El foro de la montaña. Alpinismo, escalada, esquí de travesía, fotografía, lesiones, libros, meteorología, opinión, técnica, reseñas...
Bienvenido! » Entrar » Crear un nuevo perfil

GAM del bisbe i altres reequipaments

Enviado por Maluta 
GAM del bisbe i altres reequipaments
19-September-2006 14:38
Diumenge passat per fi vaig escalar la GAM, portava temps radera la via però simplement no trobava ningú que la volgués fer (tothom que coneixia ja la havia fet- es el que te despistar-se amb alguna d'aquestes megaclàssiques i deixar la penjada). La via brutal, bonissima, falten paraules per descriure-la. La vaig escalar a l'estil clàssic fent A0 en els llargs de 6c (realment és 6c només?) la resta si que en lliure.
La via va ser una sorpresa fins i tot en el primer llarg que pinten de guarro vaig disfrutar i el pedal que recomanen el vaig trobar innecessari de la mateixa manera que la resta de material excepte potser uns quants taskons (no masses pel primer llarg) i un friend del 2 (presindible si hi possem una mica-no gaire- de gesto).

Però el que mes em va sorpendre va ser el reequipament. La via ha estat reequipada de dalt a baix amb parabolts (no sé si això és bo o dolent però el que si que diria es que la posició dels seguros s'ha respectat totalment (fins i tot en el segon llar on per xapar aniria be que estiguessin a la dreta del diedre-xemeneia, peró són a l'esquerra -més comode en A0). Un altre efecte és que es impossible despistar-se a la penultima tirada (allà on força gent anava a parar a la REina d'escocia. Soposo que amb la gent que repeteix aquesta via no és pas una mala idea aquest reequipament tot i que els burils pel que vaig veure no estaven en tan mal estat com altres vies.

I l'altre diumenge passat vaig fer l'altre gran clàssica del costat (l'anglada cerdà de la boleta foradada) també un tripi de via. També ha estat reequipada amb un criteri que vaig trobar força encertat. parabolts a les reunions de la fisura (i un per cada llarg de la fisura)i algun parabolt saltejat amb spits i burins als 2 llargs d'artificial. Em sembla que això coorespon als intents de forçar-ho amb lliure de la penya marciana de manressa (en tot cas agrair la feina feta) Ah persert la via de la placa de la l'esquerra de la fisura es veu molt guapa (pot ser que sigui teva Willow? que surt? es veu una placa de pastilletes de xocolata i roca excellent...)

Per altra banda un companys va anar a fer la Desiree al cavall l'altra dia i no s'hi van ficar ja que van trobar penya que hi estava penjada amb el taladro possant bolts?. Alguú sap quin criteri s'està seguint? Qui ho està fent? Recordo un merder força gros al forum de la feec originat per la discusió sobre aquest reequipament... Esperem que no passi res...

Vinga penya salut i a trepar que el temps passa, els burins es rovellen i la roca es fa pols... (i jo perdent el temps devant una pantalla...)
Re: GAM del bisbe i altres reequipaments
19-September-2006 15:51
Ei, quin dia va ser això de la Desirée al Cavall??
Nosaltres hi vam anar el dissabte passat (dia 16) i no hi havia parabolts nous. Només hi havia parabolts a les reunions (que em sembla que es van posar fa més d'un any) i hi havia algun parabolt a la primera tirarda, però no eren nous.
Per cert, els burils de la via són vells però es podia passar. En el llarg d'artificial vam fer servir tres xapes recuperables i vam haver de llaçar dos burils amb el cable dels tascons. A la resta de llargs no vam trobar xapes petades, excepte el 3r, on hi havia una xapa petada amb un cordinillo cutre.
Re: GAM del bisbe i altres reequipaments
19-September-2006 16:26
Re: GAM del bisbe i altres reequipaments
21-September-2006 09:36
A veure si serem l'última cordada en fer-la en versió burils...
Vinga, ens veiem l'últim cap de setmana de setembre!!!
Re: GAM del bisbe i altres reequipaments
25-September-2006 15:03
Hola!

Nosaltres vam intentar la GAM cap a finals Juny (equipament vell) i la vam tornar a intentar i la vam fer el 11 de septembre. Fins a on vam arribar al primer intent et puc dir que s'ha cambiat expansiu vell per nou. A mes els dos primers llargs (sobre tot el primer) abans del reequipament feien yuyu per l'estat dels burins i espits que hi havia. Com exemple, al primer llarg, el dos primers burins fotien pena i un espit que hi havia tenia el "casquillo" mig-sortit.

Per mi, chapeau pel reequipament de la GAM del bisbe!! Si vols mes info, a onaclimb parlen d'aquest reequipament aixi com el de la tierra de nomadas a la vinya nova (altre via que, pel meu gust, tenia un equipament a actualitzar)

De la resta de vies que parles, ni idea.

Jose
Re: GAM del bisbe i altres reequipaments
25-September-2006 17:37
També em vaig desquidar de comentar que s'ha reequipat la manyos casanovas de patriarques (jo la vaig fer fins la tercera r i després vam bazixar que s'ens havia fet tard i vaig veure bolts com a mínim fins el L4). També amb bon criteri segons el meu parer (també sembla ser que ha estat alliberada o que està en procés de ser-ho, la veritat vaig flipar amb els cantos que hi havia marcats (be si es que s'en pot dir cantos) La penya va molt forta, ens estan invadint els superguerrers...
Re: GAM del bisbe i altres reequipaments
26-September-2006 09:27
la maños ja fa uns anyets que la vem restaurar-arregla,esta tota fins dalt,dic aixo darreglar perque i avia un llarg que originalment era ae i si van trencar els burils,quedan una dificultat de 6a,o 6b,no recordo,ara esta igual que cuan la varen obrir,si vols manxarli no problem i si no ae equipat,solsanent es van sustituir burils molt vells per parabolts nous,i els llargs de ae son parabolts m8,i un anecdota molt curios es que el primer llarg el vaig restaurar en solitari i cuan vaig arrivar a la r,vaig montar el primer parabolt,despres la meva sorpresa va ser cuan tan sols tocar els burins de la reunio amb el martell em va queda tota la r a les mans,estaven molt poc entrats,nanu quin ambient,aquesta via prometia,i la veritat es que es una linia preciosa,salut i difruteula companys
Lo siento, sólo pueden enviar mensajes si está registrado.

Pulsa aquí para entrar