El foro de la montaña. Alpinismo, escalada, esquí de travesía, fotografía, lesiones, libros, meteorología, opinión, técnica, reseñas...
Welcome! » Log In » Create A New Profile

Franqueos en solitario.

Posted by Pelake 
Franqueos en solitario.
December 29, 2011 06:46PM
Como os lo montais en los tramos de franqueo cuando vais en solitario a la hora de rapelar el largo para recuperarlo de segundo, lo pasais en libre, montais un pasamano con la mima cuerda, e.t.c ???
Me refiero trepando solo con una cuerda, sin cuerda auxiliar ni nada, que algunos franqueos son toca collons que ti cagues.
Kim
Re: Franqueos en solitario.
December 31, 2011 02:38PM
Rapelan et pots ajudar amb un bloquejador que tensi la coda que va a la reunió. Quant desmuntis la R. (si has posat moltes assegurances) Aos i pèndols.
El més segur es escalar tres cops el llarg ... Si escales en solitari es que t’agrada passar por, NO ?
Re: Franqueos en solitario.
December 31, 2011 03:28PM
Ei!! bon any i bones coses i bones tàpies i tapietes a tothom!!

qué tal Pelake?! haciendo progresos i resolviendo dudas, eh!)

Pues sense corda auxiliar i amb travessies molt potents, tipus Sánchez Martínez Diables la quantitat de seguros t'ajuda. La cosa és lligar la corda a la R en el punt on arribes (no per la punta) de manera que et permeti fer el ràpel, però amb poca corda suelta. Recuperar-lo... t'ho muntes en plan precari una mica com pots (amb el dressler si és fàcil i ajudant-te amb un jumar si la cosa és més dreta).

Si la trevessia fos com ara geometría compleja (6b amb pocs burins.... doncs potser millor no anar-hi en solitari, no??? .. i si no, com diu el Kim, escalar tres vegades el llaaaaaaaaaaaarg!!! tot i que segons on amb el dressler passaràs por (qui sap si aguantaria un pendulaken ben gros, oi?

dressler, vull dir croll

apa!, lo dicho!! bon any, salut i tàpies
Re: Franqueos en solitario.
December 31, 2011 06:49PM
Okis, es el que estic fent ara, escalar tres cops el franqueos tocapilotes, i si vaig molt mandrós a remar amb el tribloc quan baixo, aixo si, quan pujo de segon nudo gordo i al arnes que de pensa en un possible pendulaco en la travessa penjant del croll, se'm tibam las natges cosa mala.

I no creguis Kim, com al anar sol ningú t´escolta, es pot xisclar fort, clar i amb gana i sembla que es passi menys por.

Bon any i bones tibadas per l´any que comença.
Sorry, only registered users may post in this forum.

Click here to login