El foro de la montaña. Alpinismo, escalada, esquí de travesía, fotografía, lesiones, libros, meteorología, opinión, técnica, reseñas...
Bienvenido! » Entrar » Crear un nuevo perfil

vies a sta.fe (organyà)

Enviado por montgros 
vies a sta.fe (organyà)
25-December-2007 20:27
Amb una mica d'imaginació, encara es poden obrir vies bastant clàssiques. La roca d'aquest indret no us defraudarà així com la curiosa aproximació i la relaxada baixada. Tot plegat escalada-excursionisme. Discontínues però bones per ficar trastos.
Ah! i saludeu al nino de Coll Marí de la meva part!


Re: vies a sta.fe (organyà)
02-January-2008 19:45
Apa Miquel, com t'ho passes. Vinga canyalmonu.
Re: vies a sta.fe (organyà)
13-February-2008 20:14
Hola ,però me agradaria consultar sobre una zona mol evident i de la que no he trobat cap informació, tot passejant per sobre de Santa Eulària, al terme de Coll de Nargó i anant cap a Sallent , vaig arribar-me fins unes parets del davant que se situen a la dreta del marcat Tossal de la Feixa, al peu de la paret vaig veure a la seva esquerra uns paràboles, i a la seva dreta uns altres, em pots informar tu o algun dels assidus a l’Alt Urgell, de quines vies son ? i de la seva dificultat i de a on puc trobar la ressenya ? al bar Thaussa de Coll de Nargó no les he sapigut trobar.

Gracies

Guillem
Re: vies a sta.fe (organyà)
14-February-2008 00:07
GUILLEM, SÉ QUE UNA DE LES VIES ÉS LA JAUME CASELLES, OBERTA PELS IAIOS DEL BAGES. AMB UNA PRIMERA MEITAT DE CONGLOMERAT I UNA SEGONA DE CALCARI MOLT BO.
UNA VIA MOLT BONICA I FACILETA SOBRETOT PEL LLOC ON ESTAS ESCALANT. JO LA VAIG FER EN SOLITARI FA UNS ANYS I VA SER COM ESCALAR A L'EDAT MITJANA... NO VAIG SENTIR NI UN SOL MOTOR, CRITS, FUM O PRESENCIA HUMANA DE CAP MENA... UN LUXE!

AIXÒ SI, FES-LA AVIAT QUE AMB ELS TEMPS QUE CORREN PODER VENEN ELS CORSARIS I DESAPAREIXEN LES XAPES...
DE L'ALTRE VIA QUE MENCIONES NO EN SE RES, PENSAVA QUE NOMÉS HI HAVIA UNA SOLA RUTA EN TOTA LA PARED.

HI HA UN LLIBRET DEL RAMON MAJÓ (CREC QUE ES TITULA "ESCALADES DE BUXACA" O QUELCOM SEMBLANT) ON SURT, ENTRE D'ALTRES, AQUESTA VIA. DE TOTES MANERES EM SEMBLA RECORDAR QUE AL TAHUSÀ TB HI ERA LA RESSENYA.

SALUT!
Re: vies a sta.fe (organyà)
14-February-2008 00:51
Segurament els parabolts que vas trobar pertanyen a dues vies del Xavi Vidal i amics. Em podries dir a on les vas veure (si tens foto de la paret), dons jo les vaig buscar, per repetir-les i no les vaig trobar. Estan a la part de calcari o a la de conglomerat. Gràcies.
Re: vies a sta.fe (organyà)
19-February-2008 19:19
Hola, just he acabat un petit dossier, si hem fas arribar una adreça electrònica particular te el faré arribar.

Guillem
Re: vies a sta.fe (organyà)
19-February-2008 22:37
Hola Guillem. Per cert ets el Guillem Arias?. Perque si és així ens coneixem. Bé, lo del dossier no sé si va per mi. En fi jo et passo el correu i tú mateix. Que si és info de la comarca ja em va bé, gràcies. Miquelnargo@hotmail.com
Re: vies a sta.fe (organyà)
12-May-2010 19:51
Ei penya, ahir amb la grae-llada vàrem tunejar una mica la via i ara hi ha 24 parabolts repartidets per la paret. Queda més llaminera i queda com una bonica excursió-escalada per entretemps.

L'aproximació l'heu de fer des de Organyà. Anéu en direcció Montanissell. Abans de la font bordonera trobareu un bon aparcament a mà dreta tot just passada una bassa i una sorgència d'aigua. Busqueu uns punts grocs a l'alçada d'uns postes de fusta i en contínua pujada en direcció a la paret. Hi ha un moment en que, curiosament, anirem cap a l'esquerra per anar a cercar una curiosa espluga que podrem atravessar pel mig! d'aquí per una feixa fins al peu de via. Primer parabolt visible. en total 40 minuts.

Per la via porteu un joc de friends fins al nº3, algun tascó mitjà i algun alien. calculeu dos o tres hores.

El descens és cómode i evident. Un cop a dalt de la via remuntarem fins a Sta.Fe i davallarem una mica fins a un marcat coll. Des d'aquí per l'evident corriol de la banda nord-est fins al Coll Marí. (pista) cercarem el corriol que va creuant la pista i quan l'haguem trobar per tercera vegada cap a la dreta fins a la carretera i fins al pàrking. 45 minuts/1 hora.

Doncs res si hi anéu que disfruteu de l'entorn, de l'aigua, de la cova, de la via, del corriol ,dels aufranys,.....
[attachment 790 esperdelsganxosbw.jpg]


Re: vies a sta.fe (organyà)
26-December-2010 22:39
Ens ho hem passat molt bé, malgrat ser un dia gelat. Trams molt bonics tot i que discontínua. El pas de 6b és molt original. Per amants de l'escalada més enllà del gest. Aproximació amb sorpresa, vista panoràmica des de Santa Fe i descens per un bosc de pins magnífics.
Us la recomanem.
Re: vies a sta.fe (organyà)
28-December-2010 23:15
Hola FAMILIA OTIS celebro que hagueu disfrutat. Sempre hi ha raconets per gaudir....I sí els pins aquells són brutals i estranys a la comarca. Ara a veure si s'anima la penya. ës una bonica combinació per passar un dia de nadals.
Lo siento, sólo pueden enviar mensajes si está registrado.

Pulsa aquí para entrar