La Vall d'Hostoles
caranorte > reseñas > directorio de reseñas > Europa > España > Catalunya > Ulldeter > > Gra de Fajol Petit > La Vall d'Hostoles  
 
x Isaac Ferrés 
  Paret del Gneis, La Vall d'Hostoles

Durant els mesos de juliol i Agost del 2004, Pere Gelis, Isaac Ferrés i Lluis Vilanova van obrir dos nous itineraris a la cara sud-oest del Gra de Fajol Petit, al Ripollès. Es tracta de les vies “La Vall d'en Bas” de 165 m 6 a (V+ obl) per als més classics, per disfrutar-la, i de la via “La Vall d'Hostoles” de 145m 6b+ (6a+ obl) per als més tècnics en escalada d'aderhència.

Dificultat: MD+ 6b+ (6a+ obligatori).

Longitud: 145 metres.

1a asc. a càrrec de Pere Gelis i Lluís Vilanova del GECA Sant Esteve d'en Bas, durant l'agost del 2004.

Material: 14 cintes exprés més reunions i cordes de 60 metres per baixar per la mateixa via (rapels equipats).

Horari: 2 hores aproximadament.

Ver   ressenya - topo - croquisVisió de l'aproximació abans del refugi Pastuïra

La formidable Paret del Gneis

  Accès: Amb el cotxe s'ha de pujar per la carretera que es dirigeix al poble de Setcases a l'estació d'esquí de Vallter 2000. L'aparcament per anar-hi al refugi d'Ulldeter (2239 metres), punt de partida, està situat poc abans d'arribar a l'últim parking de les pistes d'esquí.

Aproximació: Desde l'aparcament del Xalet d'Ulldeter a la carretera que puja a l'estació d'esquí agafem el camí que va cap a aquest refugi i als cinc minuts ens decantem cap al Sud per creuar el riu. Una vegada dalt de la llera arribem a la pista d'esquí anomenada "del Xalet". La seguim en direcció a l'Oest fins al capdamunt d'una pujada en ziga-zaga. Aquí de nou ens decantem cap al Sud i entrem en una tartera. Ens anem enfilant cap a la paret nord del Gra de Fajol Petit però desviant-nos cap al S-SE. Trobarem rastres de camí amb algunes fites. Així arribarem a l'esperó Est que baixa de l¡esmentada muntanya. El seguirem amunt i cap als 2.400 metres atravessarem una primera canal molt ampla al Sud per anar a cercar un segon llom que ens donarà entrada a la encara més ampla canal de la mort del Godall, que també l'atravessarem en la mateixa direcció. Davant nostre veurem un collet amb unes pedres blanques al mig. Aquest collet i les pedres son visibles desde la carretera de Vallter una mica abans d'arribar al refugi Pastuïra. Una vegada situats en aquest collet nomès ens cal enfilar-nos a un petit promontori que tenim a l'esquerra Est. Allà veurem un parabolt en una pedra del terra que ens servirà per arribar a la línea de rapels que està instal.lada uns metres per sota del cim perque el rocam és molt trencat aquí.

Caràcter, roca: Via totalment equipada amb anclatges químics a les reunions i parabolts als llargs. La roca és gneis d'excel.lent qualitat, molt semblant al de la Dent d'Orlú i l'escalada és d'aderhència sobre una placa de 150 metres de longitud, amb tots els ingredients necessaris, bona roca, aproximació de 50 minuts, bones assegurances amb parabolts i quimics, i molt ambient.

Descens: pel mateix camí de l'aproximació.

Dades útils: Telèfons del Refugi d'Ulldeter: 933152311 (horari de 19.00 a 21.00), 972192004 i 938482319.

Per a més informació podeu escriure un mail a


contacta | sugerencias | webmaster | Aviso Legal
© copyright caranorte.com