El foro de la montaña. Alpinismo, escalada, esquí de travesía, fotografía, lesiones, libros, meteorología, opinión, técnica, reseñas...
Welcome! » Log In » Create A New Profile

Via del Corb, 435 m. 6b

Posted by Caranorte 
Caranorte
Via del Corb, 435 m. 6b
April 28, 2004 10:54PM
VOIE CORBEAU, VIA DEL CORB, 435 m. 6b.

Vía clásica con chimeneas, empotramientos y fisuras de las que curten la técnica. Muy bonita y recomendable.

Dificultad: MD+/ED- VI- A1 (VIº en libre). No obstante hay que considerar el paso de offwidth de la antepenúltima tirada, pues puede resultarnos extremadamente difícil si no dominamos la técnica del encastamiento.

Longitud: 435 m.

1a asc. a cargo de Francis Thomas, Gerard Uzabiaga, Dominique Julien y Rainier Munchs en el mes de mayo del año 1978.

Material: juego de friends y tascones completo (recomendable hasta el #4 y repetir números si pensamos empalmar largos) + 2 plaquetas recuperables. Actualmente se sube sin pitonar.

Horario: de 4 a 10 horas.

Acceso: desde Áger hay que tomar una pista que se dirige al cementerio del pueblo. Continuar por ella varios kilómetros hasta encontrar, en una curva pronunciada, un cartel en el que pone "Sant Llorenç". Desviarse por este camino y no dejarlo hasta el final donde encontraremos un prado (o cultivo según la época) en el que podremos aparcar el coche (a lo largo del camino encontraremos varios desvíos pero siempre hay que tomar el más marcado que suele coincidir con la opción que tira hacia la derecha).

Aproximación: Al final del prado, en el margen derecho (mirando hacia las paredes), nace un sendero bien marcado que se sigue teniendo como referencia unos marcados techos rojizos. La vía comienza a la derecha de esos techos, donde hay inscrito en la pared las iniciales "L.B." (de "Latin Brothers" pues comienzar en el mismo sitio). Tomar como referencia también una fisura muy evidente y característica que es por donde transcurre la vía (15-30 min.).

Descenso: Se efectúa primero remontando la pendiente, siguiendo siempre el borde de la pared en dirección al prado. Después, hay que bajar un poco y volver a subir de nuevo por una fuerte pendiente hasta llegar a una zona llana. En este punto debemos fijarnos en unos hitos a la derecha del camino, son muy grandes, y nos indican el inicio de un senderuelo que desemboca en una marcada canal que nos llevará de vuelta al prado (1h/1h30).

Algunos consejos útiles: En Agosto hace mucha calor pero si está nublado o sopla el viento podemos escalar sin sufrir demasiado. En verano sólo podremos escalar si logramos esquivar el sol, que toca esta zona sobre las 13 h. de la tarde. En invierno, en cambio, desearemos que aparezca el sol. El largo de offwith mejor hacerlo mirando hacia Àger aunque chapemos el pitón de espaldas a Àger. NO entrar muy adentro. El largo 0 (el de después de la inscripción de la "Latin") es muy fácil (IIIº). El L2 y el L3, el L4 y el L5, el L10 y el L11 se pueden empalmar, el L3 y el L4 también. El L7 tiene un puente enorme de dudosa calidad pero hasta el momento ahí sigue en pie. La reunión de antes del offwidth, mejor hacerla antes de llegar a la cueva.

[attachment 1033 via-del-Corb-Corbeau.gif]
[attachment 1034 via-del-Corb-Corbeau-trazad.jpg]Edited 2 time(s). Last edit at 11/02/2011 10:57AM by ferran.


Gerber
Montrebei via del corb
January 19, 2004 04:35PM
Via super guapa del tot recomenable, bona roca en general i fissures i xemeneies de tot tipus, destacant el fabulós penúltuim llarg d'encastament total amb ambient del tot yosemitic. Algunes quantes reunions estan desequipades però es poden muntar bé.

