El foro de la montaña. Alpinismo, escalada, esquí de travesía, fotografía, lesiones, libros, meteorología, opinión, técnica, reseñas...
Welcome! » Log In » Create A New Profile

Xavier Teixidó - Rubies

Posted by Lluís Parcerisa 
Xavier Teixidó - Rubies
May 23, 2010 08:52AM
Ahir vam repetir amb l'Axel aquesta bona via molt propera a la Canal de la Lloba.
Els dos primers llargs són bastant cutres però la resta són bons amb algun de molt bo. La via no té cap expansió en tot el recorregut (només uns burils en el tram comú amb l'Esperó Therion). Reunions a reforçar (sense cap problema) i llargs a protegir (sense cap problema). Tota la via es segueix molt bé ja sigui pels ponts de roca, els cordinos a les sabines o la poda d'alguna d'aquestes. Vam usar tascons, friends fins el C4 i semàfor d'aliens. Vam sortir per la sortida original del flanqueig (molt bonica).
Menció especial a la sortida directa. Sinó es va moooolt sobrat de grau millor no intentar-ho. Jo ho vaig intentar amb corda per dalt i 6B/A0 ni de conya, mínim 6B/A2 repetint alguns friends mitjans-grans. Tot en lliure pot acostar-se al setè grau tranquilament. Dit d'una altra manera, qui va amb el grau justet per la via que no si fiqui, i qui tingui el grau per la sortida directa s'aburrirà com una ostra la resta de la via. Horari, unes cinc horetes. Atenció a no confrondres amb uns cordinos que hi ha en una fissura molt marcada en el primer llargs a la dreta de la Therion, allgú sap de què es? és una nova via o estar inacabada?
Per acabar. aproximació de 30min entrant per la canal de la Lloba i sortint-n'he cap a l'esquerra a l'indret de la gran llosa (apart de la llosa hi ha un bloc molt gran al mig de la tartera), damunt nostre ens quedarà una agulleta (important aquesta agulleta). Pel descens, tenir controlada l'agulleta per que si ens volem estalviar el rapel hem de passar-la per la dreta, baixar però amb tendència a la dreta. Canal xunga com poques he vist, molta pedra mòbil, embrossada i super empinada. La via és una broma en comparació amb el descens. En resum, bona via, lloc super maco i tranquil, i aproximació i descens d'aventura.

Salut.
Re: Xavier Teixidó - Rubies
May 31, 2010 12:26PM
Després de veure els teus comentaris Lluís, ahir vam escalar aquesta via, que feia temps ja la tenia mirada.
nosaltres vam baixar des de Rubies a peu, fins al final de la pista. Pot semblar molt llarg, però hi ha un caminet que talla la pista 3 o4 vegades, i et plantes a peu de via en 1h i 30 min. La baixada per la canal autèntica, i la pujada fins a Rubíes poden ser algu més de 2 horetes.

La fissura que te molt bona pinta i que te ponts de roca, crec que és una via que està obrint en Jordi Marmolejo, i no deu estar acabada. Gràcies a aquesta fissura amb cordinos vam trobar el peu de via i la cobeta característica de l'inici.

Jordi A0
Re: Xavier Teixidó - Rubies
May 31, 2010 06:18PM
ei parce!,

es la via de fisura q queda a la dreta d la via de les D's, i d la via meva i de l'axel? no em quadren els numeros i crec que tinc confós de paret o sector.


salut benparit
Re: Xavier Teixidó - Rubies
June 01, 2010 08:12PM
Artisteee!

Vas confós, la que diu el Parce està on nostre senyor va perdre l'espardenya...molt més avall. De fet, i que jo sàpiga, més avall no n'hi ha cap més fins a les del Peladet de sempre...

Per cert, a veure si ens veiem algun dia, ni que sigui per unes birres...jeje, i per acabar la feina pendent...


Axel
Re: Xavier Teixidó - Rubies
June 02, 2010 09:29AM
t truko malparit!
pujem sovint al pantano, jat fare un toc i et passes....

porto 3 mesos out, tic tant esgarrat com tu! o mes....


salut
jma
Re: Xavier Teixidó - Rubies
June 02, 2010 10:49PM
Epa nois,
la fissura de que parleu es diu "el crack del 2010" i es una fisura molt maca i espectacula. Comença igual que la Therion (2 pitons al primer tram), pero quan aquesta va a l'esquerra, la nostra tira recte a buscar la vistosa fisura. la vaig obrir en dos llargs, el primer em va semblar 6a (reunio amb espits), i el segon 6b (vaig clavar un pito que varem deixar) desprès vas a petar a la travessia de la via Therion, i nosaltres varem fer una travessia encara mes llarga a la dreta per arribar ala gran cova característica. D'aci varem rapelar d'una gran savina en un rapel de 50m. Voliem continuar pero veien el panorama no se...ara ve una zona no gaire guai.
ah! calen los friends fins el nº 4. Apa salut
Re: Xavier Teixidó - Rubies
June 03, 2010 07:40PM
Ok JMA. Així que 6b.......... ja en feia la pinta, ja. Us animo per acabar-la, que les coses a mitges es perden en l'oblit del passat.

Ramon, cagon l'ou!!!!!!! Cop de mall per aquí i martellada per allà i tot arreglat!!!!!!!! Espero que això no s'encomani que sino ja m'heu vist prou el pèl. Com t'ha dit el foll, això cau a can pebrots, el que tu comentes és a dalt a la Roca de Migjorn i el Pas de la Portella Blanca i això és molt més avall a l'indret de la Canal de la Lloba i més avall encara ja hi ha el Peladet de tota la vida. Amb els horaris d'en JordiA0 t'en pots fer una idea de lo lluny que està. Per cert, deu ni do amb el pateillo! Felicitats.

Salut (sense recoxineo, jejeje!!).
jma
Re: Xavier Teixidó - Rubies
June 04, 2010 10:03PM
Epa Lluis, a mi em sembla que la millor manera de graduar un llarg d'una via, no es ni mirantel de costat, ni fent-lo en top rope, sino escalantlo de primer (de bon rollo eh!). Per cert la sortida directa de la via del Xavi Teixido 6b i A2 ni fart devi!! (6b i A0 es com va fer i va graduar ki el va obrir, el Ferran Ullatre). Apa, bones escalades!!!!!
Sorry, only registered users may post in this forum.

Click here to login