El foro de la montaña. Alpinismo, escalada, esquí de travesía, fotografía, lesiones, libros, meteorología, opinión, técnica, reseñas...
Nova via de escalada a la serra de Sant Joan - Via del pa de quilo
February 15, 2006 12:04PM
Hola nois, aquí teniu una ressenya d'una nova vía d'escalada per a qui la vulgui disfrutar. Entorn agradable, tranquil i molts boltors

Està situada al sector occidental ("sota les antenes") de la Serra de Sant Joan a l’Alt Urgell. Via d'estil clàssic semi-equipada.

1a ascensió: Oberta el 15-01-2006 per Toni Casanovas amb la col·laboració de Toni Elvira, Joan Casado i Pere Casanovas.

Longitud: 260 m.

Horari: 3-4 h.

Dificultat: MD- (V,A1)

Època ideal: Tot l'any menys a l'estiu (orientació S)

Material: Via semi-equipada amb claus i spits a les tirades i doble parabolt a totes les reunions. Portar 10-12 cintes exprés, estreps i un joc de friends o fissurers.

Roca: Via sobre roca calcària en general bona llevat dels trams fàcils.


Aproximació: Situats a Coll de Nargó si venim per la C-14, o a Isona si ho fem per la C-1412, agafarem la carretera L-511, que enllaça aquestes dues poblacions. En el punt quilomètric 20,4 trobarem un trencall on surt una pista amb la indicació Els Prats - Montanissell - Sallent; l'agafarem i a 0,7 Km trobarem un altre trencall; seguirem cap a l'esquerra (direcció Els Prats). Des d'aquí, a 1,2 Km en un revolt a l'esquerra deixarem el cotxe (fita indicadora).
Pugem al llom que s'estén de nord a sud i ens situem a prop de la paret, que recorrerem paral·lelament en direcció est durant uns 100 m. L'inici de la via està situat uns 40 m. abans (a l'esquerra) de la via 'El Cap i el Passerell a Montanissell'.

Descripció de l'itinerari:

L1 (45m.) Encetem la via amb parell de passos d'estreps, el primer dels quals en un merlet, continuem per placa amb tendència cap a l'esquerra per a evitar el desplom que ens barra el pas. Arribem fins a una sabina de la que haurem de sortir amb un parell més de passos de A1 i continuem per placa amb tendència ara cap a la dreta. Progressem per terreny cada vegada més fàcil fins a la primera feixa que travessarem per trobar la primera reunió.

L2 (50m.) Enfilem amb tendència a l'esquerra la placa sobre la reunió, en sortim per terreny fàcil però descompost direcció al gran pi visible sobre nostre. Superem un ressalt just uns dos metres a l'esquerra del gran pi i ja caminat seguim la segona feixa uns 10 m cap a l'esquerra fins a la R2 sota un diedre.

L3 (30m.) Enfilem el diedre sobre de la reunió, i quan cedeix travessem una nova feixa, un curt ressalt en placa ens dóna entrada a la R3.

L4 (35m) Flanquegem en horitzontal a la dreta uns 5m. fins una fissura amb un clau que ens permet pujar en vertical i enfilar-nos sobre el característic gran bloc que ens dóna entrada al gran diedre que ratlla la paret. Seguim per la placa amb tendència a la dreta fins uns sabina amb un ressalt força vertical que superem amb l'ajut d'una magnífica fissura, i ja recte amunt per placa entrem a la R4.

L5 (25m.) Flanquegem per terreny fàcil cap a l'esquerra per enfilar un diedre-xemeneia que ens deixa a una placa just al fil de l'esperó. Prenem aquesta placa en vertical fins a un sostre que ens barra el pas. La R5 es troba uns 4 m. a l'esquerra.

L6 (45m.) Comencem sens dubte el llarg més bonic de la via pel diedre que hi ha sobre la reunió. Cal pujar sobre la placa de l'esquerra per passar immediatament cap a la dreta, donat la volta primer per sota i després per la dreta a la gran sabina "del pa de quilo" visible des de molt lluny. A continuació hem d'enfilar el diedre que amb lleugera tendència a la dreta i amb passos d'una gran bellesa permet salvar la gran barrera de desploms que hi ha en aquesta zona de la paret.

L7 (30m.) Amb l'ajut d'un parell de passos de A0 enfilem tot recte el difícil mur just sobre la reunió, continuem per placa en tendència a la dreta fins que el terreny es torna fàcil. Cal pujar encara uns 15m. per terreny descompost fins a l'última reunió en un ressalt situat sota el cim i entre les dos antenes característiques.