Material utilitzat: friends fins el 2 (mida camalot) tascons mitjans i petits.
Horari: 6hEdited 2 time(s). Last edit at 06/18/2008 10:18AM by foroman.
Climbermen
Re: Montrebei via del corb
May 07, 2006 11:54PM
Bones!

Un dia d'estos hem passo per la via del corb que la tinc pendent, hem podrieu dir si heu clavat algo? o amb els friends i tascons ja es fa?

Per assegurar el llarg d'off-w n'hi ha prou amb un camalot del 5?

Mercés per endavant i bones escalades.
paskualet
Re: Montrebei via del corb
May 08, 2006 09:33AM
A la via no cal clavar, pero et fara falta una camalot del mil per l'off-w!
Roca Negra
Re: Montrebei via del corb
May 08, 2006 06:41PM
La vaig fer l'any passat. Vam clavar només dos cops per reforçar dues reunions.
mpressionant via, força desequipada (trobarem algún pitó). Els primers llargs van a buscar uns diedres i xemeneies que tallen pràcticament tota la paret. A les xemeneies s'ha de donar la talla, sobretot en un off-wide bastant obligat en l'antepenúltim llarg. No és pot assegurar amb un friend (és massa ampla), però si no recordo malament en un moment donat hi ha un clau.Via molt recomenable, que de ben segur us deixarà un bon regust. El material que vam utilitzar va ser el següent: microaliens, friends fins el nº4, joc de tascons, 2 plaquetes recuperables, bagues savineres i algún pitó variat per reforçar alguna reunió.
Dificultat màxima obligada: 6a/Ao. (La dificultat obligada és en molts passos bastant sostinguda).Edited 1 time(s). Last edit at 06/18/2008 10:43AM by foroman.
enric
Re: Montrebei via del corb
May 09, 2006 08:43AM
La vem fer ara fará un any. Les reunions s'han de reforçar. Nosaltres no portavem claus i ens vem apanyar amb els tascons i friends de rigor. Al principi del off-w hi ha un clau, desprès fins bastant amunt no es pot possar res (potser alguna peça molt grand...). De totes formes si no abultes gaire es bastant segur ja que et fots a dins i fent presiò es dificil caure... La via es molt guapa.
Salut
morfu
Re: Montrebei via del corb
May 09, 2006 09:34AM
Buenas !

Nosaltres tampoc vam dur claus, però mola repetir algun alien per reunions. Per l'off-w hi ha un petit secret, feu-lo mirant de cara a Àger, és més fàcil.O sigui, el clau que xaparàs et quedarà a l'esquena.A més, tot tu et quedes molt ben empotrat. Un viote !!!! molt recomenable !

Aupa doncs !
a KARDAR-LI fort !
No cal clavar. amb alguna xapa recuperable, friends i tascons reforces les R.
Pel llarg del Off.w no cal posar res, imposible caure a la part estreta i quan es fa ample pots protejir sense problema amb peces petites al fons de la fisura.
Re: Montrebei via del corb
June 15, 2008 10:13PM
Via molt maca, acabes tip de fissures i xemeneies. NO cal dur martell, les reunions és poden reforçar molt bé, portat tascons, friends (fins al C3 algun de repetit, i el C4 fa més nosa que servei), aliens (repetits) i alguna xapa recuperable. El primer 6b esta molt ben protegit amb tres claus (en A0 sense problemes), el segon 6b (el mític off-witch), no crec que sigui ni 6b ni expo ni off-witch (no t'escup enfora més aviat el contrari), és una xemeneia estreta i curta (màxim 8m), pont de roca a l'inici, clau bo 3 metres més amunt i un altre al final, això i res més, no és pot colocar res més i t'arrastres com un cuc, a poc a poc, paciència i mirant el cotxe que t'espera a baix. Alguns 6a's de baix són més cabrons però es poden protegir al gust. NO dur motxilla ni similars. Recomanable si domineu les xemeneies.

Sort.
Sorry, only registered users may post in this forum.

Click here to login