El foro de la montaña. Alpinismo, escalada, esquí de travesía, fotografía, lesiones, libros, meteorología, opinión, técnica, reseñas...
Bienvenido! » Entrar » Crear un nuevo perfil

Anclatges en equipaments o obertura de vies

Enviado por gerber7 
Anclatges en equipaments o obertura de vies
27-January-2012 01:35
Seria interessant reenviar/difondre aquesta imatge per intentar concienciar-nos tots plegats del futur que els espera a les nostres roques si no les cuidem una mica més.


Re: Anclatges en equipaments o obertura de vies
27-January-2012 09:10
Estic amb tu Gerber, pocs però bons i en el llocs necessaris. També i afegiria l'ús abusiu del magnesi, hi ha vies que estàn impracticables.

Parce.
Re: Anclatges en equipaments o obertura de vies
28-January-2012 15:07
HOla.
HI ha alguns que estan equipant zones amb químics. Però s'ha sentit a parlar de problemes que donen les resines amb el pas del temps. Desconec el tema...Molts reequipaments es volen i s'estan fent amb químics. Ja veurem.
Una altra opció és la que fan alguns d'equipar les zones amb multimontis, que també donen problemes de fatiga a la torsió en ser col·locats.
Si es fa amb cura pot ser una bona opció, doncs es reutilitza el forat i la peça es canvia per complet. No s'ha de tornar a foradar.
Crec que la opció seria aquesta. Aprofitar el forat fet però poder treure-ho tot. Estaria bé desarrollar mes acuradament aquesta vessant.
Segurament la millor opció seria no haver de foradar per poder escalar..però això serà inviable.

M.Blanco.
Re: Anclatges en equipaments o obertura de vies
06-February-2012 11:53
també hi ha qui s'estalvien el dilema d'aprofitar cap forat vell inexistent i sota el gran paraigua exculpador de la "restauració" o "reequipament" afegeixen bolts a les reunions que eren netes o calia reforçar amb claus... i anarinant amb això de canviar l'escalada de les vies.. no sigui que hi hagi algun pany on la incertesa encara formi part de l'escalada
Re: Anclatges en equipaments o obertura de vies i Puto magnesi!
23-March-2012 22:09
Sempre Inox, SEMPRE !! NO BARREJAR AMB ALTRES MATERIALS ( galvanitzats,lacats,cromats,etc).
MAGNESI!! SI Pero amb mesura! Estic amb en Parce, les vies fan pena,ningu respatlla les vies( al lloro amb respatllar, depen de quina roca), la gent suca per sistema. Si suques magnesi ,suca be i espolssat l´ escoria, sino, aquesta es queda a la pedra i ni l´aprofites.
LAS CLECAS O MARQUES: Si Pero netejales,jo no tinc la culpa de que no puguis a vista. Apart que fent bulder tmb fa pena, ratlles de pam i despres ni les treuen. Un drap moll i respall i ni rastro.

PUTO MAGNESI !!

CLECAS NO !!MENOS MAL QUE ENCARA QUEDEN LLOCS ON SEMBLA QUE NO HI HA PASSAT NINGU!
Lo siento, sólo pueden enviar mensajes si está registrado.

Pulsa aquí para entrar