinc a Moià a fer les vies. Perquè t'ho agafes d'aquesta manera tan personal ?

Ja et crec quan dius que no ets així, però collons, t'has passaaaaat una mica... Pol..

Vinga home, no busquis problemes on no n'hi ha, pensa que entre tots ho farem tot.
Lo siento, sólo pueden enviar mensajes si está registrado.

Pulsa aquí para entrar