El foro de la montaña. Alpinismo, escalada, esquí de travesía, fotografía, lesiones, libros, meteorología, opinión, técnica, reseñas...
Welcome! » Log In » Create A New Profile

Canalda

Posted by Ricard Darder 
Canalda
January 20, 2004 03:43PM
Busco opinions del per què la paret de Canalda (150-200 m. a 10 min. del cotxe) és tan poc visitada.
Voldria saber si té mala fama entre els escaladors i els arguments que heu escoltat o experimentat.
Què es diu? Roca mediocre? Pocs "seguros"? Escalada obligada i exposada? Massa flanqueigs? Difícil intuir l'itinerari?

M'agradaria conèixer opinions perquè s'està gestant un llibret de la zona i hi quedaria reflectit.
Gràcies per la vostra col·laboració.
Ricard Darder
Piju
Re: Canalda
January 20, 2004 03:43PM
Hola Ricard, nosaltres sóm uns enamorats de Canalda i hi hem fet un munt de vies, totes precioses. La sol.litut d'aquesta paret no té explicació...qualsevol bon Montserratí pot trovar en aquestes vies la essència que busca. L'alçada i la situació no són tampoc excusa: normalment visito Canalda al vell mig de l'hivern i hi he escalat amb samarreta, ja que la boira queda baixa i llueix el sol
Pot ser interessant publicar una guia, però crec que no es problema de desconeixement, ja s'han publicat 2 monografics sobre la zona...sembla que sempre serà un lloc tranquil i per mi que duri!!!
Evita
Re: Canalda
January 20, 2004 03:44PM
Jo vaig veure en un Desnivel que sortia un article de Canalda i vaig comentar als colegues d´anar-hi,alguns ho desconeixien però d´altres deien que la roca es trencava.No xé..
KALAMONTSE
Re: Canalda
January 20, 2004 03:44PM
jo penso que simplement som ben pocs els que ens endinsem a coneixer noves parets, i sortir del monopoli montserrat-montsec. A canalda hi ha de tot, vies cutres, expos, classiques molt maques... però sobretot un entorn preciós on fruir de l'escalada.
P.D. soposo que ja sabreu que no en vendreu gaires de llibres, oi? però anim jo ja l'estic esperant!!!
SPUTNIK
Re: Canalda
January 20, 2004 03:44PM
Jo més que res, que no he sentit a parlar bé d'aquesta zona. Més aviat diria que n'he sentit comentaris d'indiferència o negatius. No recordó ningú que m'hagués dit, "vaig fer una via guapíssima a Canalda".
Pots recomanar-nos alguna?
Axel
Re: Canalda
January 20, 2004 03:45PM
Bon dia i bona hora, a mi Canalda m'encanta. Es pot dir que hi vaig aprendre a escalar (el poc que sé) i a passar por. Suposo que la gent no hi va per varis motius: no hi ha freekis ni vies equipades, l'escalada és diferent de la majoria, et jugues el físic en la majoria de vies i a més, no està en una carretera principal.
Espero i desitjo que continui així pels temps dels temps.
Respecte a la guia, espero que no es faci. De fet, no fa cap falta. Entenc que un guia és útil quan hi ha un merder de vies i sectors, no hi ha cap recopilació ni se'n pot trobar informació enlloc. No és el cas, aquí només hi ha una paret (i el LLop Blanc) i la majoria de vies han sortit recopilades a la Desnivel i Extrem. Totes les noves les treu l'Armand a la Vèrtex i a més hi ha el bar La Roella a Solsona. També sembla que sortirà un altre resum en aquesta mateixa revista. Per cert, encara que sembli impossible, la paret ja està saturada de vies, ara ja les fan entrar amb calçador.
Piju
Re: Canalda
January 20, 2004 03:45PM
Hola Sputnik,
Casi hauríes de canviar la pregunta...'quines no recomararies?'...jo no n'he fet cap de lletja, com a norma (però no molt seriosa) les del sector final de la dreta m'han semblat menys interessants, però el pany central i esquerra no té desperdici. Perqué no els va agradar als teus amics? quines vies van fer?
Lluís Parcerisa
Re: Canalda
January 20, 2004 03:46PM
Canalda és una paret diferent, només alguns trossets de Collegats i Ferrús tenen alguna similitud.
Recomanaria a tots els que volen escalar a Canalda que no només i facin una via, que en facin un parell o tres i segur que en l'última d'elles i disfrutaran el doble que en la primera.
Com en totes les parets hi ha vies de tot: maques, lletges, descompostes, herboses, equipades (no frikis), desequipades, expos i no expos. Jo n'he fet gairebé quaranta i totes tenen quelcom diferent. D'informació n'hi ha més que suficient i de ressenyes també, les de la revista muntanya són millors que les generals de la Desnivel i l'Extrem, a partir d'aquí, si preferiu el bullissi de gent que hi ha a Vilanova és cosa vostra, per mi millor, la veritat.
Per cert, si us decidiu a anar-hi, pieu en el bar la Roella de Solsona, així sobrem com us ha anat.
Solsona'climb.
Gerber
Re: Canalda
January 20, 2004 03:46PM
Ei s'hi hi ha algú de solsona que escali, jo i + penya de la ECA del solònès fa un més que estèm aquí estudiant i ens faria gràcia coneixer escaladors de la zona per conèixer territòri, doncs acabem d'arribar i tenim moltes ganes d'escalar, però no coneixem res.
Axel
Re: Canalda
January 20, 2004 03:46PM
Bones Gerber, si vols escalar envia'm un mell, sóc de Solsona i tinc alguns dies lliures.
Sorry, only registered users may post in this forum.

Click here to login