El foro de la montaña. Alpinismo, escalada, esquí de travesía, fotografía, lesiones, libros, meteorología, opinión, técnica, reseñas...
Bienvenido! » Entrar » Crear un nuevo perfil

Desprendiment a la Pala Alta - Mont Roig

Enviado por Wolfgang 
Desprendiment a la Pala Alta - Mont Roig
19-January-2007 14:13
Dissabte passat (13/1/2006) vam tenir un desprendiment de roques al segon llarg de la via Del Curset, tot just quan la via gira a la dreta, uns 15 m abans de la reunió, on hi ha un petit replanet. Es va fracturar i esmicolar part de l'esperó que primer s'escalava i després servia de base per enfilar-se per un muret a la dreta.

Aquest tros de l'esperó ara ja no hi és, i vam tenir molta sort que els potser 100 o 200 kg de roca que van anar avall no van matar el tercer company que encara estava esperant a la reunió. Jo també vaig estar de sort, perquè anava de segon, al mig de la cordada, només vaig patir alguna contusió de poca importància.

Però el més important és que encara hi queda un parell de blocs inestables d'importants dimensions (potser 1 m?) que no ens vam atrevir tirar avall, per por que per l'estat de tota la zona o fins i tot per les vibracions es pogués desestabilitzar la resta de l'esperò, que també semblava molt fracturat i inestable, i que pogués anar avall. Això ja podrien ser varies tones de pedra, de les que no t'escaparies fàcilment.

En canvi, el muret per on continua la via fins al final, està en perfectes condicions, tret d'una llàstre poc abans del final de la via, però de poca importància comparat amb la zona en questió.

Nosaltres ja no vam tenir els nervis per fer-ho, però potser el millor seria rapelar des de la segona reunió i inspeccionar la zona, per decidir algú amb criteri què s'ha de fer amb aquesta via. Tal com està ara, considerem que seria molt perillós fer-la.
Lo siento, sólo pueden enviar mensajes si está registrado.

Pulsa aquí para entrar