El foro de la montaña. Alpinismo, escalada, esquí de travesía, fotografía, lesiones, libros, meteorología, opinión, técnica, reseñas...
cabres a Montserrat
12-November-2006 20:03
De nou les cabres tornen a fer de les seves a Montserrat, aquest mati als primers llargs de la Derzu Urzala, hem patit una acollonant pluja de pedres de tots els tamanys, regal d' aquest simpatics animals, per sort aquest cop ningu ha pres mal. Sembla ser que tenen una vira molt transitada que pasa just per la segona reunio de la via. A part del ensurt si et trobes en mig de les plaques inicials i sense poderte amagar, el peu de via i els camins que pasen a prop d' aquesta tambe es veuen afectats. La solucio que havia pensat era intentar evitar el pas a traves de la vira i que oblidesin aquest recorregut les cabres, a traves de un tancament amb filferro o semblant, que opineu? o poder hauriem de ser mes expeditius?
bones escalades.
Re: cabres a Montserrat
12-November-2006 20:20
nu se...jo crec que posar filferros no és la solució..a veure si serà pitjor el remei ke la malaltia.

crec que les cabres tenen tot el dret de campar i tirar tots els rocs que vulguin..encari que ens puguin obrir el cap com un meló, nosaltres haurem de portar casc i tocar fusta..re més

Suposo que els que controlen el num d'exemplears i regulen la caça deixaran campant el suficient num. d'animals per tal que la raça cabril rutlli cada any sense que això sigui can cabra, o sigui, sense un descontrol que si ke podria ser perillós...res més..

altre tema són els senglars...diuen tb n'hi ha massa...de fet si no fos d'un que em va fer pujar a un marfull com un esquirol no ho hauria dit mai, on cony s'amaguen??

Re: cabres a Montserrat
13-November-2006 14:29
Referent a això que dius josep m. :

"La solucio que havia pensat era intentar evitar el pas a traves de la vira i que oblidesin aquest recorregut les cabres, a traves de un tancament amb filferro o semblant, que opineu? o poder hauriem de ser mes expeditius? "

Ho dius en serio? Realment estimes la natura? O penses que els homes tenim dret a destroçar-ho tot?

Re: cabres a Montserrat
14-November-2006 09:46
Posar filferro a la montanya ?
T´has vegut l´enteniment?
Et penses que es un parc d´atraccions?
Ets montanyenc, escalador o urbanita comodo ?
Pensat´ho be i te n´adonaras que aixó no te ni cap ni peus.
Salut.
Re: cabres a Montserrat
14-November-2006 11:06
Potser podriem deixar anar mitja dotzena de llops, per equilibrar l'ecosistema...
També es podrien netejar totes les parts altes de les parets, dels milions de de pedres soltes que hi ha, perque no ens caiguessin al damunt...
També es pot prohibir l'escalada i l'accés a aquestes zones, perque resulten perilloses...
O també es pot aprendre a conviure amb la natura i acceptar que hi som uns intrusos, respectant les seves regles. I a qui no vulgui correr el risc, que vagi a altres llocs on no hi hagi cabres, que n'hi ha molts...

D'aquestes solucions, totes elles prou respectuoses amb el medi. Em sembla que sé amb quina em quedaria...

Posar tanques de filferro, encara que realment no és una solució molt agressiva amb el medi, és visualment bastant lamentable. I a més no crec que frenés les cabres, que s'enfilen per tot arreu, sino que limitaria només el transit humà.

Au, a tibar. Però vigilant amunt!
Re: cabres a Montserrat
14-November-2006 18:57
A veure... quan parlava de fer alguna cosa puntual i util, donava l' ideia de posar filferro a aquesta vira, no hem referia a cap filat tipos Guantanamo, ni res semblant, tant sols un parell o tres de llaçades de 1 metre que dificultes el pas d' aquest animals per aquest indret, en cap cas un cami transitable per persones, que en el moment que la vegetacio hagues tancat de nou la traça es pot retirar sense deixar cap rastre.
Poder si no prenen cap mesura si que ens hauriem de plantejar que segons quines zones( aquelles mes salvatiques i de dificil acces)fernos a l' ideia que es el territori d' aquets animals i deixar d' escalar i de pasar sota les seves parets. Cada any que pasa veig mes cabres per tot Montserrat Sud i m' agradaria pensar que la seva repoblacio esta sota control, sigui com sigui creuem els dits perque ningu es torni a endur cap ensurt serios o definitiu a aquesta zona, i sobre tot no oblidem el casc.
Bones escalades.
Lo siento, sólo pueden enviar mensajes si está registrado.

Pulsa aquí para entrar