El foro de la montaña. Alpinismo, escalada, esquí de travesía, fotografía, lesiones, libros, meteorología, opinión, técnica, reseñas...
Welcome! » Log In » Create A New Profile

Paül-Lalueza

Posted by Caranorte 
Caranorte
Paül-Lalueza
April 29, 2004 01:24PM
Montrebei, Paret de Catalunya

via PAÜL-LALUEZA, 425 m. V+ Ae (7a en libre)


Vía clásica y bonita considerada hoy en día como una de las asequibles de todo el repertorio.

Dificultad: MD- V+ Ae , Vº/A1 obl. (7a explosivo)

Longitud: 425 m.

1a asc. el 5 del 1979 por J.E. Paül y J. Lalueza.

Material: juego de friends, tascones y los estribos.

Horario: de 4 a 7 horas.

Acceso: desde Ager cogeremos una pista que pasa por al lado del cementerio y después de 10 km de encontraremos un desvío en una curva con un cartel que pone "St. Llorenç". Cinco kilómetros más de pista, siempre por la más marcada, y al final llegaremos a un prado que últimamente a pasado a ser cultivo, lugar donde aparcaremos el coche.

Aproximación: Al final del prado o cultivo nace un sendero bien marcado en dirección a las paredes que se sigue teniendo como referencia unos marcados techos rojizos. La vía comienza a la izquierda de esos techos, justo donde la pared cambia de orientación y pierde cierta verticalidad (15-30 min.).

Descenso: Se efectúa primero remontando la pendiente, siguiendo siempre el borde de la pared en dirección al prado. Después, al llegar a una zona llana, debemos fijarnos en unos hitos a la derecha que indican el inicio de una marcada canal que nos llevara de vuelta al prado (1h/1h30).



Edited 1 time(s). Last edit at 06/18/2008 11:45AM by foroman.


Re: Paül-Lalueza
October 10, 2006 02:09PM
Bones tibadors/es,
M'agradaria començar a tibar-li a la paret de Catalunya i m'han dit que la Paül-Lalueza és la millor per començar. Em podeu passar info de més o menys com és la via. S'ha de fer molta artifo ?. O es fa be en lliure ?
Vinga merci a tots per ajudar-me
Isidre



Edited 1 time(s). Last edit at 06/26/2008 09:53AM by ferran.
Re: Paül-Lalueza
October 10, 2006 08:24PM
hola isidre,
que jo recordi (fa anys que no la faig), artifo només uns passos del llarg abans de la xemenèia, o bé 7a.
El que sí té és sobredosi de xemenèia, marcant Vè, probablement més dur si no hi estàs acostumat.
No calen pitons, però si visites montrebei per primer cop, dueu un martell i 5 clauets per si es resisteix algun pas o reforceu alguna reunió, o cal baixar. Aquesta via es fa molt ràpid si tens costum d'escalar vies llargues, i pot necessitar un llarg horari si mai abans heu fet vies clàssiques desequipades. Recomanables camalots fins nº4. Atenció amb el V+ del primer llarg, pas dur a 10 mts del terra. Atenció a la travessa a dretes del tercer llarg (segon si empalmes), a no embarcar-se amb la via del kike, un diedre amb alguna xapa nova. Vosaltres seguiu cap a dretes a trobar una savina.

Apa, salut i sort.
Nota: el Diedre gris probablement us agradarà més, encara que presenti majors dificultats.
Re: Paül-Lalueza
October 11, 2006 07:25AM
Merci Albert,
alguna via llarga semiequipada ja ne he fet, però al Pirineu... Ja tenia en ment Diedre gris, però m'han dit que te algun llarg amb un encastament una mica expo. I per agafar-li el tacte aquesta, poder es millor?
Merci un altre cop
Re: Paül-Lalueza
October 11, 2006 11:03AM
Hola Isidre!!
que jo recordi tb va ser tota en lliure menys el desplom si no fas 7a!!
recordo que estava força equipat i nomes calia posar 2 o 3 peces, no se com estarà ara!!
el que si et diré es que agafa tot un sistema de diedre-xemeneia de 200metres que no deixes fins el cim, si no estas acostumat en aquest tipus d'escalada, et pots sentir estrany, en alguns trams costa asegurar-se, et recomano que duguis bagues ja que recordo que vaig llaçar algunes pedres que hi havia empotrades!! penso que com diu l'albert no esta de menys emportar-te uns pitons pel que pugui ser!!
apa, salut i a disfrutar!!

Re: Paül-Lalueza
November 13, 2006 08:29PM
Hola Isidre.
Ets l'Isidre d'Andorra? Si és així ens veurem pel rocòdrom algun dia d'aquests; si no, t'explico.
Vaig fer la Paül - Lalueza aquest cap de setmana i em va molar molt, soc novatillo a Montrebei i crec que és millor començar per la Paul que pel diedro gris (la primera vegada que anava a montrebei vaig anar per fer aquesta via i el segon llarg em va acollonar, és bastant més expo, o si més no, a mi m'ho va semblar tant que vaig proposar la retirada)
La paul Lalueza es passa bé casi tota la via, només es fa artifo al llarg de 7a. La resta tot en lliure, més o menys fàcil de protegir. les ximeneies de dalt són guapíssimes tot i que al final cansa fer tant el "gusano".
Au, sort, i a disfrutar-la. Per cert, vam trigar sis hores, ja sé que és una mica lent, però potser és més realista que alguns horaris de gent que va molt rodada en aquest tipus de terrenys.
Iñaki
Re: Paül-Lalueza
November 14, 2006 10:27PM
Salut Isidre!
Jo de tu em preocuparia més de trobar la via i la baixada. Matina i agafa un forrillu.

Molta sort i a disfrutar!
Re: Paül-Lalueza
December 04, 2006 09:03AM
Companys, Ja he fet la Paül-Lalueza. Ens va anar força be. Primera via a Montrebei, lloc que enamora, per cert. Sols a la pared. Hi vàrem possar set hores. Suposso que pels habituals del lloc horari lent...però de moment és el que hi ha. Vàrem dur joc de Camalots fins el tres i el semàfor d'Aliens, els tascons els vàrem passejar (eh,eh,eh). Molt diver. Ara voliem fer el Diedre Gris o la Delfos. Em podeu passar informació. Merci
Isidre
Re: Paül-Lalueza
October 27, 2009 08:37PM
uei, passo la topo d'onacllimb amb anotacions sobre el que vam trobar nosaltres aquest finde, i els possibles enllaços dels llargs. L'enllaç de l'R4 original a l'R6 no el vam fer per no creuar corder amb una cordada que eren a la reunió del Congrés dels solitaris, però es veia factible. L'enllaç de l'R8 a l'R9 preveure 5m d'ensamble, o fer la reunió sobre l'arbre en un solitari clau fàcil de reforçar.
[attachment 673 topoPaulLalueza.gif]


Sorry, only registered users may post in this forum.

Click here to login