El foro de la montaña. Alpinismo, escalada, esquí de travesía, fotografía, lesiones, libros, meteorología, opinión, técnica, reseñas...
Welcome! » Log In » Create A New Profile

El Cau del Sioux

Posted by Indi 
El Cau del Sioux
November 17, 2009 12:24PM
Nova via a la Paret de catalunya, oberta aquest octubre, a la dreta de la Gede, entre la via del Torreon i la Melodia salvatge, reseguint un sistema de fisures i travessant les plaques centrals, enllaçant les fisures superiors, fins les grades finals de la paret.S´ha netejat les fisures que estaven brutes i algun tram trencat i ara ha quedat més neta i fàcil de protegir. En total han sortit 270 m i 6b-A2 en 8 llargs i un canvi de reunió. A quedat semiequipada per no portar pitons ni martell, nomes els friends , els tascons mitjans-petits i algun alien opcional. Resenya a onaclimb.
Re: El Cau del Sioux
November 17, 2009 11:33PM
No la trobo!
Re: El Cau del Sioux
November 17, 2009 11:39PM
Oka ja l'he trobat! gràcies!
[attachment 692 montrebei_sioux.gif]


Re: El Cau del Sioux
November 19, 2009 08:09PM
Felicitats Indi per la via. Una línia molt ben trobada. Avui l'hem fet amb el Raul. quan tingui temps ja fare una piada al meu blog més detallada.
Salut i a tibar-li
Re: El Cau del Sioux
November 21, 2009 10:35AM
...qui no corre vola!!!!!!
Re: El Cau del Sioux
March 30, 2010 11:29AM
El dissabte passat la vam fer amb els germans Verdaguer. Els tres vam coincidir en què és una via molt bonica i amb molt bona roca; bona feina de neteja i acondicionament. La via està molt equipada, nomes cal dur un petit joc de friends, de ben segur que es convertira en una clàssica.
Especialment bonics els llargs centrals(3,4,5). Ens van faltar un parell de passos del quart llarg per escalar tota la via en lliure; passos de canto petit i pocs peus, especialment l'últim pas difícil d'aquest quart llarg on cal fer unes adherencies molt aleatories, l'aire fred que ens congelava els dits no convidava gaire.
Vam empalmar alguns llargs: L1+L2, amb variant d'en Santi cap a la dreta a buscar un spit d'algun projecte antic¿?¿ També vam empalmanr els llargs 5bis i 6, després de fer un petit piscolavis a l'acollidor cau.

Una bona via per gaudir de la magnífica roca de Montrebei.

Bones escalades!!
Lis
Re: El Cau del Sioux
May 29, 2012 11:36AM
Ahir la vam repetir. A la última tirada han tret els 2 pitons que marca a la reunió i els 2 pitons que hi havia al llarg. Ara s'ha de muntar reunió al pont de roca i parabolt. El pas de bloc de 6c ara mateix no té res fins el parabolt. Alguna ànima caritativa va deixar unes bagues desde el parabolt de dalt. Si les bagues no estan la cosa és complica. Potser es pot protegir amb un alien negre o algun tasconet... la cordada que teniem davant vam sentir que pitonaven.
Re: El Cau del Sioux
May 24, 2013 04:23AM
Bones!!

L'altre dia vaig fer aquesta via. Vaig tardar 3 horetes i vaig fer servir un semàfor i un pas de zebra (=aliens grans). El traçat em va semblar molt ben trobat, la pedra molt bona i molts passos xulos. Ara bé, trobo que és un pas enrere actualment obrir una via d'aquestes característiques a Montrebei, amb 2 o 3 parabolts a les reunions i molts parabolts en zones fàcilment protegibles. De debò que em sap greu que hi hagi tant ferro en tan poc troç. Des d'aqui animo a la gent a restaurar-la, doncs canviant alguns pitons de lloc i retirant xapes (sobretot de les reunions) quedaria una via més d'acord amb la "filosofia" de la zona.. Pel que fa als graus, el llarg més difícil em va sembar 7a+ (incloent-hi el pas de les adherències) i els altres llarguets entre 6b i 6c.

Evidentment, si la via no hagués estat equipada com està, ni l'hagués fet tan rapidet, ni hi hagués anat sol, ni segurament m'hagués sortit tota a vista. Buenu, potser hauria repetit la Torrades, o hauria anat a un altre lloc. El tema és que si tothom volem tenir la nostra via a Montrebei (i m'hi incloc), perilla que anem obrint de qualsevol manera i que es desvirtui l'esperit de la zona. Suposo que m'enteneu.

Apali, salut!!
Sorry, only registered users may post in this forum.

Click here to login