El foro de la montaña. Alpinismo, escalada, esquí de travesía, fotografía, lesiones, libros, meteorología, opinión, técnica, reseñas...
Welcome! » Log In » Create A New Profile

aresta ribas (pollegons montserrat)

Posted by montgros 
aresta ribas (pollegons montserrat)
March 28, 2009 10:31PM
Ahir vaig recòrrer per quarta vegada aquesta bonica via. És curiós el procés de transformació...el primer cop la vaig fer tal qual la va obrir el Ribas. El segon cop vaig trobar un munt d'spits a les reunions que uns de l'UEC de Sants van col·locar tot rapel·lant la via.
Aíxí ,per que els va donar el punt. El tercer cop algun/s il·luminat que volia salvar els tormells de la penya va cosir amb espits (super mal col·locats, per cert) el llarg de 6a (que el Ribas va ressenyar en el seu moment de A1/A2). Total 4 metres expo amb caiguda a la repisa i que realment eren la criva de la via i que li donava molta salsa. Així es va obrir i així s'hauria d'haver mantingut, no!?
Doncs ara, la quarta vegada que la repeteixo resulta que amb el reequipament de la FEEC els aproximadament 15 burils de la primera ascenció s'han convertit en més de 50 parabolts amb variants incloses. (de fet el reequipament ja té alguns anys) La via molt maca i molt còmode però la ètica, que pregonen en els requisits de reequipament de la FEEC... a prendre pel sac! Suposo que aquesta és la evolució que hem trïat i que a moltíssima gent és el que li agrada. Ja no cal esforçar-se, "jugarse-la" ni aprendre...uns quants foradets i solucionat.
A mi personalment i en aquest cas concret em sembla una llàstima, i més tenint en conte el triste exemple (sota el meu punt de vista) que dóna la comissió de reequipaments de la FEEC. Donant peu a accions similars o pitjors. En fin, serafín. A pesar de l'excés de ferralla la via és ben mona.
Per cert la vaig repetir en solo integral en 20 minuts. Pio, pio....





Edited 1 time(s). Last edit at 03/29/2009 02:06PM by Riu.
Re: aresta ribas (pollegons montserrat)
March 29, 2009 09:04PM
Piante, a veure si quan baixes a Montserrat m'avises!!!!!!
Re: aresta ribas (pollegons montserrat)
March 29, 2009 09:44PM
doncs si, ja ho pots ben dir. jo la vaig fer per primer cop fa uns 13 anys i recordo el llarg de A1/ A2 amb el tram expo on podies posar alguna punta de V o algun allien. després la lamentable història que, sota el meu punt de vista, sha repetit en altres indrets de la nostra geografia. el passat estiu vaig fer un de les primeres de la via anxaneta. bona però li resta oxigen a les sempre bellíssimes a restes Ribas.

si estàs depre t'aconsello que pintis un cuadre, i facis alguna escultureta..., ho dic pel solo...

salut bou!
Re: aresta ribas (pollegons montserrat)
March 29, 2009 10:49PM
Ei Pastes ke només tenia 20 minuts per escalar...i ja em va anar just el timing,..je,je..

Ei kalamontse (ke no sé qui ets)...però que va, ke escalar en solo et reporta grans, però ke molt grans, al·legries...
és una bella modalitat igual ke qualsevol altre. Igual de perillosa ke fer un ràppel o anar en cotxe a un sector megaequipat.
Per cert els quadres els pinta molt millor el meu pare...ke és un crack en la matèria. Jo si de cas em dedico al parxís subaqüàtic...
Hasta luego lukasssh!!
Sorry, only registered users may post in this forum.

Click here to login