El foro de la montaña. Alpinismo, escalada, esquí de travesía, fotografía, lesiones, libros, meteorología, opinión, técnica, reseñas...
chapalegre
escalada restringida en roques d'en Benet
May 09, 2005 12:42PM
ultimes noticies de la direccio del parc natural dels ports
estaba prohibit escalar en la zona de la llastra (Mas-Colomer, etc.) per nidificacio de ocells rapinyaires, be, aquest s'han canviat de lloc i han pasat a viure a l'esquerra del puro concretament entre les vies IAIA I BUITRI
PER LO QUE QUEDA TOTALMENT PROHIBIT ESCALAR FINS A NOVA ORDRE
joaquim
Re: escalada restringida en roques d'en Benet
May 09, 2005 04:16PM
I seguiran pasant coses d'aquestes cada cop més, a no sé que alguns escaladors es calmin una mica amb això d'equipar a saco amb el taladro per tot arreu. Si a una paret no hi ha xapes, o n'hi ha poques, no es massifica, i ningú es planteja que els escaladors puguin causar algun dany mediambiental.

A montgrony últimament també estan prohibint.

Al final ens acabarant deixant 4 o 5 zones per escalar en tot el país.

No només es prohiveix per la reproducció de les aus. A tot el parc nacional de st maurici hi han prohivit obrir vies perquè, la zona de cavallers està feta un fàstig amb xapes cada 2 metres, pedres enganxades a la roca etc. Crec que si allà s'aprofitéssin les fissures (que n'hi ha moltes) per protegir amb friends, ningú hauria parlat de prohivició, perquè l'escalada no causaria cap tipus d'impacte.

chapalegre
Re: escalada restringida en roques d'en Benet
May 09, 2005 07:16PM
calma joaquin no t'esberis, que el lloc que parlem no hian parabolts, al menys de moment i esperem que continue molt temps igual, malgrat que algunes vies com la MAS-COLOMER de la llastra necesita canviar alguns "burilillos"
ganxets
Re: escalada restringida en roques d'en Benet
May 09, 2005 07:25PM
Sí, ja fa mesos que s'ensumava una prohibició a Roques d'en Benet, caracteritzada per moltes, moltíssimes xapes. De fet aquesta abundor de xapes i escaladors impedia les aus nidificar. Tanta gent provocava soroll al xapar els parabolts "clic clic" i molestava els pollets, als excursionistes, i als pobres guardians del parc.

Si la prohibició respon a una realitat i els rapinyaires necessiten tranquilitat, estupendo i respectable. Tan sols espero que no hagin prohibit per compensar la mala consciència que els queda al permetre tota la resta d'atropellaments al territori.

Escaladors, no patiu. En poc temps els molinets de vent que emplaçaran per tots els Ports (amb tota la infraestructura: camins, xarxa elèctrica aèria, casetes de control...) ens faran la feina bruta i exterminaran qualsevol au o rapinyaire. Així podrem tornar a escalar, ara enmig d'un paissatge degradat.
Gírgola
Re: escalada restringida en roques d'en Benet
May 10, 2005 10:16AM
Ole Albert

No són ni les xapes ni els escaladors, els parcs naturals apliquen la llei al col.lectiu menys organitzat i que menys diners aporta.

La massificació a Sant Maurici ( als encantats) la duen els taxis, no hi ha gairebé ni una sola xapa a la muntanya....¿Cavallers? Hi ha més gent escalant un finde a Vilanova o Terradets que en tot Cavallers...i en canvi a partir de les 12:00 els pàrquing està col.lapsat de turistes....no flipem!

Montserrat és Parc Natural i està plè de xapes...i és el millor exemple que la contaminació ) acústica, humana o ecològica) la realitza el patronat i els milers de "clients" que gaudeixen del Monestir i el seu entorn

Si no cambiem el xip ens seguiràn tocant els ous...com sempre.
Albert
Re: escalada restringida en roques d'en Benet
May 10, 2005 03:31PM
Buscar el responsable d'aquesta prohibició entre el col·lectiu d'escaladors és un error, això només crearà divisions i mal rollos. Cosa que a la llarga encara ens perjudicarà molt més (Divide y vencerás).
Els resposables són uns altres: parcs naturals, patronats... Que ens passen la factura de la seva mala gestió a nosaltres els escaladors que som el col·lectiu més feble (o menys organitzat com algú ha dit per aquí dalt). Són aquests a qui ens hem de queixar.
Alberto
Re: escalada restringida en roques d'en Benet
May 10, 2005 03:39PM
Hola a todos,

tal como comentáis, si es prohibir por prohibir y por tocar los ..., es ese caso, estaría de acuerdo con vosotros - que prohiban el acceso a los Estrets ya que se llenan de gente y de basura cada fin de semana - . Pero en éste de las Roques de Benet, (he escalado por allí algunas veces) y posteriormente he visto la manada de buitres que estaba nidificando por allí, creo que está bien restringido. Si queremos que nos respeten, seamos respetuosos.

Un saludo.
Re: escalada restringida en roques d'en Benet
May 10, 2005 04:31PM
A Tivissa, l'any passat les senyalitzacions feien pena, estaven mig esborrades i no t'aclaraves a partir de quina via començaven.
A la Palleta fa com a mínim 6 anys que hi ha el niu de falcons i encara no han posat un cartell decent al pàrquing dels Pollegons
Si confíes amb les autoritats, el mes segur es que et trobis amb el niu a mitja via i una multa al cotxe. Vaja que et donen pel cul amb tú i als pobres polls que diuen que protegeixen.
L'important es que ens anem piant aquests temes, com ha fet el Chapalegre i autoregular-nos, així mai podràn dir-nos que passem de tot.
ganxets
Re: escalada restringida en roques d'en Benet
May 10, 2005 07:44PM
La abundancia de chapas y escaladores en Rocas d'en Benet era pura ironía, predominan las vías poco equipadas en roca discreta, largas y comprometidas.
De ahí que me ría o ironice sobre la prohibición...

Afortunadamente nos queda el "verano", la zona es fresca.
Si mantinenen la prohibición en agostos y septiembre agradecería que alguien experto explicase bien qué tipo de aves nidifican y cómo las afectamos. Para respetar las restricciones hace falta entenderlas. En caso contrario tengo la impresión de que nos toman el pelo, y el incentivo para burlar a las autoridades aumenta.

salut i sort. albert. ganxets

Sorry, only registered users may post in this forum.

Click here to login