El foro de la montaña. Alpinismo, escalada, esquí de travesía, fotografía, lesiones, libros, meteorología, opinión, técnica, reseñas...
Welcome! » Log In » Create A New Profile

Relación Inapropiada, 6c

Posted by foroman 
Relación Inapropiada, 6c
November 27, 2007 12:05PM
Otra de las joyas dels Ports de Beseit, esta vez a la Punta Escofet.


Re: Relación Inapropiada, 6c
June 30, 2010 06:14PM
Ahir vam repetir aquesta petita joia del lliure a les roques d'en benet.

Probablement la millor de les vies modernes en lliure de les Roques.
El primer 6c de la via (llarg 3) m'ha semblat 6c+ ben bo.
Els llargs que agafa de Lo Sagalet surten 6a (50 mts, ojo a no muntar una reunió a 40 mts), 6c, i llavors comença la Relación amb 6c+, 6c i 6a. Roca cutre a Lo Sagalet, i bastant bona a Relación (excepcional per ser Roques)
Escalada obligada en 6b/c però no exposada si dus uns fisurers, i algun alien.
L'ombra per tarda i el vent que acaricia l'esperó, la converteixen en una excel.lent opció pels dies d'estiu amb tormenta als pirineus

Baixada recomanable pel rapel (55mts) que trobareu al final del morro del Cap del Gos (el nom amb que es coneix aquesta pedra de les Roques, i també amb Punta Escofet). Al sortir de la via enfilar cap a la roca principal i llavors, anar direcció SUD-SUDOEST a buscar el "morro" del cap del gos. Rapel de 3 spits que està mirant a nord, a l'esquerra del morro, i fa cap a un collet amb herba verda. D'aquí remuntar a buscar la baixada normal de les roques, o bé seguir baixant direcció NORD a buscar el collet format pel Cap del Gos i la principal mole de les Roques (dos rapels més poc aconsellables). La via també es pot rapelar si no feu la darrera tirada de IV, preveieu cordinos.

Forma part de la trilogia de millors vies en lliure del Kike a Horta de Sant Joan.
- El Pillo, a la Roca Dreta (esquerra de la via Terra Alta, a uns 30 mts a l'esquerra de KRT)
- Rapinyaires, també a la Roca Dreta, dreta de KRT
- Relación Inapropiada, Roques d'en Benet

salut i sort. albert ganxets



Edited 2 time(s). Last edit at 06/30/2010 06:52PM by albert.
Re: Relación Inapropiada, 6c
July 04, 2010 11:49PM
Bones.Escric per complementar i afegir informació:
L'altre dia vaig anar amb un Sagal d'Orta a fer "lo Sagalet" una mica per descobrir el que es diu el millor esperó en lliure de les Roques . Coincideixo en tu que la roca a "lo Sagalet" és cutre, i inclús crec que molt cutre per ser tambè a les roques( el millor conglomerat precari de tot el món).
De "lo Sagalet" es pot dir que està sobrequipada als trams innecessaris amb uns Ae que es fan en A0 i gens obligada, amb una sorpresa en un parell de trams. El primer, després de deixar un Ae, es presenta el PITJOR TRAM de la via amb llastres, terra i sabines desarrelades incomprensiblement desprotegit(on calen no n'hi ha ni un!) on probablement una caiguda o millor dit un peu o ma que és queda a l'aire et diposita alguns metres més avall amb algún òs trencat i pel 2n una bona refregada de banda a banda. El següent llarg, el que empalma amb la Relacion, ja sobre millor roca però sense cap referència i on l'instint deshinibit durant la resta de la via t'ha d'ajudar a trobar el camí(massa fitat durant tota la via) i si pots autoprotegir-te amb algún recurs que estan equipada uniformement no caldria. L'últim llarg comú sobre l'aresta fàcil és la millor part de "lo Sagalet". Retirada difícil en tota la via, s'ha de sortir per dalt! Tot i lo exposat és una via i s'ha de respectar l'estil de l'oberuta(potser no compartir però!)
Hem vaig fixar en la Relacion per intentar-la algun dia(desde abaix i a dalt al empalmar amb la Sagalet) i sembla aquesta sí molt neta i bonica. Segurament quan faci la Relación disfrutare del esperó sobre una via que ja sobre ressenya és veu oberta tal com cal.Visca el ziga-zaga dels ports on sempre comprensiblement fas cap al lloc on has de passar, desprès a vegades de passar un mal rato.
Al Port i a tot arreu el més bonic és escalar vies amb la major autonomia possible, i probablement els lliures que proposes(estil runout o exposada, amb catxarros generealment poc exposades o gens) són lo que més s'hi assembla en aquest estil. Per la meva modesta experiència a roques sempre s'hauria de portar un joc de tascons per si ens perdem o ens entra pànic, inclús en vies equipades, per la gent que s'hi aventureu.S'estalviareu resar el pare nostre tot i no ser creients. Ah i tampoc es fieu de les guies, que de les que hi ha de la zona poques ressenyes són precises.
El descencs si es va en una sola corda de 60m tambè es pot fer per la chemeneia-canal Santacana en 2 ràpels equipats. Per fer el ràpel equipat de 55m cal travessar aquesta canal. Lo altre com diu l'Albert, bon calçat i a caminar o córrer fins al cim de les roques per trobar-nos de segur alguna cabreta o cabró i agafar el baixador de Roques (PR)
VISCA l'AUTOSUFICIÈNCIA, el millor antídot per no enfadar-se amb ningú ni de ningú!



Edited 1 time(s). Last edit at 07/04/2010 11:54PM by roger ilercavo.
Sorry, only registered users may post in this forum.

Click here to login