De la R7 podem sortir caminant fins el cim (1 minut) sense cap dificultat.

Descens: Al cim a on hi han els repetidors (final de la via) hi arriba una pista forestal. Baixarem per ella; amb varies ziga-zagues enllaçarem amb una altra pista que va paral·lela a un rierol (Barranc de l’Obaga Negre), que ens conduirà a la que puja a Els Prats; seguirem fins a trobar la que va cap a la Serra de Boumort; baixant per ella arribarem a on hem deixat el cotxe (1 h 10 min). A l'hiver una part de la baixada pot estar nevada.
teneis alguna foto para poder situarla mejor??
Joer Jorge....

Més info no et poden donar tio...una mica d'aventura no????

Vols que et xapin la primera cinta també????

Disculpa però em sembla que en fas un grà massa, no es per rajar però potser que usem més COHERENTMENT els medis que ens dóna la tecnologia i la modernitat, i guardem la poca incertesa que queda per viure una mica l'aventura de la muntanya.

Perdona'm si soc ranci o torracollons però la teva pregunta em sembla gaurebé una mofa tio..

apala salut i bon rollete
no nada mas queria situarla un poco mas .de la zona he hecho la dismis la montfort y tambien la els ous al clatel y la otra de los mismos al otro lado , justo donde creo que esta la vuestra ,y te podria dar unas buenas razones por la que queria mas una ilustracion de la via ,tipo foto , y no otra cosa .
No todos tenemos todo el tiempo que queremos y no queremos mientras se pueda,
dejar una via por no saber encontrarla u otra cosa, pero no necesito que nadie me ponga ninguna cinta nio que me de un rollo de filiosofia de cuarto de baño por ninguna tonteria .
Tampoco seria la primera reseña que se describe en una foto o un dibujo (habitual, ein) y no una parrafada .
Habria que dejar las susceptibilidades en el curro.
no nada mas queria situarla un poco mas .de la zona he hecho la dismis la montfort y tambien la els ous al clatel y la otra de los mismos al otro lado , justo donde creo que esta la vuestra ,y te podria dar unas buenas razones por la que queria mas una ilustracion de la via ,tipo foto , y no otra cosa .
No todos tenemos todo el tiempo que queremos y no queremos mientras se pueda,
dejar una via por no saber encontrarla u otra cosa, pero no necesito que nadie me ponga ninguna cinta nio que me de un rollo de filiosofia de cuarto de baño por ninguna tonteria .
Tampoco seria la primera reseña que se describe en una foto o un dibujo (habitual, ein) y no una parrafada .
Habria que dejar las susceptibilidades en el curro.
Gravil.. penso que has fet un comentari massa ofensiu i que tampoc calia. En jorge nomes demanava una foto i tu ja li dius si cal que li xapis la 1ra cinta...

una miqueta de coherencia i bon rotllo (com tu mateix dius) ;)
Apa! menys piar, salut i a tibar-li! :D
el diumenge 19 vem anar a fer aquesta via. El dia era ennuvolat i enboirat. Només vem fer la primera tirada ja que s'hi va posar la boira i era pixanera. Voldríem comentar que el primer llarg només té 2 claus (enlloc dels 8 que marca la ressenya), algún matat ja els ha reciclat. Suposo que amb aliens i morro no fan falta claus peó nosaltres em vam picar 3.
Re: Nova via de escalada a la serra de Sant Joan - Via del pa de quilo
April 07, 2006 09:11AM
NOTA DELS APERTURISTES:

Efectivament es confirma que la vía ha estat "expoliada" i en l'actualitat falta força del equipament indicat en la nostra ressenya original, no sols claus, també xapes i cargols de spit. En aquestes condicions no recomanariem repetirla sense portar claus.
Re: Nova via de escalada a la serra de Sant Joan - Via del pa de quilo
October 04, 2010 07:43PM
uei, la vam repetir dissabte. Tot i lo discontinuo de la paret, ben trobada, es van enllaçant trams macos (excepte l'L2 de tràmit). El 6è llarg molt bonic. Passem en lliure l'últim, 6b.
s'escala molt més que no pas la veïna del cap del passarell...
adjunto topo actualitzada amb les assegurances que hi ha
salut!

ah! seguint el que un dia ens explicaven els operaris, el descens el vam fer seguint la línia elèctrica avall, molt ràpid i directa (passeu de la pista multicorbes que no s'acaba mai)
[attachment 862 topo.gif]Edited 2 time(s). Last edit at 10/04/2010 08:11PM by edunz.


Sorry, only registered users may post in this forum.

Click here to login