El foro de la montaña. Alpinismo, escalada, esquí de travesía, fotografía, lesiones, libros, meteorología, opinión, técnica, reseñas...
Welcome! » Log In » Create A New Profile

Pilar Sobrarbe: FUTURO INCIERTO

Posted by albert 
Pilar Sobrarbe: FUTURO INCIERTO
September 28, 2009 08:44PM
Magnífica via del Papila que segurament es convertirà en la clàssica de dificultat de Peña Montañesa. Molt molt recomanable.
Tret dels dos primers llargs, la roca és esplèndida i l'equipament molt encertat. Recomanaria tascons, dos jocs de micros, un de camalots fins nº3 duplicant 0,75 i 1.

La topo i explicacions surten al desnivel setembre 09.
Uns comentaris: El llarg 4 i 5 es pot fer per 3 llocs.
- Traçat original: Sortir de R3 i amunt per 15 mts (6b+) i llavors flanqueig a R4. El llarg següent (L5) va a buscar una llastra invertida on cal posar els friends ben al fons, doncs el borde de la llastra és molt fi.
- Variant Ch Ravier, des de R4 seguir flanquejant dos o tres metres (6ab exposat) i llavors amunt a buscar la segona part del llarg original, evitant artifo (conjunt de 6b???)
- Variant nostra: Començar L4 i no sortir de la fisura cap a la dreta a buscar R4 (parabolt i clau mòbil) sino seguir recte finsque la fissura acaba, i llavors placa una miqueta a esquerra, i amunt tot, fins a R5 comuna amb la Picazo a l'alçada de la feixa. Així evites el A2 del L5 i surt una tirada mantiguda i preciosa, protegible, de 55 mts. Si la corda us roça podeu muntar una R en dos pitons (a reforçar) a uns 35 mts de R3. Aquestos dos pitons corresponen a una via del Simón i company que té un tramet de roca tova i roja un xic delicat. Conjunt de 6c/+

Com a nota curiosa, els setens ens van semblar assequibles, i en canvi els sisens i cinquens molt collats . No obstant, al llarg 9 on marca 3 passos de Ae, vam fer un mínim de 6 passos. Igual surt però un setè molt elevat com a mínim, ben protegit.
No vam fer els darrers dos llargs que es rapelen i vam sortir per la canal mayor, caminant cap a l'esquerra del pilar. Atenció perquè és llarg i cal caminar per una vira horitzontal cap a l'oest durant 10 o 15 minuts fins una canal que sembla cridar-te avall, i NO s'ha d'agafar (acaba en precipici). Des d'aquí cal seguir en flanqueig lleugerament ASCENDENT resseguint una franja de paret (algun punt de pintura vermella molt esporàdic) fins trobar la canal mayor que es baixa caminant i desgrimpant. Trobareu un rapel de 25 i un segon de 20 opcional escaquejable per la dreta sentit baixada.

Diana, Lisi i albert.
pec
Re: Pilar Sobrarbe: FUTURO INCIERTO
October 13, 2009 12:39PM
reitero tot el que ha dit l'albert, boníssima via!!!
pero un cop a la feixa, caminant 5 min, i 4 rappels per la canal de la dreta, estas a baix comodament i de seguida.
salut
Re: Pilar Sobrarbe: FUTURO INCIERTO
November 25, 2011 07:07PM
Dijous passat (18/11/2011) vam repetir aquesta preciosa via en un dia fred i boirós. Els companys de cordada van ser l'Aniol i el Llullu. NOTA IMPORTANT: al llarg 6 just abans de flanquejar a la dreta deixant la Fredi-Picazo (que va recta) ens vam quedar amb un pitó a les mans i hi ara hi ha una bona galeta en un pas delicat. Ho sentim, però no duiem martell. Si voleu pogeu un uiversal i un martell.

Kiku.
Sorry, only registered users may post in this forum.

Click here to login