El foro de la montaña. Alpinismo, escalada, esquí de travesía, fotografía, lesiones, libros, meteorología, opinión, técnica, reseñas...
Netejar el llarg en lliure en solitari.
January 15, 2013 06:21PM
Hola, quan escalo en solitari m'agrada tornar a escalar el llarg en lliure quan vaig amb la corda per dalt. Fins ara he utilitzat el Shunt, cosa que ja se que és perillosa perquè el braç del Shunt es pot trencar amb facilitat. Me n'he cansat i he pensat en adquirir algún aparell que em permeti escalar en lliure ( que no l'hagi de fer correr amb les mans ) quan torno a fer el llarg. Que em recomaneu?.
Re: Netejar el llarg en lliure en solitari.
January 16, 2013 07:11PM
Bones! El Shunt no va gaire bé, ja ho has vist. Et que et pot anar molt bé és un bloquejador (tipus "jumar") o millor, una politja autobloquejant (tipus "minitraxion"). Pensa però que lo ideal és portar 2, un al pit i l'altre a l'anell ventral per raons de seguretat.
Re: Netejar el llarg en lliure en solitari.
January 17, 2013 07:33PM
en trabajos verticales se usa esl ASAP, que frena de forma dinamica .... alo mejor vale. yo hace años que uso el shunt y es la primera vez que escucho que no vaya bien....., no se . Volviendo al ASAP, se una a la cuerda de forma parecida al jumar , y se bloquea inmediatamente si es un golpe brusco , y dinamico en caso de caida.
Re: Netejar el llarg en lliure en solitari.
January 18, 2013 03:58PM
El Shunt no és que vagi malament, de fet si la corda per la que pujes està tensa i va recte corre bé. El problema que l'hi veig és la poca resistència que te el braç, segons les instruccions te una força de ruputra molt baixa. No he fet els càclus peró potser que peti amb alguna petita comba que de vegades queda.
Em miraré els aparells que m'heu comentat: el minitraxion i l'ASAP.
Una altre pregunta el Júmar corre sol i bé si la corda està tensa?.
Moltes gràcies!!!!!
Re: Netejar el llarg en lliure en solitari.
January 19, 2013 12:59PM
El que millor va és el Croll

[bullarolas.blogspot.com.es]

[bullarolas.blogspot.com.es]


salut i sèries
Re: Netejar el llarg en lliure en solitari.
January 19, 2013 01:40PM
para que el jumar vaya bien y sea seguro , tendrias que onerle el mosqueton en el agujero que esta mas cerca de la boca , pasando primero la cuerda y despues el mosqueton , automatico mejor.
de esta manera , es exactamente igual que el croll , pero con empuñadura , que seguro que en algun momento ira bien
Re: Netejar el llarg en lliure en solitari.
January 23, 2013 01:07PM
Si tens possibilitat (dels amics) prova totes les opcions que aquí s'han comentat i al final trobaràs l'opció que millor et va a tú (per polivalència, preu, pes, volum... i el que a tú et convingui més).
El jumar és polivalent però requereix, com tots els aparells, utilitzar-ho bé (mosquetó adequat simétric i pasat pel forat com diu el coque, tensar-ho amunt perque no faci malbéla corda amb les dents tant agressives que té...). Penso que no té comparació amb el shunt en quant a fricció es refereix, a la que tens 5 o més metres de corda sota teu amb el propi pes d'aquesta el jumar còrre a la perfecció. A més en pasos difícils amb una mà t'ho pots tensar. L'inconvenient que li veig és el de ajustar-ho tipus croll que és una mica conyàs. Amb unes gomes millor.
El microtraxion còrre encara millor, però és difícil de muntar-ho estil croll.
Bullarolas molt bons els articles, no els havia vist.
Usuario anónimo
Re: Netejar el llarg en lliure en solitari.
February 23, 2013 10:49AM
Hola,
veig que ningú ha comentat el Back-up de Kong. Jo he provat jumar, croll, asap, etc etc i descarat em quedo amb el back-up. Està dissenyat exactament pel mateix que l'asap (corda de seguretat en treballs verticals), però pesa molt menys, no és dentat, i corre amunt i avall sense problema, només bloqueja (per pressió) quan caus. Té una palanca on si vols pots fer que només corri amunt, però escalant en lliure és còmode deixar que pugui anar amunt i avall..mai estorba, és com si no portessis res, i només deixant el pes avall es bloqueja.
Silent partner + Back-up..per mi la millor opció si vols anar en lliure tant obrint el llarg com netejant-lo.
Espero que serveixi!
david
Re: Netejar el llarg en lliure en solitari.
October 25, 2017 08:53AM
Hola,, Refloto este post.

Como volvemos tocar roca después de un parón de mas de cuatro años, me estoy poniendo un poco al día de las novedades del material y los inventillos nuevos que han salido, y como lo de trepar en solitario seguro que lo volvemos a catar salen algunas dudas.

Por lo que veo no hay nada nuevo bajo el sol y para autoasegurarme tengo claro que continuaremos con el grigri tuneado redundado con nudos de seguridad, al arnés o sueltos, aunque ya se lee en algunos foros guiris que algunos están empezando a utilizar el Alpine UP pero no esta claro aun.

La duda viene que cacharro usar para limpiar y recuperar el largo, me gusta volver a escalar el largo por segunda recuperando el material, hasta ahora utilizaba el Croll pero la verdad siempre con la paranoia de que se podia salir la cuerda y quedarte floting.

Ahora volviendo a leer y buscar info, parece que muchísima gente apuesta por el Micro Traxion Petzl para autoasegurarse con cuerda por arriba, el sistema es como el del Croll o el Basic, no tiene el problema de que se pueda salir la cuerda y es una polea simple para según que maniobras.

Bueno, alguien usa el Micro Traxion de Petzl y puede dar su opinión ??? se es fiable, si corre bien la cuerda, etc.

Salut i tapia.
Re: Netejar el llarg en lliure en solitari.
October 25, 2017 09:02AM
Parece que algunos también usaban cacharros como el Back-up de Kong, el The Kong Duck, el Climbing Technology Roll´N´Lock o el wild country ropeman 2...

Pero al parecer todos estos sistemas están basados en dientes o bordes horizontales que son los que se clavan y actúan sobre la cuerda, y por los casos que se han reportado en una caída pequeña o con algo de sobre carga dañan la camisa de la cuerda y pueden llegar a cortarla por lo que están totalmente descartados para autoasegurarse.
Sorry, only registered users may post in this forum.

Click here to login