El foro de la montaña. Alpinismo, escalada, esquí de travesía, fotografía, lesiones, libros, meteorología, opinión, técnica, reseñas...
Welcome! » Log In » Create A New Profile

Nova via a la Paret del Diable: HOTEL COSTES

Posted by willow 
willow
Nova via a la Paret del Diable: HOTEL COSTES
May 03, 2006 04:12PM
Aquest cap de setmana vam enllestir la via que vam començar a obrir la setmana abans. El resultat, una via de plaques i xorreretes amb una pedra excelent, de debò. Per baixar hi ha una via més a la dreta, o es pot baixar per "la vida en el filo", que acaba uns metres a l'esqueerra, amb dos repaels de 50 metres.

Estem molt contents de com ha quedat. Hem tardat tres dies per obrir tres llargs amb la makita del Marci i els ganxos (una mica lents), però creiem que ha valgut la pena.
Doncs res, a veure si us animeu a escalar-la i gaudir-la!!

Salut i autodeterminació!
Tenim ressenya de la via?
KALAMONTSE
Re: Nova via a la Paret del Diable: HOTEL COSTES
May 04, 2006 06:12PM
ei bou enhorabona!!! a veure si facilites ressenya de la via!!!la paret del diable vols dir la d'oliana no? no em quadra gaire que amb tres llargs surtis al cim... ja em diràs, i si vas a tres ponts aquest finde porta la resse!!!(per tenir-la clar,pq pots comptar el grau que sortirà, segur que és per valents...)
salut i anarkia.... i millions d'osties a la policia!!!!
aqui està la ressenya


Ei soc l'altre aperturista de la via. Amb el que m'agrada piar... ja te m'has abançat willow. Kalamontse la paret del diable on hem obert la via és a collegats.
La makita no era del Marci és del Marc Ollé, que per cert, molt agraits per deixar-nos-la.

Ah willow a mi no m'incloguis amb problemes politics que jo no en vull saber res de política, ni m'agrada barrejar aquests temes que no son tant senzills, i que per mi no hi tenen res a veure amb l'escalada. gracies
Gil
HOTEL COSTES
May 18, 2009 03:35PM
Aquest dissabte vàrem repetir amb en Toti Soler aquesta via a la roca del Diable , la via consta de tres llargs i tots dos d´extrema dificultat escalant a vista . Sens dubte una escalada compromesa i amb treking de xapa a xapa , però roca excel.lent i una via molt ben trobada i oberta , molt treballada i ben aconseguida però dura de collons !

L1 : 6c de roca bona molt pocs seguros i difícil de llegir el " crux "( 6c )
L2 : excepcional , molt mantingut i exigent ecalada en placa i xorrera sobre el setè grau i els seguros a toma pel cul , l´èxit enllaçar dos seguros dels sis que hi han no encadenem però escalem i vibrem a tope . Llarg de mestratge ( 7b+? molt dur )
L3 : llarg antològic on s´haurà dánar molt bé per encadenar a vista , un espit i dos claus són el material que hi ha haurem d´apretar i colocar forces aliens i friends en els degotalls de les xorreres i anar molt forts per encadenar , no encadenem tampoc el final del llarg en toti surt per la dreta i no pel diedre .

Via dura però recomanable pels amants de les emocions fortes .
Gil Furri
Re: HOTEL COSTES
May 21, 2009 11:12AM
Moltes felicitats nanus!!!

Em sembla que n'heu fet la primera repetició, doncs una cordada del pallars es veu que van baixar del segon llarg "perquè venia pluja"...
Amb el Gerber en vam obrir alguna altra per allí dalt (la Natura Morta ja la vau fer, oi?) i no tan obligades. La de la paret del ROcafort és més alpina, i també és molt xula!!

GIl, com teniu la vieta de l'esquerra de la Torrades? Vaig veure'n una foto al teu blog (o al de no se qui) i pinta molt bé! Si me'n pots passar la ressenya quan estigui, t'ho agrairé.

Apali, salut i tàpia!!
Re: HOTEL COSTES
May 21, 2009 11:14AM
I el segon llarg em sembla que al final el vam deixar de 7c
Gil
Re: HOTEL COSTES
May 21, 2009 11:00PM
ep felicitats per aquests viots !
la via del costat de la torrades ja està acabada encara no hem fet la ressenya perquè falta algun retoc ! el llarg dos tenim un dilema surt molt dur i gual obrim una variant que es veu molt bona . Però bé en tot cas ja s´hi pot anar , és una bona opció per estiu l´aprox és curta i toca l´ombra fins la una o així .
La via no té pèrdua a l´esquerre de la torrades i el gran sostre que es veu a uns 70m. a l´esquerre hi ha un gran bloc , la via és a davant veuràs els bolts .
et descric la via :
L1 : 11 seguros fins l´últim bolt pots posar algun mig , de lultim bolt a la role alien grorc , vermell , verd . El grau aprox . 7c pas a bloc últims tres seguros , trave per equipar 6c .40m.
L2 : 6 seguros , 4 primers fins a repòs 7b+ del repòs mes dos seguros ( pas d´ungla ) molt dur ajuntar a una regleta , després 6b poaea alien a caldo . 30m
L3 : 7b+ molt aproximat ja que vem fer baixar una llastre i no l´hem tornat a provar ! però la roca boníssima no poses res ! 10 seguros . role un bolt mes friends a caldo
L4 : 6b diedre fisura , friends 2 , 1 , el tres també el poses , algun pont de roca equipat , llarg montrebeià
L5 : un seguro el final del llarg curtet 25m. 6b

La via no té pèrdua en tot cas si em pases el mail et passaré una foto amb el recorregut . Falta acabar de graduar i fer-la i veure si surt el segon llarg . Res willow em faria il.lusió que hi hanessiu haviam si em passes el mail que tenviare topos dalguna més que hem obert que ja porta temps sense repetir .
Salut i visca la terra llaurada
gilfurri@hotmail.com
Re: HOTEL COSTES
May 24, 2009 12:27PM
Felicitats!!!!!!!!!
Sorry, only registered users may post in this forum.

Click here to login