El foro de la montaña. Alpinismo, escalada, esquí de travesía, fotografía, lesiones, libros, meteorología, opinión, técnica, reseñas...
Bienvenido! » Entrar » Crear un nuevo perfil

Via Vàndals

Enviado por albert 
Via Vàndals
09-March-2009 23:31
Aquest dissabte vam repetir amb el Fèlix i el Vicenç la Vàndals de paret d'Aragó, un bombonet obert pel Tato i el Teixi ara fa 7 anys.
Vam entrar per la Feixa dels Espàrrecs, un bon tros més avall de l'accès a les vies de la Pilastra, enganxant la via per la R5.
Ens vam estalviar les primeres 5 tirades.

Les darreres 5 tirades solquen la banda dreta de la Pilastra, i presenten una roca excepcional que recorda a trams els bidits del montsant. Els dos llargs finals s'assemblen al peladet (per la qualitat de la roca) i a vilanova (pel tamany de les preses i les ratlles).
En conjunt es tracta d'una escalada molt molt recomanable per afrontar en lliure, equipada per disfrutar, que cal complementar amb algun tasconet i algun alien (ara imprescindibles per l'antiguitat dels cordinos posats)

Aquí annexo una ressenya feta de memòria, on les assegurances (parabolt del 8 i ponts de roca) apareixen aproximades i amb dret a l'equivocació.
Convé portar alguns kevlars per remplaçar els nombrosíssims ponts de roca (segell d'en Teixi), contribuint així a la feina dels aperturistes.

Apa, que la gaudiu
albert. ganxets.
[attachment 542 MontrebeiARAGOvandalsTOPO.jpg]


pec
Re: Via Vàndals
01-April-2009 14:17
eps!
aprofitant la vostra ressenya , ahir vam repetir la via, amb l'oriol. Vam entrar també per la feixa. Cal dir que s'ha de baixar bastant més que per les vies de Los Cuarentones i companyia. El llarg de IV no el vam fer, vam entrar per la R6.
portavem cordinos, pero hi ha molts ponts de roca, i molts son complicats de canviar.
la via , bonissima, s'ha d'escalar a tots els llargs, i la part final es de somni (sense pitons, 6b+/c obligat)
Lo siento, sólo pueden enviar mensajes si está registrado.

Pulsa aquí para entrar