El foro de la montaña. Alpinismo, escalada, esquí de travesía, fotografía, lesiones, libros, meteorología, opinión, técnica, reseñas...
Welcome! » Log In » Create A New Profile

Nou sector Vinya Nova?

Posted by Joan 
Joan
Nou sector Vinya Nova?
May 26, 2006 12:12PM
L'altre dia vam veure unes cordes fixes que anaven per uns murs que hi ha aproximadament davant de l'agulla Jordi Soler (a l'altre cantó del torrent i a l'ombra a la tarda). Em van parlar d'un nou sector a la Vinya Nova amb una caminada de mitja hora i suposo que deu ser aquest. Hi ha ressenyes?

També hem estat a un nou sector que hi ha sobre el sector clàssic de la Vinya Nova ("La Falca", accés en 3min per una miniferrada, ressenyes a onaclimb). 9 vies fins a 7c+, tècniques i recomenables. Al lloro que s'han endut la 3a xapa del 7a+ i caldrà fer algun inventillo. El 7b és guapo.
K.
Re: Nou sector Vinya Nova?
May 27, 2006 08:25AM
Es un sector amb desploms? A mi em sona una corda fixa des de fa anys a una zoneta ja ressenyada fa temps amb setens i algún vuité. Sortía a un llibret que Carles Brascó y Desnivel van fer de Montse Sud al 97.

Si es aquesta, el que posava d'esquerra a dreta era: 7a+ i 7b (comencen juntes), 7c+, 7c+/8a i començant juntes un 7c, un 8a i un projecte.
Joan
Re: Nou sector Vinya Nova?
May 29, 2006 09:04AM
Efectivament, les cordes anaven per uns desploms pronunciats, tot i que sembla que a esquerra i dreta hi havia més plaques (una mica desplomades?). Tenia entès que les havien equipat recentment. Ja miraré de trobar el llibret.

Moltes gràcies
Jordi
Re: Nou sector Vinya Nova?
May 29, 2006 09:20AM
Aquest sector de la Vinya Nova es va equipar pels volts de l'any 93-94. No surt a la guia de Montserrat sud perqué hi ha aprop un niu d'un ocell protegit, no recordo si era un falcó o una àliga.
D'esquerra a dreta hi ha un 7a+ (potser és més, no estava provat per l'equipador), Capità enciam 7b+, Blasfèmia 7c+, una corda fixa-projecte, un 8a amb un pas dur, Finalment al bombo de la dreta hi trobem una aproximació comuna aproximadament de 6c fins al desplom i d'allà surt a l'esquerra un 7c+, recte un 8a i a la dreta una via no feta que pot ser 8b aprox. L'ocell sembla que estava a la dreta d'aquest desplom.
Abans d'acudir-hi seria bo que és demanés com està el tema del niu, crec que estava en restricció d'escalada tot l'any, si algú sap res més que ho digui.

K.
Re: Nou sector Vinya Nova?
May 29, 2006 01:38PM
Joan, cas que no trobis el llibret amb les ressenyes i el vulguis, em pots contactar a través del meu blog (si es pot escalar, es clar).

Records

------
Òskar
[skalada.blogspot.com]
Sorry, only registered users may post in this forum.

Click here to login