El foro de la montaña. Alpinismo, escalada, esquí de travesía, fotografía, lesiones, libros, meteorología, opinión, técnica, reseñas...
Bienvenido! » Entrar » Crear un nuevo perfil

Toni Nadal, meteoròleg de TV3, mor en accident de muntanya

Enviado por ferran 
Toni Nadal, meteoròleg de TV3, mor en accident de muntanya
02-July-2012 11:58
Toni Nadal era un autèntic apassionat de la muntanya, de la geografia i de la meteorologia. Els seus coneixements de la geografia del nostre païs, del territori feien d'ell un autèntic "home GPS". Li encantava la muntanya i no era extrany trobar-lo recorrent els camins de les nostres muntanyes.
El passat 1 de juliol es trobava a la darrera etapa de la travessa "Carros de Foc", anava a bon ritme. Era el tercer dia i havia de realitzar una llarga jornada que el portaria fins a l'aparcament. Nomès li restava superar el Coll de Contraix, un dels punts més durs de tota la travessa. Un mal recolçament del peu, una relliscada inoportuna, una pedra que cedeix... el fa desestavilitzar-se i caure.
Els familiars van donar senyal d'alarma en no tenir notícies seves el mateix diumenge però el mal temps no va fer possible la seva recerca fins dilluns. Aquest matí l'han trobat sense vida al coll de Contraix.
Molts accidents succeeixen en llocs fàcils, ens confiem, ens despistem mirant el paisatge, ens relaxem... És precissament en aquests llocs on el terreny és relativament fàcil però elevadament exposat, on hem de parar la màxima atenció. Fer-nos la pregunta: "Què passaria si m'entrabanquès o em cedís aquesta pedra?". Bastons, ritme adeqüat, agilitat, anticipació, prudència... són els petits detalls que ens aportaran més seguretat.
DEP.

Fonts: TV3, [www.ara.cat]
Lo siento, sólo pueden enviar mensajes si está registrado.

Pulsa aquí para entrar