El foro de la montaña. Alpinismo, escalada, esquí de travesía, fotografía, lesiones, libros, meteorología, opinión, técnica, reseñas...
Welcome! » Log In » Create A New Profile

Encantats, Cara Nord

Posted by Gerber 
Gerber
Encantats, Cara Nord
January 16, 2004 12:00AM
Vaig entrar per la Boix Costes Balaguer i a mitja via em vaig desviar obrint un esperó (esperó flaix)que hi ha a la dreta d'una dificultat màxima de 5/5+. La via éstà bé, molt llarga però, no s'acava mai (800m) però aquí té la gràcia i la roca (pissarra) és més bona del que em pensava. Només vaig trobar dos claus en tota la via i un tac de fusta. És una via molt recomenable pels amants de l'escalada alpina. Pel què fa al material jo vaig utilitzar peus de gat i casc però si aneu amb corda mola portar algún empotrador i bagues. El descens es fa amb quatre rapels fins al coll o 4º desgrimpant, un cop allà mola pujar al gran encantat i tornar a baixar (desgrimpant) fins a un altre coll. Allà es pot baixar per la cara nord (?) o per la cara sud que és més complicat perquè té alguna desgrimpada delicada però la vall per on es passa és una passasada.
Re: Encantats, Cara Nord
March 15, 2012 09:26AM
El dilluns 12 vam escalar l`Arlaud -Souriac sortint per l'esperó del Petit Princep. Gracies a en Lluc i a la Laia per coneixe'ns en un lloc tant flipant. La veritat és que ens va sorpendre positivament, amb els seus 800 metrus. Encara que algún tram del principi no estés en condicions excel.lents va valdre molt la pena... A l'entrada es deu formar una bona cascada d'uns 20 metres però la manca de gel i per no començar encigal.lats vem triar un diedre de més a la dreta V-. un cop a la canal, anar fent amb neu dura-gel excepte un curt tram vertical, i un encaixonament molt xulo. (65º i algún pas de mixt com M4 o M5..)
des del collet guanyar l'esperò amb algún pas de V, i seguir el fil de la cresta. Pas puntual de V+ just abans d'arribar dalt del primer pilar on caldrà fer un rapel a la solana. i d'aquí fins al cim sense massa complicacions... es pot ensamblar bastant, ens va sortir un horari d'unes 9 h d'escalada.
Protavem algun tasconet, cam fins 3, i 2 clauets opcionals.

si s'hi acosta algún aventurer, que s'asseguri una nit gèlida, val la pena.

Algú coneix si s'ha escalat l'entrada formada? seria inhumà...!
salut i pebre!
Sorry, only registered users may post in this forum.

Click here to login